AŞAV’dan Şehit Aileleri ve Gazilere Anlamlı Destek
Bursa’da %50’ye Varan İndirim Anlaşmaları Devam Ediyor
AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar, şehit aileleri, kahraman gaziler ve güvenlik korucularının yakınlarına yönelik sosyal destek çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor. Toplumsal sorumluluk bilinciyle yürütülen bu çalışmalar kapsamında; istihdamdan eğitime, sağlıktan spora kadar birçok alanda indirim ve destek anlaşmaları hayata geçiriliyor.
Bu çerçevede, AŞAV Bursa Şubesi ile ÖGEM (Özel Güvenlik Eğitim Kurumu) arasında, şehit yakınları, gazi yakınları ve güvenlik korucuları yakınlarını kapsayan %50’ye varan indirim protokolü imzalandı. Yapılan anlaşma, özellikle özel güvenlik alanında eğitim almak isteyen hak sahipleri için önemli bir fırsat olarak değerlendirildi.
“Ne Yapsak Azdır”
İmza töreninde konuşan AŞAV Bursa Şube Başkanı Mehmet Akar, şehit aileleri ve gazilerin toplum için taşıdığı anlamın altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
“Şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve güvenlik korucularımızın yakınları için ne yapsak azdır. Onların fedakârlıkları sayesinde bugün bu ülkede huzur içinde yaşıyoruz. Bizler de AŞAV olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”
Akar, yapılan indirim anlaşmalarının sadece ekonomik bir kolaylık olmadığını, aynı zamanda ahde vefanın ve toplumsal dayanışmanın somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.
Eğitim Alanında Somut Destek
AŞAV Bursa Şubesi ile ÖGEM yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından imzalanan protokol kapsamında; özel güvenlik eğitimleri başta olmak üzere kurum bünyesindeki hizmetlerden, şehit yakınları, gazi yakınları ve güvenlik korucuları yakınları öncelikli ve indirimli şekilde yararlanabilecek.
ÖGEM yetkilileri ise yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bizler kurum olarak her zaman şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve güvenlik korucuları yakınlarımız için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Böylesine anlamlı bir hizmete vesile olan ve bizleri bu sürece dahil eden AŞAV Bursa Şube Başkanı Sayın Mehmet Akar’a teşekkür ediyoruz.”
“Ahde Vefa Bizim Yolumuzdur”
Desteklerinden dolayı ÖGEM yönetimine teşekkür eden Mehmet Akar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Ahde vefa ile özdeşleşmiş, yüce gönüllü insanlarımızı yanımızda görmek bizlere güç veriyor. Bu duyarlılığı gösteren tüm kurumlara şükranlarımı sunuyorum. Varlığınız daim olsun.”
İş Birliği Mesajı ve Karşılıklı Memnuniyet
Taraflar arasında imzalanan indirim protokolü, karşılıklı memnuniyet ve iyi niyet temennileri ile resmiyet kazanırken; AŞAV Bursa Şubesi, önümüzdeki süreçte de farklı sektörlerde benzer iş birliklerini hayata geçirerek, şehit aileleri ve gazilere yönelik destek ağını genişletmeyi hedeflediklerini duyurdu.
Gerçekleştirilen bu anlamlı anlaşma, yalnızca bir eğitim protokolü olmanın ötesinde; toplumsal dayanışmanın, vefanın ve milli birlik duygusunun güçlü bir yansıması olarak kamuoyunda takdirle karşılandı.
