Zirvede Haber

Ödeyecek gücümüz yok, geri çekin

Ödeyecek gücümüz yok, geri çekin
Faturalara gelen zamlar Bursa’da protesto edildi. Eyleme katılan emekliler, öğrenciler ve kafe işletmecileri zamların geri çekilmesi istendi.

Bursa’da zam protestosu: Ödeyecek gücümüz yok, geri çekin

gazeteduvar’ın haberine göre; Bursa Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Kent Meydanı önünde toplanan yaklaşık 100 kişi zamların geri alınması çağrısında bulundu. Protestoda basın açıklaması da yapıldı.

Protestocular, zamlara karşı tepkilerini “Zamlar geri alınsın” diyerek gösterdi.

‘FATURALAR BİZİ DEPRESYONA SOKTU’

Basın açıklamasında özetle şu ifadeler kullanıldı:

“Zamların altında ezilen, tenceresini kaynatamayan, evini barkını ısıtamayan ve ödeyemediği faturalar yüzünden doğal gazı elektriği kesilen vatandaşlarımızın feryadını duyurmak için buradayız. Ülkemizde emeğiyle alınteriyle yaşayan yurttaşlarımız Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşamaktadır.”

Eyleme dayanışma için katılan 64 yaşındaki emekli Temel Koç, 5-6 bin TL emekli maaşı aldığını, hayat pahalılığının herkesi etkilediğini söyledi.

Koç “Burada bulunma amacım dayanışma, 2 bin 500 TL emekli maaşı alanla ben aynı durumda değilim” dedi.

Eylemde bulunan cafe işletmecisi Neslihan Binbaş ise son dönemde gelen faturaların kendisini depresyona soktuğunu dile getirdi.

Binbaş, her gün elektrik ne kadar, doğalgaz ne kadar geldi, gelecek diye düşündüklerini ifade etti. Endişeli olduğunu sözlerine ekleyen Binbaş, 1 Ocak ile 1 Şubat arasında 27 bin 600 TL elektrik faturası, 15 bin TL doğal gaz faturası geldi. Ödeme gücüm kalmadı” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ