Zirvede Haber

ÖZGÜR ÖZEL’E GENEL BAŞKAN OLMASI İÇİN 6 YIL ÖNCE KENDİSİNE EL VERMİŞTİM.

ÖZGÜR ÖZEL’E GENEL BAŞKAN OLMASI İÇİN 6 YIL ÖNCE KENDİSİNE EL VERMİŞTİM.
Geçmiş dönemde PM Üyesi olan Güler Buğday bir anısını sosyal medyada paylaştı. Buğday; “Siyasette Güler Buğday’ın balkonunun uğuruna inananlar ve bunu deneyimleyenler oldukça çoktur ve bu duruma tanıklık edebilirler.
Bu deneyde başarılı olanların paylaşımları veya uğuruna inananların konusu her zaman “Güler Buğday’ın Dost Evinin Balkonu” olarak günden olmuştur.
Hatta sadece Bursa’da değil birçok ildeki dostlarda bu konuyu duymuş ve “Abla, aday olunca bizde balkona geleceğiz” diyerek beni bile inandıracak konuma gelmişlerdi.
Hatta bana sosyal medyadan ve özelden yazıp rica eden ismini asla yazmayacağım AKP’lilerde olmuştu!!!
Bir ara bu konuya o kadar çok inanılmıştı ki, Fırat Yılmaz, “Abla ısrarla gelmek isteyenleri kabul etsen balkona tıpkı ağaçlara çaput bağlayanlar gibi sıraya girerler inan köşe olursun” diye espri yapardı.
Hatta bir ara iş o noktaya geldi ki çocuğuna iş arayanlar, özel dileğini söylemeden balkonda gelip beş dakika oturan dostlarda bugün hala aramızda aramızda yaşıyorlar.
Hatta sadece Bursa’daki evde değil Mudanya’daki eve gelen Sevgili Şadi Özdemir’de espriyle “Abla bana da uğur getirsin” diyerek verandaya çıkmıştı.
Gerçekten İl Başkanı seçilince de uğurun balkonda değil “Güler Buğday’da” olduğu konuşulmuştu.
Bu olaya bir ekstrem örnekte ve yaşayan tanıkta Osmangazi Belediye Meclis Üyemiz Ahmet İnce ve arkadaşlarıdır.
Güre’deki evimde ayağımı kırdığımda dostlar bana bakmak için sıra ile birer hafta gelmişlerdi.
Kadın Kolu Başkanımız Vildan Özkula ve eşi Bora Özkula’da aynı amaçla gelmişlerdi.
Bir gün benim telefonumu arayan yanıt alamayınca Vildan Özkula’yı arayan Ahmet İnce, Mete ve Sinan “Ablaya geçmiş olsuna geldik kaç numaradasınız?” deyince onlarda Güredeki balkona konuk oldular.
Kendileri ile fazla yakınlığım olmadığından ve ben tekerlekli sandalyede otururken Vildan çayları yapıp ikram edince kendilerine açıkça sormuştum:
“Hoş geldiniz ama siz Bursa’dan kalkıp bana geçmiş olsuna geldiğinize kusura bakmayın ama inanmadım, başka bir sebep olmalı” dediğimde Ahmet İnce dürüstçe şu açıklamayı yaptı:
Abla gerçek şu:
Senin balkonun uğurunu bilmeyen yok.
Ben belediye meclis üyesi adayıydım çok gelmek istedim ama herkesi kabul etmediğinden ve samimi olmadığımız için gelemedim bu nedenle yedekte kaldım.
Ben daha fazla saklamayacağım birinci yedeğim sana geldik ki sıra bana da gelsin diye.”
Gerçekten duyduklarım karşısında şaşkındım.
Mete’de bir daha Osmangazi’ye aday olduğunu söyleyince gerçekten akıl sağlığımdan olacaktım!!!!
“Siz şaka mı yapıyorsunuz burası Güre ve sözü edilen balkon Bursa Anıtsal sitesinde” dediğimde AHMET bana:
“Abla konu Balkon değil senden el almak gerek ve sen neredeysen uğur oradadır.
Ben inanıyorum bak göreceksin sonunda geldim, ya biri istifa edecek ya biri ölecek ve sıra bana gelecek” dediğinde Vildan’da bende şaşkınlık içinde kaldık.
Aradan iki veya üç ay geçmişti telefonum çaldır arayan Ahmet İnce bana; “Abla öldü, öldü…. sıra bana geldi” dediğinde gerçekten çok şaşırmış ve bu durumu da yazıp faceboktan paylaşmıştım.
Şimdi Güler Buğday bunları neden yazdı diye düşünebilirsiniz.
23 Eylül 2016 Sevgili evimin küçük oğlu Erkan Aydın’ın oğlunun sünnet düğünü.
Oldukça kalabalık ve birçok milletvekili de düğüne gelmişti.
Benim balkonun çok konuşulduğu günlerdeydik.
Erkan, benim, Belgin Gökçe’nin ve karşımızda oturan rahmetli Abdullah Özer’in oturduğu masada yanımıza geldi ve bana şunları söyledi.
“Abla masada senin balkondan söz ediyorduk, Özgür Özel seninle tanışmak istiyor” deyince bende “buyursun gelsin” dedim.
Biraz sonra Erkan Aydın ve Sayın Özgür Özel yanımıza geldiler. Hatır falan sorulduktan sonra bana,
Güler Abla, “Ben Bursa’nın damadıyım sizlerin hemşerisi sayılırım senin meşhur bir balkonun varmış bir geldiğimde bende gelmek isterim” dediğinde yine şaşırmıştım.
Bende kendisine, “Başımın üstünde yeriniz var ama zaten siz milletvekilisiniz uğura ihtiyacınız yok” dedim ve bir anda yüzüne bakınca farklı bir davranışta bulundum.
“Özgür Bey elinizi verin bana, yaşınız çok genç siz zaten vekilsiniz diyerek elini tuttum ve kendinse:
“Gelirsiniz gelemezsiniz bilmem ama ben size el vereyim genel başkan olun” dedim.
Masada bu tavrıma hep birlikte gülmüştük.
Birde o günü anımsatması için kendisi ile birlikte bir resim çektirmiştik.
O günden sonra bu konu bir daha gündemimize gelmedi. .
Dün kongrede sonuçla ilgili herkes “bıçak sırtı yâda Kılıçdaroğlu kazanır” dedikçe benim o gün el vermem aklıma geldi ve watsaptan ve mesıncırdan bir paylaşım yaptım:
“Tecrübeme güvenin en az 752 oyla kazanır diye 15.57 de paylaştım.
Herkesin Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına inandığı en iyimserlerinde “ortada, bıçak sırtı” diye açıklama yaptıkları durumda aklıma gelen bu el verme olayı olduğu için riski göze alıp birçok dosta bu iddiamı yolladım.
Hatta sevgili Baran Güneş mesıncırdan bana ilk önce “İnşallah Güler abla siz deneyimlisiniz”diyerek mesaj yolladı bu sabahta “ Haklı çıktın abla” diyerek not yazdı.”
Dün yapılan tarihi kongrede çok yorulduk ve çok gerildik.
Bir kısmımız sevindi bir kısmımız üzüldü.
Ancak dün yaşadığımız CHP kurultayı CHP’nin gücünü, demokrasi anlayışını ve ülkemizin ve aydınlık yarınların tek güvencesi olduğunu herkese kanıtlamıştır.
Israrla “DEĞİŞİM” dedim ve tüm “olmaz, boş hayal ” denmelerine karşın asla sulandırmadım.
Ancak nasıl bir değişim olması gerektiğinin de içini doldurarak yazılarımda paylaştım.
Özgür Özel bu başarıyı bana göre hak etti.
Kendisi benim idealimdeki aday değildi ama çok çalıştı ve örgütlere önem vereceğini gösterip çoğunluğuna gidip kendini anlatarak güven kazandı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun hepimizi şok eden konuşmasındaki kırıcı, kaba ve yakışıksız ithamlarıyla morallerimiz yerle bir olurken Özgür Özel inanılmazı yaptı.
Kim ne derse desin sol/sosyal demokrasiyi anlamış ve önermeleri, irticalen başarılı konuşması ve doğru aklı başında tespitleriyle en çokta birlik, beraberlik ve halklarda umut yaratacak tavrı ve AKP faşizmine karşı verilecek mücadele anlayışı ile göz doldurdu.
Uzatmaya gerek yok salonda herkes veya çoğunluk Kılıçdaroğlu kazandı diye düşünürken,
Sayın Özgür Özel birinci turda 682 oy alarak 664 oyda kalan Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçerek ilk sürprizi yaptı.
Ve ikinci turda beklenen oldu.
Kılıçdaroğlu, adaylıktan çekilip tarihe saygın bir konumda geçecek olmasına karşın yanındakilerin kişisel beklentileri nedeniyle hatalı davranıp oy kullanması ile bizleri üzmüştür.
Bu kurultayda beni hem mutlu eden, hemde çok üzen bir başka konu, Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın, Mustafa Sarıgül, Gürsel Erol, Eren Erdem vs gibi kişisel beklentileri ve sırtlarında kamburları olan faydacı birçok vekille birlikte olması olmuştur.
Bu gün yine partimiz ve bizler için zor bir gün olacak ama herkese ciddi görev ve sorumluluk düşmektedir.
PM, sadece kazanan ekibin oy oranının yüksek olması nedeniyle diğer ekipte olan yararlı olacak siyasileri yok sayarak listeler tek taraflı olmamalıdır.
Bunların başında da Bursa’nın Gururu, Anadolu’nun gür sesi ve ülkemizin kendi alanındaki bilgisi ve emeklerinden dolayı Umudu Olan Toprak Adam Orhan Sarıbal ve eş değer vekillerde Genel Başkan Özgür Özel’in listesinde yer almalıdırlar.
Daha fazla kimseyi yormak istemiyorum.
Eğer listede yer almazsa Toprak Adam Aday olmalı ve tüm dostlarda onun listeyi delmesi için çalışmalıdırlar.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ