Bursa’da Erzurum buluşması…

  • 28 Ağustos 2026
Bursa’da Erzurum buluşması…

ÇAYÜSTÜ KÖYÜ DERNEĞİ’NİN 2026 AĞALIK YEMEĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Bursa’da Erzurum buluşması… Çayüstülüler aynı sofrada buluştu, gelecek yıl için büyük festival sözü verildi

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Çayüstü Köyü Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 2026 Ağalık Yemeği, Bursa Sırmaşeler’de bulunan dernek yerleşkesinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Memleket hasretinin, hemşehrilik bağlarının ve dayanışma duygusunun öne çıktığı gecede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, gelecek yıl Çayüstü Köyü’nde büyük bir festival düzenlenmesi hedefi de kamuoyuyla paylaşıldı.

Bursa’da yaşayan Erzurumlu hemşehriler, Çayüstü Köyü Derneği’nin geleneksel Ağalık Yemeği’nde bir araya geldi.

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Çayüstü Köyü’nden farklı yıllarda farklı şehirlere göç eden vatandaşları aynı çatı altında buluşturan etkinlik, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

Bursa Sırmaşeler’deki dernek yerleşkesinde düzenlenen geceye Çayüstü Köyü sakinleri, hemşehriler, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda, yalnızca geleneksel ağalık kültürü yaşatılmadı; aynı zamanda memleket sevgisi, hemşehrilik, dayanışma, kültürel miras ve gelecek nesillere aktarılması gereken değerler üzerine önemli mesajlar verildi.

Gecenin en dikkat çeken başlıklarından biri ise gelecek yıl Çayüstü Köyü’nde düzenlenmesi planlanan büyük festival oldu.


BİNLERCE HANE FARKLI ŞEHİRLERE GÖÇ ETTİ, HEMŞEHRİLİK BAĞLARI KORUNDU

Programda konuşan Çayüstü Köyü Dernek Başkanı Serkan Harbi, derneklerin farklı şehirlerde yaşayan hemşehrileri bir araya getiren önemli yapılar olduğuna dikkat çekti.

Erzurum’dan Türkiye’nin farklı bölgelerine binlerce hanenin göç ettiğini belirten Harbi, insanların doğdukları topraklardan uzaklaşmış olsalar dahi memleket bağlarını korumalarının önemine vurgu yaptı.

Göçün yalnızca bir yer değiştirme olmadığını, beraberinde kültürün, geleneklerin ve hatıraların da farklı coğrafyalara taşınmasını sağladığını ifade eden Harbi, bu süreçte hemşehri derneklerine önemli görevler düştüğünü belirtti.

Harbi, derneklerin temelinde insanların hayatın zorlukları karşısında birbirlerine destek olması düşüncesinin bulunduğunu ifade ederek, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

“ZORLUKLAR DAYANIŞMAYLA AŞILIR”

Dernek Başkanı Harbi, yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların dayanışma içerisinde daha kolay aşılabileceğini belirterek, hemşehrilerin birbirlerine sahip çıkmasının önemini vurguladı.

Harbi’nin mesajlarında özellikle genç nesillerin memleket kültüründen kopmaması, geleneklerin yaşatılması ve Çayüstü Köyü kimliğinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiği düşüncesi öne çıktı.


AĞA ERHAN GÖZÜTOK’TAN DUYGULANDIRAN “MEMLEKET” MESAJI

Gecenin dikkat çeken konuşmalarından birini de Çayüstü Köyü Ağası Erhan Gözütok yaptı.

Konuşmasında Erzurum’dan farklı coğrafyalara uzanan göç hikâyesine değinen Gözütok, doğdukları topraklarla doydukları topraklar arasındaki bağın önemine dikkat çekti.

Gözütok, konuşmasında:

“Medeniyetin kalbi Erzurum’dan buralara gelmek; doğduğumuz topraklarla doyduğumuz topraklar arasında bir hayat hikâyesi kurmak.”

ifadeleriyle hemşehrilik duygusunun önemini vurguladı.

Erzurum’dan Bursa’ya uzanan yaşam hikâyelerinin, sadece geçmişe ait bir hatıra olmadığını belirten Gözütok, memleket kültürünün yeni nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.


“YOKSULUN, YETİMİN VE ZORLUK ÇEKENİN YANINDA OLMALIYIZ”

Erhan Gözütok’un konuşmasında sosyal dayanışma vurgusu da öne çıktı.

Toplumun güçlü kesimlerinin ihtiyaç sahibi insanların yanında olması gerektiğini belirten Gözütok; yoksulun, yetimin ve hayatın zorlukları karşısında ayakta kalmaya çalışan insanların desteklenmesinin ortak bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Gözütok, toplumların yalnızca ekonomik güçleriyle değil, birbirlerine ne kadar sahip çıktıklarıyla da güçlü olduklarını belirterek, dayanışma kültürünün yaşatılması gerektiğini söyledi.

Dernek çatısı altında gerçekleştirilen her çalışmanın hemşehrilik bağlarını güçlendirdiğini belirten Gözütok, önümüzdeki dönemde daha fazla sosyal ve kültürel projeye imza atacaklarını ifade etti.


GELECEK YIL ÇAYÜSTÜ’NDE BÜYÜK FESTİVAL

Gecenin en dikkat çekici açıklamalarından biri ise Erhan Gözütok’tan geldi.

Çayüstü Köyü Ağası Gözütok, gelecek yıl Çayüstü Köyü’nde büyük bir festival düzenlemeyi hedeflediklerini açıkladı.

Festivalin yalnızca bir eğlence organizasyonu olmayacağını belirten Gözütok, asıl amacın yıllar önce farklı şehirlere göç eden Çayüstülüler ile doğdukları toprakları yeniden buluşturmak olduğunu ifade etti.

“DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARLA DOYDUĞUMUZ TOPRAKLARI BULUŞTURACAĞIZ”

Bursa’da yaşayan Çayüstülüler başta olmak üzere farklı şehirlerde bulunan hemşehrilerin Çayüstü’nde buluşturulmasının hedeflendiği festivalin, köyün kültürel değerlerinin yaşatılması açısından da önemli bir organizasyon olması bekleniyor.

Gözütok, festival hazırlıklarını dernekle birlikte gerçekleştirmek istediklerini belirterek, birlik içerisinde hareket edilmesi halinde büyük bir organizasyon ortaya çıkarabileceklerini söyledi.

Festival fikri salonda büyük ilgi görürken, açıklama gecenin en çok konuşulan başlıklarından biri oldu.


AĞALIK İÇİN YENİDEN ADAY OLACAK

Erhan Gözütok, gelecek yıl düzenlenecek Ağalık etkinliği için de iddialı bir açıklamada bulundu.

Gelecek yıl yeniden Çayüstü Köyü Ağalığına aday olacağının sözünü veren Gözütok, aday olmak isteyenlere ise esprili bir şekilde:

“Buyurun er meydanına.”

diyerek meydan okudu.

Salonda gülümsemelere neden olan bu sözler, gecenin renkli anlarından biri oldu.

Gözütok’un yalnızca Çayüstü Köyü Ağalığı değil, aynı zamanda Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Kocayayla Festivali’nde de ağalık görevine seçildiği hatırlatıldı.


KURUCU BAŞKANLAR GEÇMİŞİ YAD ETTİ

Programın önemli bölümlerinden biri de Çayüstü Köyü Derneği’nin kurucu başkanlarının kürsüye çıkması oldu.

Derneğin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte verilen emekler ve gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı.

Kurucu başkanlar, derneğin bugünlere gelmesinde emeği bulunan isimlere teşekkür ederken, yıllar içerisinde oluşturulan birlik ve beraberliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Derneklerin sadece belirli günlerde bir araya gelinen yapılar olmadığını belirten konuşmalarda, hemşehrilerin zor günlerinde birbirlerinin yanında olması ve dayanışma kültürünün sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.


BURSA’DA ÇAYÜSTÜLÜLERDEN GÜÇLÜ BULUŞMA

Bursa, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen vatandaşların oluşturduğu güçlü hemşehri topluluklarına ev sahipliği yapan kentlerin başında geliyor.

Erzurum’dan Bursa’ya uzanan göç hikâyesi de bu büyük sosyal yapının önemli parçalarından birini oluşturuyor.

Çayüstü Köyü Derneği’nin düzenlediği Ağalık Yemeği, bu açıdan yalnızca bir dernek etkinliği olmanın ötesinde, aynı köyden gelen insanların geçmişlerini ve kültürlerini yaşatmak için bir araya geldiği önemli bir buluşma niteliği taşıdı.

Aynı sofrada buluşan hemşehriler, uzun süre sohbet ederek geçmişten bugüne yaşananları konuştu.

Memleketten uzakta yaşayan Çayüstülüler için bu tür organizasyonların, köy ile bağların canlı tutulması açısından önemli olduğu ifade edildi.


KÜLTÜR GELECEK NESİLLERE TAŞINACAK

Gecede verilen mesajların ortak noktalarından biri de kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması oldu.

Çayüstü Köyü’nün gelenekleri, Erzurum kültürü, hemşehrilik bağları ve dayanışma anlayışının genç kuşaklara aktarılması gerektiği vurgulandı.

Özellikle farklı şehirlerde dünyaya gelen gençlerin memleketlerini tanımaları, köylerini ziyaret etmeleri ve ailelerinden gelen kültürel mirası sahiplenmeleri gerektiğine dikkat çekildi.

Bu nedenle gelecek yıl Çayüstü’nde düzenlenmesi planlanan festivalin de gençlerin memleketle bağ kurmasına katkı sağlayacak önemli bir etkinlik olması bekleniyor.


AĞALIK YEMEĞİNDEN GELECEĞE MESAJ

2026 Ağalık Yemeği’nin sonunda ortaya çıkan tablo, Çayüstü Köyü Derneği’nin önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini de ortaya koydu.

Bir tarafta geçmişten gelen gelenekler korunacak, diğer tarafta yeni projeler ve etkinliklerle hemşehriler bir araya getirilecek.

Dernek yönetiminin önümüzdeki dönemde sosyal, kültürel ve dayanışma odaklı çalışmalarını artırması hedefleniyor.

Gecede verilen mesaj ise oldukça netti:

Memleketten uzak olunsa da memleket unutulmayacak, hemşehrilik bağı korunacak ve dayanışma daha da güçlendirilecek.


“DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARLA DOYDUĞUMUZ TOPRAKLAR BULUŞACAK”

Çayüstü Köyü Derneği’nin 2026 Ağalık Yemeği, Bursa’da yaşayan Erzurumlu hemşehriler açısından hem geçmişe duyulan özlemin hem de geleceğe yönelik umutların paylaşıldığı bir gece oldu.

Gecenin en önemli kazanımlarından biri, farklı şehirlerde yaşayan Çayüstülüler arasında dayanışmanın daha da güçlendirilmesi yönündeki ortak irade oldu.

Gelecek yıl Çayüstü Köyü’nde düzenlenmesi planlanan büyük festival ise bu birlikteliğin memleket topraklarında yeniden buluşmaya dönüşmesi açısından şimdiden heyecan yarattı.

Çayüstü Köyü Derneği, yeni dönemde gerçekleştireceği etkinlik ve projelerle hemşehrilerini bir araya getirmeye, kültürel değerleri yaşatmaya ve dayanışma ruhunu gelecek nesillere taşımaya devam edecek.

BURSA’DAN ÇAYÜSTÜ’NE UZANAN BİRLİK KÖPRÜSÜ

Bir sofrada buluştular, memleketi konuştular, geçmişi yad ettiler ve geleceğe söz verdiler.

Çayüstü Köyü Derneği’nin 2026 Ağalık Yemeği, Erzurum’dan Bursa’ya uzanan güçlü hemşehrilik bağlarının bir kez daha ortaya çıktığı anlamlı bir gece olarak hafızalarda yerini aldı.

Şimdi gözler gelecek yıl Çayüstü’nde düzenlenmesi planlanan büyük festivalde…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ