Zirvede Haber

“Gelecek Mutfakta”

“Gelecek Mutfakta”

BURSA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) ortaklığında hazırlanan, 2 milyon 787 bin 360 liralık bütçesi ile alanında ilk olma özelliği taşıyan (BEBKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hayata geçirilen “Gelecek Mutfakta” projesi devam ediyor. 12 hükümlünün katıldığı ve toplamda 150 saat süren kurs programını başarı ile tamamlayan hükümlüler milli eğitim bakanlığı onaylı sertifika almaya hak hazandı.
Bursa’da çeşitli suçlardan cezaevlerinde yattıktan sonra salıverilen hükümlülere iş bulma ve meslek sahibi olmaları için seferber olan BURSA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yeni projelerle yeni yaşamlar sunuyor. Eski hükümlülere mesleki eğitim verilerek, yiyecek-içecek sektöründe istihdama katılmalarının kolaylaştırılması hedefiyle hazırlanan “Gelecek Mutfakta” projesi’nde; aşçı, aşçı yardımcılığı, pastacı, pastacı yardımcılığı, barista, servis görevlisi, pizzacı, dönerci, baklavacı, girişimci aşçı, girişimci pastacı, yiyecek içecek işletmeciliği ve pidecilik olmak üzere toplam 11 branşta mesleki eğitim verilmektedir.
“Gelecek Mutfakta” projesi kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı yerleşkesinde “Döner Yapımı” kursu gerçekleştirildi. 7 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında, 12 hükümlünün katıldığı ve toplamda 150 saat süren kurs programını başarı ile tamamlayan hükümlüler milli eğitim bakanlığı onaylı sertifika almaya hak hazandı.
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları Gıda ve Turizm İşletmeciliği Zirvesinde Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Irmak Aslan tarafından takdim edildi. Sertifikalarını alan hükümlüler, kendilerine sahip çıkan ve iş imkanını ve meslek kazandıran Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederken, ‘Cezaevinden çıktıktan sonra iş bulma imkanımız sabıkalı oluşumuzdan zor oluyordu. İşimdi meslek sahibi olduk. Garantili bir işim olacak’ dediler.


Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından istihdamlarına öncelik verilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ