Zirvede Haber

EMRAH TAŞCAN; “YENİŞEHİR’E HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR”..!!

EMRAH TAŞCAN; “YENİŞEHİR’E  HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR”..!!

Çeyrek  asrı aşkın süredir sektöründe  bir çok güzel projeye imza atmış olan  Taşcan İnşaat’ın ikinci  kuşak yöneticisi  ve aynı zamanda AK Parti’den Yenişehir Belediye Başkan Aday adaylığını da açıklamış olan Değerli , Genç İş insanı Sayın Emrah Taşcan ile başta adaylık süreci olmak üzere okuyucularımızdan gelen merak edilen soruları da cevaplandırdığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle Emrah Bey bizleri , ekibimizi Yenişehir’deki şirket ofisinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yenişehir’de belediye başkan aday adaylığınız içinde  hayırlısı olsun demek istiyorum. Emrah Taşcan’ın  Yenişehir’de konuğu  olacağız dediğimizde gerçekten hem Yenişehir’den hem İnegöl’den de birçok soru geldi. Sorularımıza geçmeden önce kısaca sizi bir tanımak isteriz.

ÇEYREK ASRI AŞKIN SÜREDİR SEKTÖR İÇERİSİNDEYİZ..!!

— Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ve de Yenişehir’e  kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Emrah Taşcan, 1989 İnegöl doğumluyum ,aslen Bitlisliyiz. Ailem 1988 yılında İnegöl’e göç etmişler. Taşcan İnşaat sektörde çeyrek asrı aşkın süredir faaliyetlerine devam ettirmektedir.Aile şirketiyiz, bende şirket müdürüyüm.Şu anda şirketimizin 2. kuşak yöneticisiyim, diyebilirim. İlk projelerimiz İnegöl’de.İnegöl’de taahhüt  projeleri ile başlamış 90’lı yıllarla birlikte ,ondan sonra yap-sata  geçiş olmuş.Şu anda halihazırda ağırlıklı yap sat projeler yapıyoruz.Ofis, iş yeri ve konut anlamında. 2011 yılında Yenişehir’e geldik. 2014 yılına kadar hem İnegöl’de aktif olarak projelerimiz vardı hem de Yenişehir’de vardı onun ardından, İnegöl’ü bırakıp tamamen Yenişehir’e ağırlık vermeye başladık.Ben Müsiad  üyesiyim aynı zamanda,Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği üyesiyim. İnegöl şubesinde 4 sene Genç Müsiad’da   görev yaptım şu anda Müsiad’ın  ana kademesindeyim.Aynı zamanda 2019 yılında İnegöl Müteahhitler Derneğinde bir yıl yönetimde görev aldım. Evliyim ve üç çocuk babasıyım. Kızım 11 yaşında, büyük oğlum 9 yaşında, küçük oğlum ise  daha 2 yaşında.

*** Peki Emrah Bey ,değerli belediye başkan aday adayım, şimdi de  gelelim istersen siyasetle tanışmanıza AK Parti ile tanışmanıza.Ve elbette şimdi de AK Parti’den Yenişehir belediye başkan aday adaylığı sürecinize.

AK PARTİ İLE GÖNÜL BAĞIM ÇOK ESKİYE DAYANIYOR..!!

—AK Parti’den birçok arkadaşım vardı,beni aralarında görmek istediler zaten bizim de AK Parti ile bu konuda gönül bağımız vardı, samimi  niyetim vardı. Hem de böyle bir davet üzerine bende AK Parti’ye girmiş oldum sonrasında 3 yıl gençlik kollarında görev yaptım. Yenişehir Gençlik kollarında 3 yıl mali ve ekonomi işlerinde görev yaptım, sonrasında gençlik kollarında Sosyal Politikalar Başkanlığı görevi aldım. Ondan sonra ana kademeye geçtim ana kademede de sosyal politikalar Başkanlığı yardımcılığını devam ettim yine 3 yıl boyunca,bundan 2 ay önce de aday adaylığı öncesinde  istifamızı verdik.

*** Yine birçok soru gelmiş Yenişehir’e has planlarınız var mı ne gibi çalışmalarınız olacak, diye sormuşlar.Ayrıca  havaalanının aktif hale gelmesi,Bilecik Yolunun durumu  ve diğer anlamda ne gibi planlarınız var diye de eklemişler.

HER TÜRLÜ ÇABAYI ORTAYA KOYACAĞIZ..!!

—Tabii Yenişehir Havaalanımızda tek uçuş yapan firma Anadolu Jet. Şu anda Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Trabzon seferleri yapılıyor. Ama tam olarak randımanlı bir şekilde havaalanınız çalışıyor diyemeyiz. Tam oturmadı. İnşallah bu konuyla da ilgili görev almanız durumunda elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağımızı da buradan belirtmek isterim.

İNEGÖL YOLUNDAKİ YOĞUNLUK ÇOK FAZLA..!!

Yenişehir Bilecik yolu %95 oranında bitti aslında.Ben bundan 10 gün kadar önce Bilecik’e gittim özellikle dakika tuttum 22 dakikada vardım oraya.Genelde 45-50 dakika sürüyordu , şu anda neredeyse bitmiş durumda.Yol konusuna girmişken bizim en büyük yol sıkıntımız İnegöl ile aramızdaki yol yapılmış olmasına rağmen yolun  eksikleri var. Şu anda İnegöl yolu tek gidiş geliş. Bilecik yolu, Bursa yolu İznik Yolu, hepsi iki gidiş gelişli duble yollar.Ama  en büyük yoğunlğun olduğu  İnegöl yolu  maalesef tek gidiş geliş şeklinde.Bununla da ilgili mutlaka çalışmaların yapılması gerekmekte.

*** Emrah Bey isterseniz siyasete aday adaylığı sürecinize bir virgül koyalım ve çalışma hayatınızla ilgili gelen sorulara geçelim.Şu anda halihazırda devam eden projeleriniz var mı ne durumda diye de  sorular  gelmiş?

— Şu anda Yenişehir’e devam eden bir projemiz var.Ayrıca bir projemizde şu anda proje aşamasında.

*** Bir  okuyucumuz göndermiş Kuruluş Osman dizisini seyrediyorum her seferinde Yenişehir gündemde ismi çok geçiyor, bu anlamda Osmanlı’nın kuruluşunda bayağı büyük bir rol almış diye de eklemiş.

YENİŞEHİR OSMANLI’NIN İLK BAŞKENTİ..!!

—- Osmanlı’nın ilk baş şehri Yenişehir’dir. Osmanlı Bilecik Söğüt’te kurulmuş sonrasında Yenişehir’den devam etmiş büyümeye ama bunu Türkiye bilmiyor, biz Turizm anlamında Yenişehirimizin yurt genelinde sesini duyurmak adına da birçok çalışmalarımız olacak inşallah.

*** Emre bey tabii Cumhur ittifakının durumu ile   ilgili de sorular  gelmiş.Biliyorsunuz, Belediye Başkanlığı da bu anlamda MHP’de. AK Parti’den de adaylar çıkıyor bu anlamda ki görüşlerinizi de sormuşlar.

İKİ KARDEŞ PARTİ GİBİYİZ..!!

— Bugün MHP ile AK Parti ittifak halindeler, aynı Çatı Altında bulunuyorlar. İkisi kardeş Parti gibi aslında. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli nin İkisinin ortak kararı ile. Sadece Yenişehir değil 81 tane ilimiz var bin küsür tane ilçemiz var, hepsi yine aynı şekilde Cumhur ittifakı adı altında. Milliyetçi Hareket Partisi de ister Yenişehir’i, AK Parti’de ister Yenişehir’i ama tabii buna genel merkez karar verecek. Biz adaylık  başvurumuzu  yaparken AK Parti Bursa İl Başkanlığı adaylık açıklamasını  yapabilirsiniz dedikten sonra biz  istifa edip sonrasında aday adaylığımızı açıkladık.Tabii isteriz ki AK Partimiz olsun Yenişehir’de Osmanlı’nın ilk başkentinde ama  kim olursa hayırlısı olsun.

**** Tabii sizde inşaatçı olduğunuzdan bu anlamda da birçok soru gelmiş son zamanlarda konuta erişimin zorlandığı ile ilgili?

BAHARLA BİRLİKTE POZİTİF GELİŞMELER BEKLİYORUM..!!

— Burada birinci  etken maliyetler, bankalar biliyorsunuz kredilerde kısıtlamalara  gidiyorlar. Bunun amacı da enflasyonu durdurmakla ilgili. Bugün herkes ev aldığı ev sattığı zaman şu an ortalama 3 milyon olan bir dairenin fiyatı 4’e 5’e kadar çıkabilir, bu anlamda krediler kapandı gibi ,sadece parası olanın bu tür yatırımlar yapmasının düşünülmesi. Burada amaç enflasyonun çok yükselmemesinin amaçlanması. Ama bu çok uzun sürmez 3. ayda 4. ayda ilkbaharla birlikte işlerin açılacağını düşünüyoruz. Çünkü inşaat sektörü Türkiye’nin en büyük ve en lokomotif sektörlerinin başında geliyor, ortalama 110 kol sektöre canlılık  getiriyor. İnşaat durduğu zaman bunun yanında birçok sektörde durmuş oluyor muhakkak bunun aşılması gerekiyor. Ben baharla birlikte bu sektörde  mutlaka bir pozitif anlamda gelişmeler olacağını tahmin ediyorum.

*** Bursa Nilüfer’e doğru büyüyor , İznik’te büyüme yönü ne tarafa diye diğer bir soru gelmiş.

KUZEYE VE DOĞUYA DOĞRU BİR GELİŞME VAR..!!

— Şu an bu Cihadiye adında Merkez bir mahallemiz var o tarafa ve İznik tarafına yani Yenişehir’in kuzeyine ve doğusuna doğru bir yoğunlaşma olduğunu söyleyebilirim.

****Emrah Bey bizim sorularımız bu kadar bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediklerinizi  son olarak neler kaldı acaba onları da alalım sonrasında da röportajımızı tamamlayalım isterseniz.

ADAY OLSAKTA OLMASAKTA  KIRILMAK,GÜCENMEK BİZDE OLMAZ..!!

—-31 Mart 2024 yerel seçimlerine  neredeyse 4 ay kaldı bizim aday adaylığımız da ocak ayı gibi belli olacak diye söyleniyor.Tabii bizim seçilmemiz durumunda Yenişehir için elimizden ne geliyorsa önce Yenişehir halkı için biz bunu sonuçta halk için yapıyoruz. Sonuçta bu bir yerel seçimdir. Yenişehir’in menfaatı için Yenişehir’de yaşayan insanlarımızın menfaati için nasıl en iyi bir çalışma ortaya koyarız, bunun için elimizden geleni yapacağız.

YENİŞEHİR’DEN TÜM TÜRKİYE’YE SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM..!!

Aday olsak da olmasak da bizim Yenişehir için çalışmalarımız küskünlük vesaire gibi durumlar olmaksızın bundan sonra da devam edecek.Son olarak ben buradan Yenişehir’de yaşayan insanlarımız başta olmak üzere Bursa’da yaşayan yurt genelinde yaşayan tüm  insanlarımıza herkese , Yenişehir’den sevgilerimi , selamlarımı gönderiyorum , esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladım.

Çeyrek asrı aşkındır önce İnegöl’de sonrasında Yenişehir’de güzel projelere imza atmış olan Taşcan İnşaat’ın ,Taşcan Grup’un   ikinci kuşak yöneticisi Emrah Taşcan’a ve  Değerli babası,büyüğümüz  Medeni  Taşcan’a bundan sonraki çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar dilediğimiz gibi.

Değerli kardeşimiz Emrah Taşcan’a ise aday adaylık sürecinde başarılar diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ