Zirvede Haber

Töbsenli öğretmen aynı zamanda sokağın da bir parçasıdır. Sorunların çözüm noktasında sorumluluk alır.

Töbsenli öğretmen aynı zamanda sokağın da bir parçasıdır. Sorunların çözüm noktasında sorumluluk alır.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciliği, öğretmenlerin ulaşım hakkının ücretsiz olması amacıyla başlatmış oldukları ziyaretlere 2019 Millet İttifakı Bursa Büyükşehir adayı CHP’li Mustafa Bozbey ile başladı. Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek;

“TÖB-SEN Bursa İl Temsilciliği olarak 17 ilçe ve Büyükşehir Belediyesinden eğitim – öğretim devam ettiği süre içinde öğretmenlere yönelik ücretsiz ulaşım ya da aylık ücretsiz 80 basım talebimiz yerel basında da haber olduktan sonra bu Talep ile alakalı bizleri çalışma ofisine davet eden Chp Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa BOZBEY’e bu konuya yönelik ilgisi ve alakası için teşekkür ediyoruz.

Talebimizi yazılı basın Açıklamasıyla 1 Kasım tarihinde duyurduk. Talebimiz yerel basında da yer almasına rağmen 17 ilçe ve Büyükşehir’den bize ulaşan bizi bu konuda dinlemek isteyen tek kişi Mustafa Bozbey olmuştur. Kendisine bu yüzden ayrıca teşekkür ediyoruz. Mustafa BOZBEY ‘e konuyla alakalı çalışmamızı teslim ettik. Cuma günü 17 belediye ve Büyükşehir’ e posta ile hazırladığımız çalışmayı göndereceğiz.
Bu talebin hayata geçirileceğinin sözünü Sayın Bozbey bugün bizlere vermiştir. Eğitim emekçileri; Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için üreten yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapan engelli – dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine irade ortaya koyan halkçı belediyeleri Bursa’da söylemlerle değil iş ve icraatlarla görmek istiyor. Eğitim emekçileri rantçı değil halkçı ve demokratik belediye istiyor.  Eğitim emekçileri tavrını da bu yönde kullanacağından kimsenin şüphesi olmasın.


Sendika olarak belediyeler ve büyük şehirden talebimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününden itibaren hafta içi 07.00-19.00 arası 4 ücretsiz basım hakkının öğretmenlere verilmesidir. Talebimiz hafta sonu, ara tatiller ya da yaz tatili için değil hafta içi beş gün öğretmenlerin ücretsiz iş yerlerine ulaşım sağlayabilmesi içindir

Talebimiz gerçekçi yapılabilir bugünden hayata geçirilebilecek bir taleptir.
Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciliği olarak halkçı sendikacılığı Bursa’da hayata geçirmeye devam edeceğiz. Töbsen üyelerinin sadece özlük, sosyal ve demokratik hakları üzerinden mücadele etmez. Hayatının bir bütün olduğu gerçeği ile üyelerinin bütün sorunları ile ilgilenir. Töbsenli öğretmen aynı zamanda sokağın da bir parçasıdır. Sorunların çözüm noktasında sorumluluk alır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ