Ömer Işıkoğlu’ndan Sert Çıkış: “Eğitim Sistemi Çökmüş, Öğretmenler Sahipsiz!”

  • 28 Haziran 2025
Ömer Işıkoğlu’ndan Sert Çıkış: “Eğitim Sistemi Çökmüş, Öğretmenler Sahipsiz!”

BURSA – Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube Yönetimi, Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu öncülüğünde gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında, eğitimdeki derin yaralara parmak bastı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, eğitimin sadece müfredatla değil, vicdan ve liyakatla da yönetilmesi gerektiği vurgulandı.

Işıkoğlu, “Sistemsizlik artık kanıksandı. Öğretmen yorgun, öğrenci yönsüz, veli umutsuz!” diyerek sert ifadelerle mevcut tabloyu özetledi.

“Öğretmeni Tüketen Değil, Güçlendiren Politikalar Gerek!”
Eğitim çalışanlarının artan iş yüküne, düşük maaşlara ve mobbing ortamına dikkat çeken Ömer Işıkoğlu:
“Öğretmenin derdi yalnızca ders değil; açlık sınırında yaşamaya zorlanan, itibarı yıpratılan, sürekli hedef gösterilen bir meslek grubu haline geldik. Bu bir eğitim politikası değil, bir iflas belgesidir!” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI

Taşımalı Eğitime Mahkûm Köyler, Yetersiz Donanımlı Okullar
Toplantıda kırsal bölgelerde yaşanan ulaşım, altyapı ve personel eksiklikleri de gündeme geldi. Işıkoğlu:
“21. yüzyıldayız ama hâlâ öğrenciler çamur içinde, soba başında eğitim görüyor. Laboratuvar yok, kütüphane yok, rehber öğretmen yok… Bu çağda bu tabloya ‘eğitim’ diyorsanız, vicdanınızı kaybetmişsiniz demektir.” dedi.

Liyakatsizlik ve Siyasallaşma Uyarısı!
İdareci atamalarında partizan tutumların eğitimi çökerttiğini belirten Işıkoğlu:
“Okul yöneticilikleri liyakatle değil, biatla veriliyor. Eğitim kadroları siyasi kadrolaşmaya kurban ediliyor. Öğretmen odalarında siyaset değil, çözüm konuşulsun istiyoruz!” dedi.

2024-2025 Eğitim Yılı Hazırlığı: “Alarm Zilleri Çalıyor!”
Yeni dönem için umut değil, kaygı taşıdıklarını belirten Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube yönetimi, eğitimde acil eylem planı talep etti.
“Eğitim günü kurtarma alanı değildir. Bu milletin geleceğidir. Süslü vizyon belgeleri değil; icraat, adalet, destek istiyoruz!”

Ömer Işıkoğlu sözlerini şu sert cümlelerle tamamladı:
“Eğitimi yönetenler ya sınıfın sesini duymalı ya da o koltuklardan kalkmalı. Çünkü bu tabloyu artık alkışlamıyoruz. Hesap soruyoruz!”

Türk Eğitim-Sen Bursa 1 Nolu Şube, yeni dönemde daha yüksek sesle, daha sert adımlarla sahada olacaklarını ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ