Zirvede Haber

Bizim rakibimiz her geçen gün artan Orhangazi’nin problemleri ve ayrıştırıcı söylem ve eylemlerdir

Bizim rakibimiz her geçen gün artan Orhangazi’nin problemleri ve ayrıştırıcı söylem ve eylemlerdir

Demokrat parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği  Bursa’nın Orhangazi ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Burada kendisini bekleyen çok sayıda partiliye seslenen Enginyurt seçim süreci ve ekonomik sıkıntılar üzerinden Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir çok konu üzerinden eleştirdi.

Orhangazi‘de Saadet Partisi ile birlikte yerel seçimlerde ortak belediye başkan adayı çıkarma kararı alan Demokrat partinin seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışa partinin il başkanı Çağrı KaplanSaadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, SP İl Başkanı Ali Osman Karahan ile iki partinin ilçe teşkilat üyeleri , vatandaşlar ve son dönemlerde yaptığı açıklamalar ile Türkiye gündemine oturan Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt katıldı.

Kalabalık bir heyet ile Orhangazi‘ye gelen Enginyurt bir süre esnaf ziyareti yaptıktan sonra seçim bürosu açılışı için kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında ekonomi  üzerinden sık sık hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Cemal Enginyurt’un konuşmalarından satır başları şöyle ;

Hükümet milleti birbirine düşürüyor

Yerel seçimler genel seçimler gibi bir seçim değil, yerel seçimleri Türkiye’ye bir hizmet yarışı olarak görmek gerekir. Çünkü öylesine bölündük ki insanlar artık birbirlerine hain der hale geldi, bunun sorumlusu bu iktidar çünkü bu iktidar sürekli düşman yaratıyor, milleti birbirine düşürüyor, aynı şeyi yerel yönetimlerde de yapıyorlar, eğer oyunuzu iktidar partisine vermezseniz size hizmet falan yok diyorlar,  daha önceleri Demokrat partili belediyelerin yaptıklarını sata sata bitiremediniz, belediyeleri borç batağına sapladınız, gençler Orhangazi’yi işsizlikten terk ediyor” dedi.

Emekli vatandaşlara çağrı seçim çağrısı

Emeklilere verilen zammın az olduğunu söyleyen Enginyurt ” 10 bin Lira emekli maaşı ile parkta vatandaş birbirine çay bile ısmarlamıyor, emeklimiz bu maaşlar ile geçinemiyor,  şimdi siz  bunu bu millete reva gördünüz sonra çıkıp diyorsunuz AK Parti’ye oy verin, bu millet 22 yıldır AK Parti’ye oy vermiyor mu? madem maaşlarınız yetmiyor şimdi siz bu seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir hatırlatma yapacaksınız,  hakkımızı istiyoruz diyeceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı bize PKK’lı diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı AK Parti’li olmayanları dışlamakla suçlayan Cemal Enginyurt ” Recep Tayyip Erdoğan bize herşeyi söylüyor, dinsiz diyor, PKK’lı diyor, illet diyor, zillet diyor, bizi anlatık da Saadet Partililere neden dinsiz diyorsun daha dün beraber yol yürüyordunuz, rahmetli Necmettin Erbakan’ın talabeleriydiniz, insan utanır biraz, her gün bir yalan, kendilerinden olmayanlara çok ağır sözler söylüyorlar, Fatih Erbakan onlarla ittifak yaparken bişey yoktu, şimdi İstanbul’dan aday çıkaracak diye fetöcü oldu, adnan hocacı oldu yakında PKK’lıda olur, çünkü Recep bey diyorki ya benimsin ya toprağın, bizim gibi insanlara PKK’lı dediler,  biz ülkü ocakları davalarından cezaevine girdik, bize daha ağır şeyler söylemeye devam ediyor. bizim arkamızda herşey var dediler ama bizim arkamızda tek bir kişi var oda Mustafa Kemal Atatürk’tür  ifadelerini kullandı.

Erdoğan Atatürk’ü sevmiyor,  Alper Gezeravcı Uzaya gezmeye gitti

Erdoğan hiçbir zaman Atatürk’ü sevmedi, ondan nefret ettiği için kabullenemedi, bunlar hiçbir zaman sizi bizi düşünmüyor, Uzaya astronot gönderdiler, adam  verdi 55 milyon doları oraya gezmeye gitti, bizim yaşlı amcamızda diyoki bak bak uzaya adam yolladık, ama amca gemi bizim değil, istasyon bizim değil, tank palet fabrikasını 55 milyon dolara sattı o paraya da uzaya adam yolladılar, ne yaptı orada top oynadı geldi, uzaya ilk Türk astronot yollamışız, yalan Türkiye’den 1965 yılında 3 Türk astronotu Rusya yollamıştı, bu arkadaş 50 yaşında asker, uzay aracını görse belediye otobüsü zanneder” dedi.

Konuşmasında sık sık ekonomiden bahseden Enginyurt halkın geçim sıkıntısının olduğunu ve bu yüzden yerel seçimlerde bu sıkıntılara dur demek için sandıkta hükümete bir ders vermek gerektiğini savundu ve AK Partili belediyelere oy vermeyin dedi.

Daha sonra partisinin Orhangazi belediye başkan adayı olan Mücahit Hatipoğlu için kendisini dinleyen vatandaşlardan oy isteyen Enginyurt, ben geçtiğimiz seçimlerde diğer muhalefet partileri için çalıştım şimdi ise sizden bizim adaylarımıza oy vermenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti çatısı altında DP ve SP İttifakının Orhangazi Belediye başkan adayı Mücahit Hatipoğlu seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada siyaseten umudunu kesenlere yeniden umut aşılamak, hemşehrilerimizin haklı değişim taleplerini birlikte hayata geçirmek, her seçim döneminde Orhangaziüzerinde oynanan oyunları birlikte bozmak için DP ve SP ittifakı ve dolayısıyla da Orhangazi ittifakı adayı olarak yola koyulduklarını belirtti. Mücahit Hatipoğlu DP ve SP’nin ilçe ve il yöneticileri ile genel merkez yönetimlerinde teşekkür ederek, bu ittifakın oluşması için olağanüstü çaba gösterildi ve bu ittifak kuruldu dedi.

 

DP-SP Başkan adayı Mücahit Hatipoğlu; “Orhangazi üzerine oynanan oyunları bozacağız”

Her kesimden destek

Mücahit Hatipoğlu, her seçim döneminde iyi niyetleriyle hiç bir karşılık beklemeden ikinci bir ajandası olmadan, inandığı istikamette her türlü yükün altına giren ve hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan ülkücü hemşehrilerime, bu sefer daha iyi hizmet yapılır umuduyla oy veren, seçimden sonra hayalkırıklığı yaşayan, üzülen, ilçe adına eklentilerinin karşılanmadığını gören Ak Partili hemşehrilerime, yeni bir heyecan, yeni bir umut diyerek iddiasının arkasında duran, hiç bir dayatmaya boyun eğmeyen, baskıcı erklerin zorbalığını kabul etmeyip ortak akla e halkın düşüncelerine kıymet verip halkı hiçe sayanlara her fırsatta gereken dersi veren Cumhuriyet Halk Partili hemşehirlerime, gösterdikleri özveri ve verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum diye devam ettiği konuşmasında; halkından kopuk idarecilerimiz farkında olmasa da maddi ve manevi sıkıntıların her geçen gün arttığı bu zamanda öncelikli meselemiz yarınından umudunu kesmiş insanımıza, gençlerimize, yarına dair yeniden hayatl kurabilecek umudu aşılayacak bir anlayışı, hizmet kadrolarının öncelikli mesele olarak görmelerini sağlamak. Bu da üstesinden gelebileceğimiz bir meseledir dedi.

2019 provaydı, şimdi büyük bir ittifakımız var

Mücahit Hatipoğlu 2019 seçimlerinde küçük bir provasını yaptıkları Orhangazi ittifakının şimdi çok daha geniş bir birliktelik ve kardeşlik platformuyla oluştuğuna vurgu yaparak, her türlü farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip ilçemizin kronikleşmiş sorunlarını elbirliği ile çözerek çağdaş, yaşanabilir, müreffeh Orhangazi’yi birlikte inşa edeceğimize inancım tamdır dedi.

Hiç bir siyasi parti rakibimiz değil

Mücahit Hatipoğlu, hiç bir siyasi partiyi kendilerine rakip görmediklerini de belirterek, Orhangazimiz’e değer katacak tüm fikir ve proje bizim için değerlidir. Bizim rakibimiz her geçen gün artan Orhangazi’nin problemleri ve ayrıştırıcı söylem ve eylemlerdir. Bu problemleri ortadan kaldırmak için asgari maliyet, azami fayda prensibiyle kaynakların verimli kullanılmasını, israfın ve rüşvetin önlenmesini, ilçemizde sosyal dokunun iyileştirilmesini, geliştirilmesini, sosyal belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesini e ilçemizde yaşayan insanlarımızın ilçemize aidiyet duygusunun geliştirilmesini amaç olarak gören tüm hemşehrilerimizi birlikte yol yürümeye davet ediyorum dedi.

Yolsuzluğa asla müsade etmeyeceğiz

DP-SP belediye başkan adayı Mücahit Hatipoğlu baskı ve tahakkümün olduğu yerde verimli hizmet olmaz diye devam ettiği konuşmasında, buradan ağır baskı ve mobing altında çalışmak zorunda kalan bütün belediye personeline 31 Marta kadar sebretmelerini rica diyorum dedi. Mücahit Hatipoğlu sözlerini planlı ve programlı çalışacağımıza, yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğimize, emanete sahip çıkacağımız, ayrıcılık yapmayacağımıza, kapımızı her zaman herkese açık tutacağımıza, değerleri koyurup zenginleştireceğimize, her işte hızlı, dorğu ve estetik çalışacağımıza, şeffaf ve denetlenebilir olacağımıza, haksız rant sağlamayacağımza, her konuda adil olacağımıza, halkımız ile bütünleşeceğimize ve işi ehline vereceğimize söz veriyorum diyerek tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ