Zirvede Haber

BİZ KAZANDIĞIMIZDA KAYBEDEN OLMAYACAK!

BİZ KAZANDIĞIMIZDA KAYBEDEN OLMAYACAK!

Karamazak mahallesine kadın eli değecek! Yıldırım ilçesine bağlı bir mahalledir. Emirsultan ile Yeşil arasındadır. Kuzeyi Emirsultan, güneyi Işıklar caddeleri ile sınırlıdır. Emirsultan’a gi­derken sağ tarafta, birkaç apartman arasında sıkışmış olan, üstü açık bir türbe vardır. Bu mezarlıkta Bursalı Aşık YunusKara Abdurrezzak mezarı ile Yunus Emre‘nin makam mezarı bulunmaktadır. Türbe yanında bir mescit ile tekke bulunduğu, kadı sicillerinden anlaşılmaktadır. Ancak mescit değişik adlar ile anılmıştır. İncügez‘den gelip yerleşenlerce kurulduğu için mahalle İncügez olarak da anılmıştır. Bugün dahi, Abdurrezzak Türbesi önündeki caddeye İngisigüzel Mahallenin yeri eskiden mezbelelik bir yer iken, Niyazi Mısri’nin ihya ettiği yazılıdır. Oysa mahallenin adına, 1519 yılı kayıtlarında rastlanmaktadır. XVI. yüzyılda mahallede 60-70 hane yaşamaktaydı. Mahallede 9 hane de canbaz yaşamaktaymış. Bazı belgelere göre, türbede yatan Bursalı Aşık Yunus‘un bir torunu, 1490 yılında bir evi mescide dönüştürmüştür. Olasılıkla ma­halle mescidi bu idi. Mahalle Yunusemre olarak da anılmıştır. Çünkü, mahalle mescidinin bulunduğu alanda, Sadiye tarikatına bağlı Yunusemre Dergâhı vardı. Karamazak adı ise türbede mezarı bulunan Kara Abdurrezzak‘tan bozulmadır. Önceleri Karaabdürrezak olarak anılan mahalle zamanla Karamazak’a dönüşmüştür. 1924 yılında, nüfusu azaldığı için Emirsultan, Küsreciler, İkikapılımescit ve Zeyniler Mahallesi ile birlikte bir muhtarlığa bağlanmıştır. Mahalleye 1880’li yıllarda 93 göçmenleri yerleşip, yeni bir mahalle kurmuş ve Hayriye adı verilmişti. Ayrıca mahallede Hayriye Mescidi yapılmıştır. Mahalle 1950’li yıllara kadar varlığını korumuştur. Bu tarihlerde mahallelikten çıkmıştı. 1995 yılında, Bursa’nın 164. mahallesi olarak tekrar kurulmuştur. Bugün mahallede çoğunlukla eski Bursalılar yaşamaktadır.

İşte bu mahalleye Saniye Keskin muhtar adayı olarak, Kıvanç Bozacı, Caner Okat, Ayşe Ardınç, Nazmi Tuzkan, Şirin Korkmaz, Enes Doğu, Hakkı Dursun, Ahmet Tunç aza olarak mahallelinin karşına çıktı. Muhtar adayı Saniye Keskin; sözlerine mahallenin sorunlarına vakıf olduklarını belirterek; “1977 Bursa/Keles doğumluyum. 9 yaşından beri Karamazak Mahallesinde ikamet etmekteyim. Evli ve iki çocuk annesiyim. Eşim Yusuf KESKİN, Şible’de esnaflık yapmaktadır. İlk ve orta okulu Namazgah İhsan Dikmen Okulunda okudum. Mahallemizde değişim zamanının geldiğini sizde bilmektesiniz. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde siz değerli Karamazak Mahallesinin oyların talibim.
1-Mahallemizin belirli noktalarına güvenlik açısından mobese kameraları koymayı amaçlıyorum.
2-Pazar yeri düzenlemesi.
3- Deprem öncesi ve deprem sonrası eğitimleri verilmek üzere bir dernek kuruluşu kurmak istiyoruz.
4- Bedensel engelli mahalle sakinlerimin tekerlekli sandalye ve akülü araç ihtiyaçlarının karşılanması.
5-Sokak canlarına (kedi, köpek vb.) bakımı ve barınması hakkında çalışmalar
6-Devlet kurumları tarafından mahalle sakinlerine tanınan hak ve hizmetlerin kusursuz bir şekilde yerine getirilmesi. (gezi ,yardım vb.)
7-Mahalle sakinleri için 7/24 ulaşım sağlanacak WhatApp ihbar hattı bulunması.
2024-2029 dönemi içerisinde yapmak istediklerimizi ve sizlerden de alacağımız istekler doğrultusunda daha güzel hizmetler etmek için Karamazak Mahallesi muhtarlığına adayıyım.!
Bilgilerinize sunar. Hepinize sağlıklı ve huzur dolu günler dilerim.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ