Zirvede Haber

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI

ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI

Anlaşmalı boşanma davası, Türk Medeni Kanunu kapsamında evlilik süresi en az 1 yıl ve üzerinde olan çiftlerin çekişmeli boşanma davasına kıyasla oldukça kısa sürede boşanabilecekleri bir dava türüdür. Anlaşmalı boşanma davasında eşler, boşanmanın asli ve feri tüm hususlarında anlaşma sağlayarak bu anlaşmayı yazılı olarak bir protokole dökerler ve her iki taraf da bu boşanma protokolüne imzasını atarlar.

Anlaşmalı boşanma protokolü boşanmayı şartlarını düzenleyen ve eşlerin ortak aldıkları kararlar neticesinde son şeklini alan bir anlaşma belgesidir. Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlandıktan sonra dava dilekçesi ekinde Aile mahkemesine sunularak dava açılmış olur. Çekişmeli boşanma davaları 3-4 yıl gibi uzun süreçler olarak karşımıza çıksa da anlaşma boşanma davalarında bu süre 1-2 ayı aşmamaktadır.

Anlaşmalı boşanma protokolünün doğru ve eksiksiz bir biçimde hazırlanması gerek davanın seyrini gerek ise boşanmadan sonra hak ve menfaat kayıpları yaşamanızın önüne geçecektir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma protokolü hazırlarken ve dava açarken Ankara avukat aracılığı ile profesyonel bir hukuki yardım alınmalı ve süreç avukat eliyle takip edilmelidir.

Ankara avukat olarak aile hukukundan doğan uyuşmazlıklarda profesyonel hizmet vermekteyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ