Zirvede Haber

Bilgit: Esnafımız modern çağa ayak uyduracak

Bilgit: Esnafımız modern çağa ayak uyduracak

enBursa.com’a özel röportaj veren BESOB Başkan adayı Fahrettin Bilgit, seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Modern çağa ayak uyduracak, AR-GE çalışmaları dahilinde ufku açık, yeni bir esnaf modeli oluşturmanın ana hedefleri olduğunu söyleyen Bilgit, seçim yarışı için de iddialı konuştu. Haber: Melisa Öztürer

BESOB Başkan adayı Bilgit: Esnafımız modern çağa ayak uyduracak
28 yıldır Yenişehir Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın yanı sıra 1 yıldır da, Yenişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini yürüten Fahrettin Bilgit, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan adaylığını açıklamasının ardından, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Önceki akşam BESOB‘a bağlı odalara vermiş olduğu iftar yemeğinin ardından bugün de enBursa.com mikrofonlarına konuşan Bilgit, seçim sürecine ilişkin hedeflerine yönelik önemli açıklamalar yaptı.

BESOB mevcut adayı Arif Tak‘ın yönetiminde yer alan ve uzun yıllar Bursa esnafı ile birlikte  omuz omuza mücadele eden Fahrettin Bilgit, ana hedeflerinin modern çağa ve gelişen teknolojiye ayak uyduracak yeni bir esnaf modeli oluşturmak olduğunu söyledi.

”KENDİMDE SORUMLULUK HİSSETTİM”
Geçen zaman ve süre içerisinde Bursa esnafı ve sanatkarı için işlerin sıkıntılı olduğunu fark edip üzerinde oluşan sorumlulukla adaylığını koyduğunu belirten Bilgit, ”Kendimde bir sorumluluk alma geleneği duydum. Bu anlayışla, bu sistemle işlerin ileriye gitmeyeceğini görerek aday oldum. Günümüzde esnaf ve sanatkarlarımızın işleri sürekli zorlanmaktadır. Küçük işletmeler çok daha çabuk etkilenen kurumlar oluyor. Akıllı telefonlarımız sayesinde markete, ayakkabıcıya, tesisatçıya bile ulaşıyorsunuz. Bu geçtiğimiz sürelerde, esnafımıza bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapamadık. Esnafın da işleri bir türlü ileriye gidemedi. Biz de bu alanda yazılım firmalarıyla, profesyonelce üniversitelerle iş birliği yaparak esnaflarımızın işlerini nasıl ileriye taşıyacağımız şeklinde bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

”PANDEMİYE TESLİM OLMAMAK GEREK”
Esnafı, gelişen teknolojiye ayak uydurmalarını sağlayacak şekilde yeni projelerle destek sağlayacaklarını ifade eden Bilgit, ”Eksiklerimizi fark edemezsek yenilikleri göremeyiz. Çağımızda, telefonumuzdan siparişlerimizi verdiğimizi göz önüne alarak; bugün Kars’tan dondurulmuş kaz getittirip evinde yemek yapanlar var. Denizli’den tarhanasını alıp İstanbul’da evinde yapanlar var. Bursa’da da var. Ama bunları yaygın hale getirip iyi takip etmemiz gerekir. İşini iyi takip edenlerin başarılı olacağını düşünüyorum. Pandemiye teslim olmamak gerekir. Pandemiyle birlikte hem dünyada hem de ülkemizde ticarete yeni şekiller geldi. Bu fırsatı esnafımızla yakalamamız lazım.

”AR-GE SİSTEMİ KURACAĞIZ”
Fahrettin Bilgit ayrıca yeni dönem için profesyonelce hareket edilip  AR-GE sistemi oluşturacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

”Biz öncelikle AR-GE ekibi oluşturmak istiyoruz. Her ne kadar Ahi-Evran kültüründen gelsek de bilimsel anlamda mutlaka üniversitelerin desteğini alıp,esnaflar adına yapabilecekleri önce oda yöneticilerimize ileteceğiz.Yöneticilerimiz de üyelerine gerekli bilgilendirmeyi yaparak günün şartlarına göre ekonomik yarışa ve hıza katılacaklar. ”

”SEÇİMİ ALACAĞIMIZDAN ADIM GİBİ EMİNİM”
Bilgit, son olarak adaylığını açıkladıktan bu yana çevreden çok fazla ilgi gördüklerinin altını çizerek, ”Kendimizi yarışta çok yi yerde görüyoruz. Tabi seçimdir bu. Seçimin nasıl olacağını kimse tahmin edemez. Gizli not, açık tasnif…Bizim hem dün akşamki hem de daha önceki toplantılarımızda görmüş olduğumuz ilgi çok samimi… Seçimi alacağımızdan da adımız gibi eminiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ