Zirvede Haber

21 yıldır mülkiyet sorunu çözülemedi

21 yıldır mülkiyet sorunu çözülemedi

Zafer Partisi Yıldırım Belediye Başkanı Adayı Ferit Gürsoy, ilçenin en büyük sorununun mülkiyet sorunu olduğunu vurgulayarak, “Mülkiyet sorununu çözmeden kentsel dönüşümü başlatamazsın. Bu kadar açık ve net! Plan yapacaksın. 21 yıldır mülkiyet sorunu çözülemedi” dedi.

İYİ Parti‘den Belediye Başkanı aday adayı olan ancak, daha sonrasında yaşanan gelişmelerle birlikte partiden istifa ederek Zafer Partisi‘ne geçen, Ferit Gürsoy Zafer Partisi’nin Yıldırım Belediye Başkanı adayı oldu. Ferit Gürsoy, süreci ve neden Zafer Partisi‘ne geçtiğini Başka Gazete‘ye anlattı. İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra, birçok partiden teklif geldiğini ancak, kendisini en çok isteyenden yana tercih kullandığını ifade ederek sözlerine başlayan Ferit Gürsoy, “Ben Yıldırım Belediye Başkanı olacağım” dedi. Yıldırım’da, AK Parti’yi, CHP’yi ve İYİ Parti’yi geride bırakarak birinci parti olacağını ifade eden Ferit Gürsoy, “Kesinlikle kazanacağım” ifadelerini altını çize çize belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILAMADI

Yıldırım’ın ihtiyaçları ve sorunları başlıkları altında iki gruptan bahseden Ferit Gürsoy, Yıldırım’ın sorunlarını şöyle anlattı: “Trafik sorunu, otopark sorunu, mülteciler sorunu, madde bağımlılığı sorunu, kreş sorunu, Pazar yeri sorunu çözüldü mü? Depremle ilgili şu ana kadar hangi adım atıldı. Kentsel dönüşümde bin tane daire yapıldığını varsayarsak, her birinde 5’er kişilik aile otursa 5 bin kişi yapar. Yıldırım’ın Nüfusu ise 700 bin” dedi.

YATIRIMLAR DOĞRU YERE YÖNELMELİ

Trafik, otopark, kreş, pazaryeri, mülteciler, madde bağımlılığı sorunlarından hiçbirinin çözülmediğine vurgu yapan Ferit Gürsoy, “Parklar, akşam sekizden sonra madde bağımlıları ile Suriyelilerin elinde” cümlesiyle asıl sıkıntıya dikkat çekti. Yatırımların ihtiyaç karşılamaya yönelik olmasından ziyade sorunları çözmeye yönelik olmasına öncelik verilmesi gerektiğine değinen Ferit Gürsoy, “Bana göre ihtiyaçlar giderildi ama sorunlar çözülmedi” ifadelerini kullandı.

REFAH SEVİYESİNİ ARTIRACAK PROJELER

Vatandaşın refah seviyesini artıracak bir tane projelerinin olmadığına vurgu yapan Ferit Gürsoy, seçilmesi halinde, şunları yapacağını anlattı: “Kadın kooperatifleri 71 mahallede yaygınlaştıracak, beldeiye tanzim ofisleri açılacak. Bu ailelerin, kadın kooperatiflerinde üretilen ürünler satılacak belediye bunlara reklam ve her türlü desteği verecek. Web sitesi açacak ve satışlarını oradan yönlendirecek. İkinci yıl, 35-40 mahallede belediye tanzim ofislerini açacağız, insana dokunacağız. Kreş sayısını fazlalaştıracağız. İlk yıl anaokulu, ikinci yıl ilkokullarda süt dağıtımını kesinlikle ve kesinlikle haftada en az 3 gün olmak kaydıyla projemizi ortaya koyacağız.”

MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Vatandaşın birinci sorununun kentsel dönüşüm olmadığına, mülkiyet sorunu olduğuna değinen Ferit Gürsoy, “Mülkiyet sorununu çözmeden kentsel dönüşümü başlatamazsın. Bu kadar açık ve net! Plan yapacaksın. 21 yıldır mülkiyet sorunu çözülemedi. Belediye meclisinde insanlar mağdur olmasın diye imarlı olmayan alanlara doğalgaz bağlanması için karar çıkardık. En acil konu bu” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM VE GÜVENLİK SORUNU

Kendisi de bir eğitimci olan Ferit Gürsoy’un ilçede en çok sıkıntı yaşanılan konunun eğitim olduğuna değindi. Yıldırım’daki tüm okulların Suriyeli ailelerin çocuklarıyla birlikte karma olarak planlandığını ifade eden Gürsoy, “Öğretmenler dahi, bu durumdan şikayetçi. Eğitim evde başlar, ancak çocuklar okula gelene kadar Türkçe öğrenemiyor. Öğretmiyorlar. Okulda öğretmenin öğretmesini bekliyorlar. Suriyeliler konusu, sadece milli eğitim sorunu değil, aynı zamanda milli güvenlik sorunudur da Dilimizi öğrenmiyorlar, kültürümüzle alakaları yok, savunmamıza sıkıntı yaratacaklar” dedi.

SURİYELİLER YILDIRIM’A YÜK

Yıldırım’daki Suriyeli sorununa özellikle değinen Zafer Partisi’nin Yıldırım Belediye Başkanı Adayı Ferit Gürsoy, “Suriyeliler, Yıldırım’ın büyük bir sorunudur. Bunu aşmamız gerekiyor. Ancak, Türkiye’nin politikası olması gerekir. Mesela, çalışmayan Suriyelilere 3 ay süre tanınmalı. Çalışan Suriyelilere geçici oturma belgesi verilebilir. Ben tamamı gönderilsin demiyorum. Ancak, çalışmayan Suriyeliler, ülkemize, şehrimize ve ilçemize büyük bir yük getiriyor. Bu yükün özellikle ilçe belediyelerinden alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ