Zirvede Haber

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu: “Evimiz Bakırköy” vizyonu ile modern bir kent yaratacağız

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu: “Evimiz Bakırköy” vizyonu ile modern bir kent yaratacağız

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. AYŞEGÜL OVALIOĞLU: “EVİMİZ BAKIRKÖY” VİZYONU İLE MODERN BİR KENT YARATACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Derneği (BEMED) üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Bakırköy mahalle muhtarları ile bir araya geldi. “Evimiz Bakırköy” vizyonu ile yola çıktığını söyleyen Ovalıoğlu, “İBB ile iş birliğimizin artacağı bu dönemde, Bakırköy’ümüzün kaynaklarını Bakırköylüler için harcayarak, herkesin yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz. Bakırköy’de sevgi kazanacak” dedi.

Ailesinin 71 yıldır yerel siyasetin içinde olduğunu söyleyen Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, beyin ve sinir cerrahisi alanında Türkiye’nin önde gelen hekimlerinden biri iken, yerel siyasete giriş sürecini şöyle anlattı:

“Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü ve evinde sürekli siyaset konuşulan bir ailede büyüdüm. Hayatının 36 yılını Bakırköy’de geçirmiş, mesleğini Bakırköy’de yapmış, ailesini Bakırköy’de kurup, evlatlarını Bakırköy’de büyüten bir hemşerinizim. Meslek hayatım boyunca yaklaşık 150 bin hastaya hizmet ettim. Bir arkadaşım, Bakırköy nüfusunun neredeyse yüzde 70’i kadar insanın hayatına dokunduğumu söylemişti. Beni siyasete katılma konusunda teşvik eden nedenlerden biri de bu aslında. İnsanlara dokunmanın, hayatlarını iyileştirmenin, güzelleştirmenin, onların mutlu etmenin yollarından biri hekim olmaksa, diğeri de siyaset bence. Ailemden gelen yerel siyaset geleneği; modern bir kentte yaşamanın herkesin hakkı olduğunu düşünmem; ailemin, çevremin, hastalarımın teşviki beni cesaretlendirdi. Hekim ve akademisyen olarak verdiğim sağlık ve eğitim hizmetinin yanına, yerel yönetim hizmetini de eklemek, çocuklarımıza ve gelecek nesillere gurur duyacağımız bir miras bırakmak istiyorum.”

“ADİL, ŞEFFAF, HESAP VEREBİLİR VE SORUMLU BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ OLACAK”

Bakırköy’ün katılımcı demokrasi ile yönetileceğini; adil, şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu bir yönetim anlayışının hakim olacağını vurgulayan Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Demokratik bir siyasetin, demokratik bir deneyimin temeli yerel yönetimlerden başlıyor. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden, temel sorunlarımızı temelden çözmeye yönelik, kapsayıcı projelerle daha iyi yönetilen bir Bakırköy yolculuğuna çıkmakta olduğumuzu müjdelemek isterim” dedi.

“HUZURLU KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Bakırköy’ü hak ettiği değere ulaştıracak projeler ürettiklerini, İBB’nin de desteği ile bunların tamamını hayata geçireceklerini söyleyerek şöyle devam etti:

“İBB ile ‘Huzurlu Kentsel Dönüşümü’ hayata geçireceğiz, hiçbir komşumuz bu süreçte tedirginlik yaşamayacak. Trafik ve otopark sorununa kalıcı çözüm getirerek komşularımızın zamanını boşa harcamamasını, mutlu ve iyi hissetmelerini sağlayacağız. Kreş sayımızı artıracağız, Geriatri Merkezi ve huzurevi açacağız, evde sağlık hizmeti getireceğiz, Bakırköy Tıp Merkezi’ni yenileyeceğiz. Emeklilerimize kira yardımı vererek rahat bir nefes aldıracağız. Sahil bandımızı; güvenli, temiz, bakımlı, denize girilebilir bir hale getireceğiz. Baş tacımız şehit aileleri ve gazilerimiz, kentimizin tüm olanaklarından ayrıcalıklı şekilde yararlanacak. Aşevimizi yeniden açacağız. Öğrencilerin günde bir öğün yemek ve temiz suya erişimini artıracağız. Kültür merkezlerimizi yenileyerek daha aktif hale getireceğiz; Bakırköy’ümüz İstanbul’un en güzel kültür, sanat, konser, sergi, tiyatro ve etkinlik merkezi olsun istiyoruz. ‘Tertemiz Bakırköy’ hedefimiz var, okulların tuvalet temizliğini, ibadethanelerin genel temizliğini üstleneceğiz. Engelli komşularımızın ulaşımını, her türlü mekana erişimini ve hareket kabiliyetini kolaylaştıracak tasarımlar yapacağız. Can dostlarımız için çağdaş barınaklar açacak, sahiplendirmeyi artıracak, etkili hayvan kontrol sistemi getireceğiz.”

  1. AYŞEGÜL OVALIOĞLU HAKKINDA

36 YILDIR BAKIRKÖYLÜ

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Ailesi 36 yıl önce, 1988’de Bakırköy’e taşındı. Özel Üsküdar Fen Lisesi’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden (İngilizce Bölümü) mezun oldu. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi kliniğinde ihtisas eğitimi aldı. 2020’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Doçenti oldu.

ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR, ÖDÜLLER, YAYINLAR

Harvard, Zürih ve Florida Üniversitelerinde akademik çalışmalar ve klinik araştırmalar yaptı. Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin eğitim programına katıldı. Uzmanlığı dönemindeki çalışmaları, İstanbul Valiliği tarafından Takdirname ile ödüllendirildi. Harvard Üniversitesi’ndeki çalışmaları TÜBİTAK ve Türk Nöroşirürji Derneği tarafından burs desteği ile ödüllendirildi. Bilimsel eserleri arasında; 22 orijinal makale, 52 bildiri, 7 adet kitap bölüm yazarlığı bulunuyor.

71 YILDIR CHP’Lİ, YEREL YÖNETİM KÜLTÜRÜ OLAN BİR AİLE

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, Atatürkçü ve köklü bir CHP’li aileye mensuptur. Dedesi Abdullah Soğuksu 1953 yılında CHP Eminönü örgütüne üye olmuştur. Babası Mustafa Özdemir 1972’den itibaren İstanbul’daki belediyelerde görevler almış, başkan yardımcılığı da yapmıştır. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den İstanbul Büyükşehir ve Güngören belediye meclis üyesi seçilmiştir.

ÇEVRECİ, SPORCU, ANNE

Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, doğanın ve ekolojik dengenin korunması için çalışmalar yapan bir çevrecidir. Organik tarım ve meyve yetiştiriciliği ile ilgilenmektedir. İyi bir yüzücü olup kayak ve doğa sporları yapmaktadır. Meslektaşı Doç. Dr. Cem Ovalıoğlu ile evlidir. Elif ve Zeynep adında ikizleri vardır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Facebook                Dr. Ayşegül Ovalıoğlu

Instagram               Dr. Ayşegül Ovalıoğlu

X                                @AysegulOzOv

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ