Zirvede Haber

Vergi Rekortmenine sahtecilik davası

Vergi Rekortmenine sahtecilik davası

Türkiye’nin 18. vergi rekortmeni olan mermer şirketi Özçınar Elektrik ve Madencilik’in patronu Selahattin Çınar ve Mehmet Çınar hakkında, Denizli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı…

Sahte imzaladıkları sözleşmeyi noterden tasdik eden ve ardından da 1.500.000 dolarlık sahte senet düzenleyen sanıklar hakkında, “Resmi ve özel evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 18 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

Sahte imza ile şirketin ortaklar kurulu kararını noterden tasdik ettirdiler

İş insanı Esra Özman, imzasının taklit edilerek, yetkisiz sözleşme ile ortaklar kurulu kararı alıp, 1.500.000 dolarlık sahte senet düzenlenerek dolandırıldığı iddiasıyla, Selahattin Çınar, Mehmet Çınar ve Barış Ekici hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Suç Duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturmanın ardından savcılığın iddianamesini kabul eden İstanbul Ağır Ceza mahkemesi, şüpheliler hakkında kovuşturmaya başlayarak dava açtı.

Tutuklanma talebi reddedildi

Türkiye’nin en çok vergi veren isimleri listesine 18. sıradan girerek vergi rekortmeni olan ve Sabancı ailesi, Acun Ilıcalı gibi işadamlarını geride bırakan sanık Selahattin Çınar hakkında açılan davanın duruşması yapılacak. Şikâyetçi İş kadını Esra Özman’ın avukatlarınca, sanıklar hakkında ilk duruşmada istenilen tutuklanma talebi ise mahkemece reddedildi.

Bunun üzerine müşteki avukatlarınca, imzalanan sahte senet ve sözleşmelerin, Adli Tıbba gönderilerek kriminal inceleme yapılması talep ediliyor. ATK Raporunun sanıklar aleyhine gelmesi durumunda ise, Denizli 1.Ağır Ceza Mahkemesi, Selahattin Çınar, Mehmet Çınar ve Barış Ekici hakkında, tutuklanma ve yurt dışı yasağı kararı verebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ