Zirvede Haber

BURSA’DA, SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA ATATÜRK SEVGİSİ…

BURSA’DA, SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA ATATÜRK SEVGİSİ…

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı anma töreni sağanak yağmur altında olmasına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti. İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Atam rahat ol, emanetin emanetimizdir, Demokrasiye sahip çıkarak, parlamenter sistemi tekrardan asli unsur yapana dek geri adım atar isek namerdiz” dedi.
Hasanoğlu’nun açıklaması aynen şöyle:

“Sayın Vekillerim, GİK Üyelerim, MDK Başkan Vekilim, İlçe Başkanlarım, Meclis Üyelerimiz, İl ve İlçe Yöneticilerimiz ve çok değerli İYİ’ler her birinizin 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.
Buruk bir 19 Mayıs anma etkinliğindeyiz,
Karşınızda, Atamın huzurunda demek isterdim ki;
Atam 14 Mayıs günü sandıktan sizin bize olan emanetiniz demokrasiye sahip çıkan kadrolar açık ara önde çıktı ve ülkemizde sekteye uğrayan demokrasiyi tekrardan sizin bize 100 yıl önce emanet ettiğiniz gibi TBMM’ni ve parlamenter sistemi ön planda tutan kadrolar TBMM’de çoğunluğu sağladı.
Evet bunu diyemiyorum,
Ama şunu çok rahat söyleyebiliyorum ki;
Atam bizler sizin emanetinizi, tek adam rejiminden, otokrasiden kurtarmak için sizin 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan bindiğiniz Bandırma vapuru ile yola çıkışınız gibi, 25 Ekim 2017’de yola çıktık ve bu yolu 28 Mayıs’ta demokrasi ile tekrar buluşturmak için burada senin huzurunda tekrardan bir kez daha söz veriyoruz ki bunu her türlü kara propagandaya rağmen, her türlü çirkin ayak oyunlarına rağmen başaracağız.
Çünkü bunu başarmak zorundayız saygıdeğer dava arkadaşlarım,
Neden biliyormusunuz?
Bugün 19 Mayıs 2023 Cuma, bundan 2 saat önce Türkiye Cumhuriyetinin misakı milli sınırlarındaki 90 küsür bin camiinde Cuma hutbesi okundu ve yine tek adam rejiminin, otokrasinin, saray rejiminin ülkemizi getirdiği noktada;
Bugün bu topraklarda huzur içinde, bağımsız, hür bir şekilde yaşayabiliyor olmamızı sağlayan, dini vecibelerimizi özgürce yerine getirebiliyor olmamıza borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yok sayıldı, yine kendileri anılmadı, yine birileri sağır sultanı oynadı.
Ey zatı muhteremler, unutmayınız ki sizlerin bugün geldiğiniz noktada, oturduğunuz koltuklarınızı size sağlayan bağımsız, özgür cumhuriyettir. Savunduğunuz saray rejimi 100 yıl öncesinden devam ediyor olsa idi cümlenin devamını getirmek bile istemiyorum.
Bu Cumhuriyeti de önce yedi düvele karşı savaşarak ülkemizi kurtaran, sonra da demokrasi ile taçlandırarak kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır.
Sizlerin onları yok saymanız da bizim nazarımızda yok hükmündedir ve yüce Türk Milleti de bu gerçeği görecek, sizleri zamanı geldiğinde yok sayacatır.
Her nasıl bir kara propaganda yaparsanız yapın,
Her nasıl gerçek dışı, yalan, kurgu ve iftira dolu propaganda malzemeleri ile karşımıza gelirseniz gelin emin olun ki 28 Mayıs akşamı Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı olarak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için yürütmeyi kendisine ve en kısa zamanda açıklayacağı kabinesine vermesi için ve bu ülkede 100 yıl sonra bir kez daha yönetim şeklimizin demokrasi ile taçlanmasına vesile olması için biz dün nasıl çalışmış isek, bugünden sonra da çalışmaya devam edeceğiz.
Saygıdeğer hazirun, bizlerde İYİ Parti kadroları olarak bu bilinç ve inançla 28 Mayıs akşamına kadar şimdi hemen buradan sahaya dönecek ve 9 Nisan 2023 tarihinde listelerimiz şekillendikten sonra nasıl tüm gücümüz 14 Mayıs’a kadar çalışmış isek yine aynı tempoda çalışacağız.
Bunu İl Başkanınız olarak sizlerden rica ediyorum.
Mesala ben buradan çıkıp şimdi hızlı bir şekilde CHP İl Başkanlığına geçeceğim ve 16.00 gibi Altılı masamızın diğer paydaşları il başkanlarımız ile bir araya gelerek 28 Mayıs propaganda sürecini ve çalışma stratejilerimizi değerlendirip planlayacağımız toplantıya geçeceğim.
Sizler de her biriniz sahaya dönerek 28 Mayıs’ta ülkemizi tek adam rejiminden, otokrasiden kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya davet ediyorum.
Katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Ve diyorum ki;
Atam rahat ol, emanetin emanetimizdir,
Demokrasiye sahip çıkarak, parlamenter sistemi tekrardan asli unsur yapana dek geri adım atar isek namerdiz,


Ne Mutlu Türküm Diyene…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ