Zirvede Haber

Gültekin Uysal; “Türkiye’de 22 Yıllık Despot İktidarın Siyaseti Çökmüştür!”

Gültekin Uysal; “Türkiye’de 22 Yıllık Despot İktidarın Siyaseti Çökmüştür!”

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’da katıldı. Uysal yaptığı konuşmada, “Türkiye’de siyaset çürümüştür” ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkanı Uysal Bursa'da!

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Yerel seçimlere son 14 gün kaldı. Bu kapsamda partilerin Genel Başkanları ve İl başkanlıkları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarında buluşuyor.

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar yemeği Demokrat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal‘ın katılımıyla Dörtler Restaurant’ta gerçekleştiriliyor.

Düzenlenen iftar yemeğine Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, Demokrat Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nazif Kara, İlçe Belediye Başkan adayları, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan ve çok sayıda partili katıldı.

Demokrat Partili gençler iftarın yapıldığı mekanın önünde Başkan Uysal’ı meşale ile karşıladı.

Uysal, iftar yemeği öncesi partilileri oturdukları masalara giderek selamladı.

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı ev sahipliğinde yapılan iftar yemeğine bin 500 kişi katılım gösterdi.

“KENDİNİ FİGÜR ZANNEDEN FİGURANLAR VAR”

İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, “2019 yerel seçimleri ve 2024 yerel seçimlerini Bursa çerçevesinde değerlendirdiğimde ikisinin birbirine çok benzediğini fark ediyorum. Tek fark kendini figür zanneden bir de figüranlar var. Sizler de, bizler gibi bu tablodan memnun değilseniz; Mahkum değilsin Bursa, Büyükşehirde Nazif Kara var” dedi.

“SİYASET ÜLKE SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEZ”

Ardından söz alan Demokrat Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nazif Kara, Bursa’nın Türkiye’nin 4. Büyükşehir olduğunu hatırlattı. Kara, “Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı olarak sorununuzun farkındayız. Siyaset, ülke sorunlarına çözüm üretmez. Asfalt, huzurevi, kireç kültür merkezi yapmaya gelmiyoruz. Bunları zaten yapmakla yükümlüyüz. Önceliğimiz Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan Bursa’mız ve tarihi dokusunu mutlaka korumak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaları yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Birkaç seçimdir seçimlerde ramazan ayında yaşanıyor. Şimdi de 31 Mart yerel seçimlerimiz var.  Ders alınmadığı için, 24 bu ülkede kaynaklarını kötü yöneten öncelik sıralamalarını teklif belirleyen sistematik yolsuzluklar, usulsüzlüklerin pençesinde kamu kaynağının adeta yağmalandığı bir dönemi yaşadık. Tabii yerel seçimlerde niye avazlarının çıktığı kadar İstanbul başta olmak üzere kendilerini paralıyorlar. Manası burada gizli. Açık yürekle ifade ediyorum. Türkiye’de adli denetim yapamıyoruz. Çünkü bir sınır çizilmiş, iktidarın tarafındaysanız her şey mübah. Türkiye’de siyaset çürümüştür.

“UTANIP SIKILINCAYA KADAR BUNLARI  SÖYLEYECEĞİZ”

Varlığımız, varlığınız, hepimizin iddiası buna bir ahlak getirmektir. Kendi yanında nasıl olsa bizden hesap sorulmaz diyerek her suçu işliyorlar. Utanıp sıkılmazlar ama, utanıp sıkılıncaya kadar bunları söyleyeceğiz. Hepimiz bir mücadelenin içerisindeyiz. Kaybettiklerimizi yerine koyabilme ihtimalimiz var. Millet iktidardan bir kurtulsa, esas kurtuluşa o zaman varacak.

“SİYASETİN EN ZOR OLDUĞU DÖNEMDEYİZ” 

Siyasetin belki de en zor olduğu dönemdeyiz. Ölçülerin altüst olduğu, yanlışın yer değiştirdiğini, insanlarımızın bilerek istenerek ahlakını zedelemek için sistematik mücadelelerin yapıldığı, yoksulluğa mahkum edip, beraberinde sosyal yardımlarla siyaseti satın almak için sistematik programlar inşa edildi. Türkiye‘de yeniden değer yargılarını tanımlayacak bir derinliğe, güce, kadroya, programlara bu milletin ihtiyacı var. İşte iddiamız budur, dünden bugüne yaptığımız kavga da budur.

“ARTIK ELEŞTİRMEK YETMEZ”

Bizim için artık eleştirmek yetmez. Türkiye‘de demokrasi tarihi aslında bizim hikayemiz, bu açıdan mücadelemiz kolay değil. İşte bu yerel seçimler, bu kapıyı aralayabilmemiz için bir imkan veriyor. Milletimize anlatacağız, milletimize tekrar ve tekrar anlatacağız.  Sayın Erdoğan, Hatay‘da bir büyük fütursuzlukla Hataylı insanımızın gözünün içine baka baka belediye, muhalefet partisidir. O yüzden size yardıma gelmedim, O enkazların altında can verdiniz diyor. Oralı insanlar da alkışlıyor. Hataylılarımız da alkışlıyor, nasıl bir vicdan kararmasıdır? Siyasetiniz batsın. Rakamları bile doğru düzgün açıklamış değilsiniz. Zor zamanda siyaset yapıyoruz. Ama inanıyoruz ki samimiyetle döktüğümüz o alın terinin en nihayetinde bu milletin geleceğinden, ufkunda olumlu kuş gibi bir dinamiğe dönüşecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ