Zirvede Haber

Seçimi mi iptal edeceksiniz?

Seçimi mi iptal edeceksiniz?

14 Mayıs genel seçimleri öncesinde, Millet ittifakı ortaklarından Demokrat Parti genel başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Orhangazi’de seçim bürosu önünde kendisini dinleyen Orhangazililere seslendi. Konuşmasında sık sık hükümeti eleştiren Uysal ”Millet ittifakı olarak seçimi kazanacaklarını ifade ederek, ”ittifak partileri olarak derdimiz önce bayrak inmesin, ezan dinmesin” dedi.

Gültekin Uysal: Ortak derdimiz bayrak inmesin, ezan dinmesin

Millet ittifakı partilerinde Demokrat parti genel başkanı Gültekin Uysal 14 Mayıs genel seçimleri öncesinde, Bursa‘nın Orhangazi ilçesine geldi. Burada Millet ittifakı partilerinin ilçe yöneticileri tarafından karşılanan Uysal ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Orhangazi‘de  Millet ittifak partilerinin ilçe başkanları ile esnaf ziyareti yapan DP genel başkanı Uysal daha sonra millet ittifakı seçim bürosu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.
Gültekin Uysal’ın Orhangazi‘deki konuşmasından satır başları şöyle;

Bahar mevsimini pekiştirmek, Türk milletine baharı müjdemelek adına, milletimiz için güzellikleri arıyoruz, istiyoruz ki bu büyük ülkede geçmişimizi dayadığımız bu büyük geçmişimize layık olalım, derdimiz insanlarımız huruz içinde yaşabilsin, analar babalar mezar taşlarına değil, evlatlarına sarılabilsin, derdimiz bayrak inmesin, ezan dinmesin” dedi.

”Emeklimizi Refah İçinde Yaşatacağız”

Vatandaşlarımızın bizlere şikayet ettikleri hayat pahalılığının farkındayız ve biz emeklimizi kendi ülkesinde refah içinde yaşatamayan bir ülkede, başka neyi konuşuyorsanız konuşun nafiledir, ve bizler şuna inanıyoruz, bu ülkenin elindeki kaynakların üçte ikisi ile bile bu ülke yönetilebilir, yeter ki yönetim namuslu ellerde olsun, işte biz millet ittifakı olarak tüm bu ekonomik zorluklara nasıl mücadele edeceğiz biliyoruz.

”Yolsuzluklar Tarihinde Olmadığı Kadar Sistematik Hale Geldi”

Türkiye‘de tarihinde hiç olmadığı kadar yolsuzluklar sistematik hale gelmiş, adeta tabandan tavana, kamu kaynağı nasıl yağmalanır, gördük. O açıdan mücadelemiz bayrağımızı ileriye yarına taşımaktır, bizler tüm insanlarımızı eşit payda da buluşturmak istiyoruz ve yapmadığım takdirde sorunlar yarın daha da büyük hale gelecek.

”Suriye’de AKP Eli İle PKK Devleti Kuruldu”

Suriye‘de iktidar iktidar değiştireceğiz diye hükümetimiz adımlar attı ama bugün orada AKP eli ile bir PKK devleti kuruldu. Sadece bu yalnışın bile hesabını sorsak bu milletin milli güvenliğini tehdit eden bir güvenlik zafiyeti var. Bu zafiyeti hep beraber ortadan kaldıracağız.

”İstiyoruz ki Ezanlar Susmasın”

Biz millet ittifakı olarak istiyoruz ki bu ülkede ezanlar susmasın, bayrağımız dalgalansın, hepimizin kavgası bunun için yeni bir dönemi başlatmak zorundayız. Bugün geldiğimiz noktada verilen sözler tutulmadı, 20 yılda verilen vaatler yerine getirilmedi, bu seçim sürecini tüm zorluklara rağmen bu seçimi güzel bir şekilde tamamlayacağız.

”Deprem İktidar İçin Fiyaskoya Dönüştü”

Deprem bölgesinde hükümet gerekli çalışmalarda geç kaldı. Yaşanan depremi asrın felaketi olarak propaganda yaptılar, pazarcık’ta vatandaşlara 3-4 gün el uzatılmadı, oradaki vatandaşlar bizlere hep söyledi, burada Devlet vardı ama hükümet yoktu, onun içinde milletin yanında olmak için organizeyiz. O yüzden söylenecek sözü bitenler gidecek, söyleyecek sözü olanlar gelecek.

”Tekke Düştü Kel Göründü”

Bir içişleri bakanı var biliyorsunuz, biz iyi kötü tanırız, çıkmış diyor ki 14 mayıs seçimleri bir darbe girişimidir, nasıl yani? Sizin vazifeniz darbeleri engellemek değil mi , ne yapacaksınız seçimi mi iptal edeceksiniz, Anadolu’da bir söz var tekke düştü kel göründü.

”Vatandaşımız Soyuluyor”

Adaletlerinin battığını görüyoruz, bir adaletleri olsa depremin ortasında çadırları satan Kızılay başkanını orada tutar mısınız? Utanma sıkılmaları yok, o yüzden bakmayın siz uçuyoruz kaçıyoruz laflarına bizler bu ülke’nin yararına yapılanları yok saymayız, ancak bunu soruyoruz tabi Demirel‘in Özal’ın yaptıklarından bedava geçerken neden bu yaptıklarınızdan neden vatandaş soyuluyor. Şunu biliyoruz ki yakındır ki bu soygunculuğa dur diyeceğiz.

”Terör İle İşbirliği Yapma Hakkı Sayın Erdoğan’da”

Milliyetçiliği ayaklar altına alanlar, şimdi mevsimlik milliyetçi kesildi. Tamamda bu HDP‘lilerin ellerine mektupları verip İmralı’ya Kandil’e gönderenler kim? Terör ile işbirliği yapma hakkı sayın Erdoğan‘da. O yapabilir işine geldi mi PKK ile işine geldi mi FETÖ ile yapabilir, şimdi yetmedi Gaffar Okkan’nın katillerini kendi listelerinden aday yaptılar. Şimdi bunu yapanlar bu insanların vatanseverliğini sorguluyorlar. Bu sorun bir milli güvenlik açığına dönüştüğü için ona buna kapalı kapılar ardında neyin sözünü veriyorsunuz hiç bilmiyoruz.

”Türkiye En Fazla İthalat Yapan İlk 5 Ülke Arasında”

Şunu soruyoruz Türkiye neden tahıl ithalatında Dünya’da ilk 5 ülke arasında? Sebebi yok! Uygulanan politikalar ile çiftçi tarımdan koptu, o yüzden bizim vazifemiz çiftçimize toprağımıza sahip çıkmaktan geçer.

”Sığınmacıları Bağrımıza Bastık”

Suriye‘den Afganistan‘dan milyonlarca insan ülkemize geldi, tabi ki bizim vazifemiz yardıma muhtaçları mazlumları bağrımıza basmak, Dünya‘nın hiçbir yerinde bu kadar insana kapı açan başka ülke bulamazsınız, ama neden buna zorunda kaldık, sizin vazifeniz başka Ülkenin iktidarını değiştirmek mi?

”Hükümet 21 Yıldır Bu Yetkiyi Kötü Kullandılar”

Bu arkadaşlar kendilerine verilen 21 yıllık yetkiyi kötü kullandılar, günün sonunda dava dedikleri tek şey kalmış, bir yüzük ile çıktıkları bu yolun sonunda yaptıkları yolsuzluklar ile yargılanmamak için mücadele veriyorlar. Ama bizler bunların bu haram siyasetlerini yıkacağız. Elde ettikleri kirli kazanımları yerle bir edeceğiz.Bizim kavgamız biz istiyoruz ki herşey adaletli bir şekilde yönetilsin , o yüzden hesabını soracağız. Suç işleyenler bunu yanlış anlasın, ama namuslu hiçbir adama ellemeyiz.

Yaklaşık 40 dakika boyunca kürsüde kalan ve konuşmasının neredeyse tamamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümeti hedef alan DP genel başkanı Gültekin Uysal, 14 mayıs seçimlerinde ittifak Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu ile milletvekili adaylarına Orhangazi halkından destek istedikten sonra, yaptığı bir dizi STK, esnaf ve vatandaş ziyaretleri sonrasında geniş güvenlik önlemleri altında Orhangazi’den ayrıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ