Zirvede Haber

ALPAGUT ateşi BURSA’da harlandı…

ALPAGUT ateşi BURSA’da harlandı…

Türk Dünyası’nın en kıymetli ve kapsamlı ata sporlarından Alpagut Federasyonu yönetim kurulu toplantısı Bursa’da Metin Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Yapılan olağan yönetim kurulu toplantısında, federasyonun Türkiye’de 2024 yılı faaliyet programı kapsamında yapılması planlanan seminer ve organizasyonların yol haritası belirlendi. Alpagut Turan Dövüş Sanatları resmi Federasyon olma yolunda hızla ilerliyor.

Toplantıda konuşan Başkan Karadeniz, “Çatısı altında 5 ayrı branşı barındıran tek dernek federasyonu olan federasyonumuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimat ve mevzuatlarını tamamıyla yerine getirmekten gurur duyuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na resmi federasyon olma yolundaki başvurumuzun inşallah sayın bakanımız ve sayın cumhurbaşkanımızın tensiplerine mazhar olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda tüm dünyaya türkün öz dövüş sanatlarındaki kabiliyet ve yeteneklerini tanıtacağız.” dedi.

Toplantıya Dünya Alpagut Federasyon Başkanı ve Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Jala Ahmadova hanımefendi, (Kutsan) Vasif Namazov (Alpagut Turan Savaş sanatı kurucusu ve D.A.F. yönetim kurulu başkanı) ve Emil Rahimov (D.A.F. Uluslararası İlişkilerden sorumlu Asbaşkanı) tele konferans yoluyla canlı bağlantıyla katıldı. Alpagut sporunun Dünya Türkleri için büyük önem taşıdığını, 2024 yılının tüm Türk Dünyası adına Alpagut sporu yılı olacağını katılımcılar sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ