Zirvede Haber

Biz o muhtarlık binasına tabiri caizse Turist Ömer gibi geçerken uğramayacağız.

Biz o muhtarlık binasına tabiri caizse Turist Ömer gibi geçerken uğramayacağız.

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı bir nahiyedir. Demirtaş Belediyesi olarak ayrı bir devlet kuruluşu iken 2014’de Büyükşehir Yasası ile statüsü değişti. Şu anki belediye binası Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmaktadır. Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bu kasabada doğmuştur. TOFAŞ’ın fabrikası bu semtte yer almaktadır. Nüfusun büyük bir kısmı Yunanistan ile Türkiye arasında yapılan mübadele ile yöreye yerleşmiştir. Diğer bir kesim olan göçmenler 1970 yılından sonra Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç edenler oluşturur. Nüfus iş saatleri içinde DOSAB sayesinde yükselir. Şu anki nüfusun 100 bin civarına yakındır. Bursa’nın en çok göç alan ve gelişen bölgelerinden biridir. Tarıma dayalı ekonomi az da olsa bulunmaktadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık neredeyse bitmiş durumdadır. Diğer bir etken ise DOSAB sayesinde sanayi olmuştur. Göçmen nüfusun büyük çoğunluğu fabrikalarda çalışmaktadır. 2020 yılındaki istihdam edilen kişi sayısı 42.000’dir. DSİ tesisleri, Kıran tepe, Demirtaş barajı bölgenin piknik alanlarıdır. Tepelik bir alanın eteğine kurulan şehir, daha sonraları ovaya doğru genişlemiştir. Cumhuriyet mahallesi, Barbaros mahallesi, Dumlupınar mahallesi ve Sakarya mahallesi olmak üzere dört mahalle bulunmaktadır. Genel olarak mübadele öncesi evler ve sokaklar Rum mimarisi gereği sıktırlar. Ama bu ortama rahat bir hava verir. Yeni yapılan binaların çoğu bahçelidir. Fakat bazı binalar mimariden uzak soğuk bir tasarıma sahiptir. Nüfus Barbaros ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşmaktadır. Demirtaş Meydanı, Bursa’da planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden biri olarak inşa edilen bir alan ve yaşam merkezidir. 15 bin metrekarelik bir alana sahip olan meydan, geniş park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları, kültür merkezi ve camisiyle dikkat çekmektedir. Meydanın içerisinde yer alan modern ve çağdaş mimariye sahip kültür merkezi, alışveriş alanları, PTT şubesi, muhtarlık birimleri, toplantı salonları, atölyeler, nikah-sergi salonları, kafeterya ve çeşitli sosyal imkanlar sunmaktadır. Bu özellikleriyle Bursa’nın kültürel hayatına yeni bir soluk getiren bir yaşam alanı olmuştur. Ayrıca, Demirtaş Meydanı’nın bir parçası olan ve mimarisiyle dikkat çeken Demirtaş Camii de 2018 yılında hizmete girmiştir. Cami, modern tasarımı ve estetik görünümüyle bölgenin önemli bir ibadet ve kültür merkezi haline gelmiştir. Demirtaş Meydanı ve içerisinde yer alan kültür merkezi ile cami, Bursa’nın kültürel ve sosyal hayatına katkı sağlayan önemli bir merkez haline gelmiştir. Demirtaş’ın yoğun nüfuslu mahallelerinden biri olan Cumhuriyet’e genç bir muhtar adayı ise meydan okudu!

Musa Büyükbayar adaylık açıklamasında; “Cumhuriyet Mahallemize beraber hizmet edeceğimiz çok değerli Muhtar Azalarıma, Kadın Kollarında görev yapan bayan arkadaşlarıma ve ayrıca kurmuş olduğumuz ekip çalışmalarında görev yapan arkadaşlarıma, Bizleri bu seçim arifesinde  hiçbir zaman yalnız bırakmayan kıymetli basın emekçisi arkadaşlarımıza, Demirtaş ve Bursa Sevdalısı bütün dostlarıma, Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adaylık açıklamama katılımda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. HOŞGELDİNİZ !

Ben MUSA ……. . 1986… senesinde Samsun da doğdum. 12 yıldır Bursa da ,2 yıldır da mahallemiz de terzi esnafı olarak hizmet etmekteyim. Evli, 3 çocuk babasıyım. Çocuklarım 2 kız 1 erkek …… eşim medikal firmasında çalışmaktadır.

Senelerdir karış karış gezdiğim, her sokağını hatta kaldırımını bildiğim, elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalıştığım, ne tarafa baksam anılarımı gördüğüm bu mahalle için benim hayallerim var! Çünkü bilirim ki aslan yattığı yerden belli olur. İşte bu yüzden ben ve aza arkadaşlarım birer Demirtaş sevdalısı olarak; taşın altına elimizi sokmaya, mahallemiz için gereken bütün sorumluluğu sırtlanmaya, hizmet getirmek için çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaya kararlıyız.

Siz Değerli Cumhuriyet Mahallesi sakinlerimizin huzurlu, mutlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesi ve mahallemizin hak ettiği değere ulaşıp gerekli hizmeti alabilmesi adına çeşitli projelerim var. Biraz sonra madde madde anlatacağım hayallerimi ve projelerimi gerçekleştirebilmek için; 31 Mart’ta ki yerel seçimlerde benim gibi Demirtaş sevdalısı olan, mahallemizin hak ettiği değeri kazanabilmesi için ”BENDE VARIM!” diyen, bütün Cumhuriyet mahallelilerimizin desteklerini bekliyoruz.

Çünkü Biz ‘Hallederiz’ Demeye Değil, Sorunları Kökten Çözmeye Geldik!

İkna olarak değil, inanarak çıktığımız bu yolda, beraber yol yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımı, azalarımı sizlere tanıtmak isterim;
1) Ergin YILDIRIM – Esnaf
2) Mehmet ERDEN – Esnaf
3) Aytekin GÜNEŞ – Esnaf
4) Kemal TOPAL – inşaat sektörü

5) Nur GEZER – İç Mimar
6) Sefer GÖKÇEN – İşletmeci
7) İsmet BELEK – Esnaf
8) Şerafettin KARADAĞ – Emekli

Mahallemizin eksiklerini, sorunlarını ve vatandaşlarımızın taleplerini çok iyi biliyoruz. İşte bu sebeple tam 40 madde olarak belirlediğimiz projelerimizle ile bugün karşınızdayım. Hepsi mahallemizi hak ettiği değere ulaştıracak birbirinden önemli ve kıymetli projelerdir.

Lakin; Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığına yakışmayan bir konu var ki, size fotoğrafları ile göstermek isterim. Google’a Bursa Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi yazdığınızda hem muhtarlığın konumunun yanlış olduğunu hem de vatandaşlarımızın muhtarlık ile ilgili şikâyetlerini okuyabilirsiniz. Cumhuriyet mahallesi böyle kötü bir izlenimi hiç hak etmiyor.

O sebeple ilk sözüm; Muhtarlık bürosunda ben ya da aza arkadaşlarımdan birisi mutlaka ama mutlaka duracaktır. Kimse muhtarlığa geldiğinde kapı duvar görmeyecek. Hatta gelecek çayını içecek, bizimle sohbet edecek, varsa şikâyetini, derdini anlatacak, benim mahalleme yakışan muhtarlık hizmeti budur diyerek memnun bir şekilde evine dönecek.

Biz o muhtarlık binasına tabiri caizse Turist Ömer gibi geçerken uğramayacağız.
Çünkü bizim bütün işimizde gücümüz de sevdamız da Demirtaştır!

Sizlere diğer projelerimden bahsetmek isterim;

1) İkinci Pazar yeri gerekliliğinin farkındayız. Vatandaşlarımızın da en çok talep ettiği konu olduğunu biliyoruz. Bu sebeple mahallemizin belirlenen merkez noktasında, ikinci bir Kapalı Pazar alanı olması hususunda çalışmalar yapacağız.

2) Vatandaşlarımızın ulaşım konusundaki en önemli şikâyeti olan; Şevket Yılmaz Hastanesi ve Uludağ Üniversitesine giden toplu taşıma aracının olması gerekliliği, bizim çözüm konusunda öncelik vereceğimiz sorunlardan birisidir.

3) En yakın Buskimatiğin; Demirtaş Meydanı ve Barbaros mahallerinde olması vatandaşlarımıza sıkıntı yarattığını biliyoruz. Bu sebeple mahallemize Buskimatik dolum makinesi kurulumu için, Buski ile olan görüşmelerimizi ivedilikle yaparak, bu önemli sorunu çözeceğiz.

4) 20’lik caddemizde yetersiz kalan trafik lambası sorunu ile süratli araç kullanan sürücüler sebebiyle yayalarımızın can güvenliğini korumak adına birçok yere hız kesici tümsekler yapılmasını, gerekli kurumlara ileterek trafikte güvenlik sorununu ortadan kaldıracağız.

5) Bursa Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla Yeni inşa edilerek faaliyete geçen Demirtaş Mesire Alanına ulaşım konusunda ihtiyaç olan toplu taşıma araçlarının, Burulaş ile görüşerek mahallemiz adına talepte bulunacağız.

6) Asayiş konusu bir sorun olmaktan ivedilikle çıkmak zorundadır. Vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri için gece bekçilerinin sayılarının artırılması talebinde bulunacağız. Ve bekçilerimizin görevlerini daha iyi yapabilmeleri için her daim muhtarlık olarak yanlarında olacağız.

7) Parklarımız ile belirli bölge ve sokaklara Mobese kamerası kurulması ihtiyacı ile mutlaka ilgileneceğiz.

8) Muhtarlık binamızın daha merkezi ve ulaşılabilir bir yerde inşa edilmesi hususunda çalışmalar yapacağız.

9) Muhtarlığımızda kısa mesaj (sms) sistemi kurarak, herhangi bir uyarı veya bilgilendirilme yapılması gerektiğinde bütün mahalle sakinlerimizin telefonlarına toplu sms göndereceğiz.

10) İnternet fiber hat sorunu ya da kanalizasyon gibi altyapı sorunlarının farkındayız ve ivedilikle çözüme kavuşturacağız.

11) Demirtaş DOSAB Polikliniğimizdeki eksiklikleri ve vatandaşlarımızın sağlık ile alakalı yaşadığı sorunlarını tespit ederek (Örneğin; NUMARATÖR CİHAZ ,…gibi.) , muhtarlık olarak ivedilikle bu sorunları çözüme kavuşturacak ve vatandaşımızın daha iyi şartlarda sağlık hizmeti almasını sağlayacağız. Ayrıca Çocuk Polikliniğinin bir ihtiyaç olduğunun farkındayız ve bu konuda gerekli yerlere talepleri ileteceğiz.

12) Kadınlarımıza kanserin erken teşhis edilmesinin önemine dikkat çekme ve bilinçlendirilmesine, kanser tarama tetkiklerinin etkin bir şekilde yapılmasına destek vereceğiz.

13) Mahallemizde nüfus artışı sebebiyle nöbetçi eczane sayısı yetersiz kalmaktadır. Bu sorun eminim ki Demirtaş’a bağlı diğer mahalleler içinde geçerlidir. Bu konuyla ilgili daha fazla nöbetçi eczanenin görev yapması hususunda diğer muhtarlarımız ile de ortaklaşa hareket ederek, bu sorunun çözüme kavuşmasını sağlayacağız.

14) Vatandaşlarımızın en kötü gününde acılarını paylaşmak isteyeceği bir taziye evi ihtiyacının olduğunun farkındayız. Bütün kapıları aşındıracağız ve mahallemize mutlaka TAZİYE EVİ kazandıracağız.

15) Okul çevreleri ya da parklarda gezen madde bağımlısı kişiler için GADEM kuruluşu ile her daim irtibatta kalarak, bu hassas konu ile alakalı özenli davranacağız.

16) Şehit Ailelerimizi, Gazilerimizi, İhtiyaç sahibi ailelerimizi, Dul ve yetim çocuklarımızı, Bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımızı düzenli bir şekilde ziyaret ederek birebir kendileriyle ilgileneceğiz.

17) Gerçek İhtiyaç sahibi ailelerimizi tespit edip kendilerine çeşitli Kurumlarımızdan gelen temel yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması konusunda çok titiz çalışacağız.

18) Engelli vatandaşlarımızın mahallemizde rahatça dolaşmasına engel olabilecek her şeye çok dikkat edilecektir. Herhangi bir sorunları olduğu takdirde, konu ivedilikle çözüme kavuşturulacak ve muhtarlığımızca kendileri ile birebir ilgilenilecektir.

19) Sokaklarımızda sahipsiz gezen köpeklerin kısırlaştırılması, saldırgan olan köpeklerin Belediyemiz ile irtibata geçilerek kendilerine bildirilmesi hususunda çalışmalar yapacağız. Hayvanlarında bir can taşıdığını unutmadan, diğer mahalle muhtarlarımız ile de diyaloğa geçerek bu sorunu çözmek için çalışacağız.

20) Ev hanımlarımızın hem keyifli vakit geçirerek sosyalleşebileceği hem de bir sanatsal faaliyette bulunup öğrenebileceği Halk Eğitim Kurslarını önemseyerek, mahallemizdeki kadınlarımızın yararlanması hususunda çalışmalar yapacağız. Mahallemizde KADINLAR SOKAĞI adı altında el emeklerini sergileyebilecekleri ev ekonomisine katkıda bulunmaları için ufak işletmelerin açılmasını Belediyemiz ile ortak çalışma sonucunda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

21) Geleceğimiz olan gençlerimizin, Gençlik Spor Müdürlüğüne bağlı kurslardan ve Halk Eğitim Kurslarından yararlanmaları için Muhtarlık olarak çalışmalar yapacağız.

22) Sokak aralarında görevli olan süpürge araçlarının giremediği ve araç parklarının olması sebebiyle bazı sokaklarımız maalesef pis durumda bu konuyla ilgili Belediyemizden temizlik işlerinde görevli personel sayısının artırılarak bu sokak aralarının temizlenmesinin ve özellikle 20’lik caddemizin temiz tutulmasının her daim takipçisi olacağız.

23) Mahallemizde bina önlerinde bulunan çöp kovalarının düzenli bir şekilde olmasına özen gösterilmesi hususunda bina sakinleri (Yöneticiler) ile ortak çalışmalarda bulunacağız.

24) Belediyemizle Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık gibi çevreci projeler için görüşmeler yapılıp, mahallemizde bu projelerin uygulanması için çalışacağız.

25) Vatandaşımızdan gelen talepleri değerlendirerek, şehir içi ya da şehir dışında tarihi ve turistik gezilerin düzenlenmesini planlayacağız.

26) İsmetiye – Demirtaş yolu üzerinde kurulan su kanallarının yer altına alınması konusunda ve yol boyu ışıklandırma yapılması hususunda çalışmalar yapacağız.

27) Sokaklarımızdaki elektrik direkleri ve ışıklandırmaların yer altına alınması konusu, geç kalınmış bir sorun gibi dursa da mutlaka ilgileneceğimiz önemli bir husustur.

28) Muhtar ve azaları olarak, sürekli vatandaşımızla irtibatta olarak sorunlarını ya da şikâyetlerini dinleyecek, düzenli bir şekilde toplantılarımızı yaparak bu konuları ele alacağız. İlettiğiniz sorunların sonuçlarıyla alakalı olumlu ya da olumsuz mutlaka vatandaşımıza geri dönüş yapacağız.

29) Demirtaş’a bağlı Mahalle Muhtarlarımız ile uyum içinde çalışılıp düzenli olarak görüşmeler yapılacaktır. Demirtaş ve mahallemizin yararına yapılabilecek bütün çalışmaları destekleyeceğiz.

31) Yeşilşehir Yerleşkemizde büyük bir sorun ve eksiklik teşkil eden Aile Sağlık Ocağımız ile ilgili bir hizmet binası olması hususunda yetkili kurumlarımızla ivedilikle çalışmalarda bulunacağız.

32) Yeşilşehir Yerleşkemizde de büyük bir sorun olan pazar yeri bu Kapalı pazar olması şartıyla mutlaka çalışmalarda bulunacağız.

33) Yeşilşehir Yerleşkemizde vatandaşlarımızla irtibatta olabileceğimiz Muhtarlık Ek Hizmet Binası konusunda çalışmalarımızı yapacağız.

34) Panayır- Yeşilşehir yolu istikametindeki trafiğe tehlike doğuran yol ayrımının olmaması hususunda ivedilikle çalışmalarımızı yapacağız.

35) Yeşilşehir Yerleşkemizde de Asayişe önem verecek, bu konuyla ilgili Emniyetle irtibatlarımızı, isteklerimizi de kendilerine belirteceğiz.

36) Yeşilşehir Yerleşkemizde de çevre düzenlemelerine önem vereceğiz.

37) Panayır yolu üzerindeki su birikintisi sorununu Belediyemizin yetkili birimleriyle görüşüp bu sorunu çözmeyi de çalışmalarımız içerisine alacağız.

38) Google gibi internet sayfalarında Muhtarlık binasının yanlış konum olarak belirtildiğine dikkat ettim. Bu konuyla ilgili de Yeni Muhtarlık binamızı kurduğumuzda doğru konum olarak belirtecek çalışmalarımız olacak.

39) Zaman zaman elektrik kesintileri ve su kesintileri oluyor ve bununla ilgili bazı vatandaşlarımız bilgi edinemiyor. Tabii ki bu gibi sorunlarda dikkate alınıp çalışmalarımızı yapacağız.

40) Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyemiz ile uyum içinde çalışacağız ve Muhtarlık İşleri Şube Müdürleri ile daimî irtibatta olacağız.

Bütün Demirtaş Cumhuriyet mahallemiz sakinlerinden;

Değişime destek vermelerini rica ediyorum.
Bu çalışmaları hevesle yapmak için bekleyen bizlere bir şans vermelerini istiyorum.
Genç, dinamik ve mahallesini çok iyi tanıyan bu ekibe destek vermelerini istiyorum.
Çünkü Biz ‘Hallederiz’ Demeye Değil, Sorunları Kökten Çözmeye Geldik! Geç olmasın, güç olmasın, mahallemiz için her şey çok güzel olsun! Beni dinlediğiniz ve burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, geldiğiniz için ayaklarınıza sağlık…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ