Zirvede Haber

DSP olarak biz her zaman durduğumuz yerdeyiz

DSP olarak biz her zaman durduğumuz yerdeyiz

DSP Bursa İl Kongresi, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın katılımlarıyla Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrede tek aday olarak bulunan mevcut İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı güven tazeledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Dünyanın içinde bulunduğu bu özel günler döneminde Filistin’de Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamların, soykırım girişimine kadar uzanan bu savaşa maruz kalan Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum ve katledilen insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hakikaten zor bir dönem. Bu günlerin geleceğini çok önceden bizler ortaya koymuştuk. 2001 yılında ABD Başkanı DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’e gelerek Irak’ı işgal etmek istediklerini ve yıkmak istediklerini söyledi. Kaldı ki başkanımız komşularımız, aynı bölgenin insanıyız ve onların bir damla kanının akmasına müsade etmeyiz dedi. O tarihten sonra düğmeye basıldı. Ve sonrasında parlamento dağıtıldı. Biz bunu 100 sene önce yaşadık. 100. yılımızı da 29 Ekim’de coşkuyla kutladık. Sağıyla soluyla bu millet buna izin vermeyecektir. Eğer dirayetli olamazsak yarın bizim kapımıza da gelebilirler. Hiç bir devlet özel düşmanımız değildir ama hiç kimseye karşı bu devletin hakkını çiğnetmeyiz. Burada özellikle parlemento da bütün siyasi partilerin kol kola gelerek dik duruş göstermeleri gerekiyor. DSP olarak biz Atatürk’ün gösterdiği yolda, ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ politikasıyla siyasetimizi sürdürdük. DSP olarak biz her zaman durduğumuz yerdeyiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

“BÜLENT ECEVİT İYİ Kİ DSP’Yİ KURMUŞ”

Ne ilginçtir ki küresel emperyalist sistem bizim memleketimizin solcularını bile içine çekti. Dağdaki terörist ABD’nin işaret ettiği adayı seçtirmek için çalışmalar yaptı. Önümüzde 2024 yerel seçimleri var. Türk siyaseti 2023’te elde ettiği bu başarıyı ve gücü karşısındaki ABD, İngiltere olmak üzere siyasette güçlü duruşunu gösterirse içimizdeki zayıf halkaları arındırma fırsatı bulmuş oluruz. Biz bir şeyi başardık. 38. yılımızı kutlayacağız 10 gün sonra. Büyük önderimiz Devlet adamı Bülent Ecevit’i mezarı başında yad edeceğiz. İyi ki Demokratik Sol Parti’yi kurmuş.

“DSP PARLAMENTODA DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEK”

Demokratik Sol Parti nasıl AK Parti ile yan yana gelir dediler. DSP, emekten yana sol bir partidir. Biz duruşumuzu hiç bozmadık. Emekçinin yanındayız. Aldığımız kararla bugün DSP, Ecevit’ten sonra ilk kez bir Genel Başkanla temsil ediliyor parlamentoda. Keşke bu süreci daha önceki dönemlerde de kurgulamış olsaydık. Eğer bir ve beraberseniz, eğer kol kolaysanız karşınızdakiler sizi yıkamaz. Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Bizi Cumhuriyet’i kuran anlayışa, Cumhuriyet’i yıktırmaya çalışıyorlar. Kendi içlerinde bile birbirlerine girmiş durumdalar. Bunları görmek, anlamak ve anlatmak zorundayız. Önümüzdeki kısa süre içersinde DSP parlamentoda daha güçlü hale gelecek. TBMM’de de söz sahibi olacak. Ecevit’in yol arkadaşları hiçbir zaman bu vatanın manevi değerleri karşısında olmamıştır.

“SEÇİMLERDEN 3 AY SONRA ERKEN SEÇİM DEMEK SİYASET DEĞİLDİR”

Bugün burada kongremizi, yarın da Kocaeli’de yapacağız. Biz muhalefeti, iktidarla kavga mekanizması olarak değil mücadele mekanizması olarak gördük. Eleştirilerimiz oldu ama hiçbir zaman altını boş bırakmadık ve önerilerimiz de oldu. TBMM Başkanı olmak üzere Cumhurbaşkanı ve diğer partilere götürdük. İktidar partisi bunları aldı ve işleme koydu. Seçimler 5 senede bir yapılıyor. Seçimlerden 3 ay sonra erken seçip deyip tekrar seçime girmek siyaset değildir. Eğer o yanlışlara devam ediyorsa önümüzdeki ilk seçimlerde yetkiyi, mühürü almak için kapı kapı dolaşacağız. Siyasetin önemi burada. Aynı çalışmaları yerel seçimlerde sizlerden beklediğimi söylemek isterim. Bizlere saldıranlar çok oluyor. Bu saldırıları yapanların çoğu parti üyesi bile değil. Siyasetin olmaması gereken manzarası. Etkilenen arkadaşlarım olabilir o yüzden söylemek istiyorum. DSP’de kanunsuz hiçbir şey olmaz. Yasalara aykırı hiçbir şey olmaz. Kendilerini partili görüp, partililere yol biçmek isteyenler partinin tüzüğünü bile bilmemektedir. Ben birçok kez Bursa’ya geldim. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Valiyi ziyaret ettik. Bursa’yla ilgili bilgiler aldık. Kongremiz Bursa’mıza hayırlı olsun. İnşallah 1 ay sonra Ankara’da kurultayımızda da bir arada oluruz.

DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Hastane demeden okul demeden kadın çoluk çocuk demeden sivil kişileri bombalayan Dünyanın gözü önünde gerçekleşen Gazze’deki bu saldırıları milliyeti ve inancı ne olursa olsun bütün insanlarca lanetlenmelidir. İsrail’i ziyaret eden kan emici emperyalist sistemin önde gelen liderleri küçücük çocukların cesetleri karşısında hangi duyguyla dürabilecek merak ediyorum. Çünkü biz onları çok iyi tanıyoruz. Bizler din dil irk göstermeksizin masum insanların öldürülmesini Kabul etmiyoruz. Bu saldırılara karşı Dünya sesiz kalmamalıdır. İnsanlık onurunun mutlaka galip geleceğine olaninancımızla hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

“BİZLERİ YOK SAYAN HİÇBİR DÜŞÜNCEYE CEVAP VERMEKSİZİN BURSA İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Değerli katılımcılar 31 Mart 2024 tarihinde ülkemiz yerel seçimlere gidecek, Bu yerel seçimlere DSP olarak Bursa’da 17 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylarımızı belirlemeye başladık. Son iki haftada tüm ilçelerimizde şehir planlamacısı hukukçu mimar inşaat mühendisi ve o ilçelerin sevilen bulunduğu ilçeye hizmet aşkı ile yanan arkadaşlarımızla sahada olacağız. Bizleri yok saymaya bizim gücümüzün yok olduğunu sanan hiçbir düşünceye cevap vermeksizin Bursa’mız için tüm gücümüzle Genel Merkezimizin alacağızı karar doğrultusunda çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

“ÖZLENEN YEŞİL BURSA’YA KAVUŞMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’ten aldığımız terbiye ile bugüne kadar hep yapıcı muhalefet yaptık. İlimizin sorunlarını ve çözüm yollarını bugün olduğu gibi bundan sonrada halkımızla birlikte paylaşarak çözmek istiyoruz. Tüm sivil toplum Örgütlerimizle sendikalarımızla meslek odaları ve muhtarlarımız ile istişare halindeyiz ve kendilerinden Belediye Meclis üyesi aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımıza kadrolarımızda görev vermeye çalışıyoruz ilimizi seviyoruz özlenen yeşil Bursa’ya kavuşması için var güçümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Bizler çamur at izi kalsın İyi yapılan çalismalar! anlayısında değiliz Taktif ederek eksikleride şu anda görevde bulunan yetkililere çözümleri ile bildirip giderilmesi çabasındayız.

“DEMOKRATİK SOLCU BEDEL ÖDEYEN DEMEKTİR”

Bizler siyasi yaşamı boyunca bedel ödemiş onurlu Devlet adamı Bülent Ecevit yolunda ve yine siyasi yasaklara bedel ödemi,ş dik duruş çizgisinden asla taviz vermemiş Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal’ın yanında yolumuza devam edenleriz. Yüreklerimiz bir Güvercinkadar yumuşak olsa da ilkelerimiz uğruna yumruklarımızın balyoz kadar sert olabileceğini her türlü ihanet karşısında el ele kol kola kardeşçe durabileceğimizi herkese gösterenleriz. Demokratik Sol demek Vatan Bayrak Onur Gurur ve dik duruş demektir. Demokratik Solcu bedel ödeyen demektir. Hiçbir Parti yoktur ki DSP dışında bu kadar fazla bedel ödemiş olsun. Güç odaklarına biat edenlerden olmadık çok şükür. Atatürk’ün ışığıyla Ecevit’in yolunda yürüdük. Küresel güçlere yaranmak için terör örgütlerini kardeş ilan etmedik.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ