Eğitim Mahallesi Delege Seçimlerine İlişkin Kamuoyuna Duyurumuzdur

  • 22 Ağustos 2025
Eğitim Mahallesi Delege Seçimlerine İlişkin Kamuoyuna Duyurumuzdur

Eğitim Mahallesi delege seçimlerinde, bazı adayların üzeri üyelerimizin özgür iradeleriyle çizilmiş, yerine yeni isimler yazılarak liste yeniden şekillendirilmiştir. Bu tablo, açık ve net bir şekilde örgütümüzün iradesini yansıtmaktadır.

Ne yazık ki; CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, AKP yargısının partimize saldırdığı en zor dönemde, Genel Başkanımızın olağanüstü kongrede aday olabilmesi için verilen imza mücadelesinde yer almamıştır. Yıldırım örgütünü temsil ettiğini iddia eden bu anlayış, o süreçte Genel Merkezimizin yanında saf tutmamış, net bir tavır ortaya koyamamıştır. Buna rağmen bizler, parti içi huzuru korumak için birçok mahallede ortak liste anlayışıyla sürece katkı sunmuş bulunmaktayız.

Ancak bugün gelinen noktada; bazı mahallelerde tüm listeler sanki tek tarafın zaferiymiş gibi lanse edilmekte, dahası ilçe başkanlığının kurumsal sosyal medya hesaplarından “Mavi listede buluşalım”, “Rengimiz mavi” gibi tarafgir paylaşımlar yapılmaktadır. Bu tutum örgütümüzde büyük rahatsızlık yaratmıştır.

REKLAM ALANI

Eğitim Mahallesi’nde yaşananlar ise kabul edilemez boyuttadır:

  • Mahalle komitesinin ortak çalışmasına müdahale edilmiştir.

  • İsimler keyfi şekilde değiştirilmiştir.

  • İlçe başkanına yakın isimler listeye yazılmıştır.

  • Mahalle temsilcilerine baskı yapılmıştır.

  • Listelerin ilçe başkanlığında hazırlanması dayatılmıştır.

Bu baskıcı ve antidemokratik anlayışa karşı Yıldırım örgütü ortak tavır almış; 9 adayın 5’i üyelerimiz tarafından çizilmiş, yerine özgür iradeyle yazılan isimler listeye girmiştir. Ortaya çıkan bu tablo çok net bir mesajdır:

Sandıkta en büyük güç, üyelerimizin iradesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahalle delege seçimleri, komitelerin ortak kararı ve üyelerimizin özgür iradesiyle şekillenir. İlçe başkanlarının bu sürece müdahale etmesi, ne parti tüzüğümüzle ne de örgüt anlayışımızla bağdaşır.

Delegelerin iradesi, “200 delegenin 150’si benim” ya da “170’i benim” diyerek ipotek altına alınamaz. Gerçek şudur: Çift listeyle girilen mahallelerin yarısından fazlası kaybedilmiş, ilçe başkanının kendi mahallesinde ise yalnızca 2 oy farkla, yani kıl payı bir sonuçla kazanılabilmiştir. Kendi mahallesinde bile güçlü bir destek göremeyen bir anlayış, Yıldırım örgütünün iradesini temsil edemez.

Biz inanıyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nin delegeleri, özgür iradeleriyle hareket edecek ve ilçe başkanlığı seçiminde adaylar arasında en doğru kararı verecek güç ve sağduyuya sahip olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ