Zirvede Haber

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan TOKTAŞ Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e vatandaşın durumundan haberdar mısınız diye sordu.!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan TOKTAŞ Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e vatandaşın durumundan haberdar mısınız diye sordu.!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan TOKTAŞ Plan ve Bütçe Komisyonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesi üzerine konuştu.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş,TBMM Bütçe komisyonunda yaptığı konuşmada;

. Bakın, cumhuriyetin bugün 100’üncü yılında ve iktidarınızın da 22’nci yılında bir emeklimize maaşını TL değil de et olarak verirseniz 18 kilogram et vermeniz gerekiyor; maaşını TL değil de süt olarak verirseniz 250 litre süt vermeniz gerekiyor. Allah aşkına, üçüncü bin yılda sözüm ona “Türkiye Yüzyılında bu millete reva görülen bu durum sizleri rahatsız etmiyor mu? diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Türkiye ekonomisinin ve vatandaşlarımızın içler acısı halini sordu.

Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın Meclis Genel kurulunda yaptığı konuşma aynen şöyle;

Plan ve Bütçe Komisyonumuzun Sayın Başkan ve üyeleri, Sayın Bakan, bürokrasimizin muhterem temsilcileri; 100’üncü yılında cumhuriyetimizin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurucu kadrosunu rahmet ve minnetle anıyorum.

Partilerinin kuruluş yıl dönümlerini 100’üncü yıldan daha ehemmiyetle kutlayan zihniyeti de milletimizin takdirine sunuyor ve “İlelebet yaşasın Cumhuriyet!” diyorum.

Öncelikle, Hazine ve Maliye Bakanlığının geçmişten günümüze nepotizmden, magazinden, komediden kurtularak daha makul bir temsile kavuşmasını kıymetli bulduğumu ifade ediyor, Sayın Bakan ve çalışma arkadaşlarına da başarılar diliyorum.

Ben burada rakamlar üzerinden çok fazla değerlendirme yapmayacağım çünkü verilen rakamların doğruluğunu bilemiyor ve ölçemiyorum. Bizim mühendislikte sıkışılan yerde lazım olan rakam, lazım olduğu yere konur ve hesap doğru çıkar ve biz bunu “sabunlamak” olarak tanımlarız. Bu nirengi noktalarımızın, poligon noktalarımızın ölçümlerini yaptığımızda açı ve mesafelerde varsa olası yanlışlıkları doğru rakamları yerine koyarak sonuç üretiriz. Kıymetli Ümit Özlale Hocam az önce “izaha muhtaç” dediniz ya, izahı şu hocam: Sabunlamak için bile bir ustalık gerekir. Bugün TÜİK âdeta Türkiye’de sabunlamanın maalesef ustası olmuştur.

Şimdi, az önce, iktidar adına iktidar Milletvekili Orhan Yegin değil de sanki bir melaike konuşuyordu, sanki bahsettiği Türkiye değil de cennetti. Bakın, cumhuriyetin bugün 100’üncü yılında ve iktidarınızın da 22’nci yılında bir emeklimize maaşını TL değil de et olarak verirseniz 18 kilogram et vermeniz gerekiyor; maaşını TL değil de süt olarak verirseniz 250 litre süt vermeniz gerekiyor. Allah aşkına, üçüncü bin yılda sözüm ona “Türkiye Yüzyılında bu millete reva görülen bu durum sizleri rahatsız etmiyor mu?

Bakın, burada aramızda Ankara bürokrasisinin önemli şahsiyetleri var, emin olun, bugüne kadar ev sahibi olamamışlarsa ya da yetişkin evlatları var, evlendireceklerse kiralarını dahi maalesef ödeyemez durumdadırlar.

Değerli Komisyon üyeleri, Sayın Bakan, Sayın Başkan; güçlü Maliye, güçlü Hazine, güçlü dış politika demektir. O yönüyle yükünüzün çok ağır olduğuna inanıyorum. Ekonomi yönetimindeki zafiyet dış politika zafiyetini de yanında getirir ve maalesef, Türkiye’de bu zirve yapmış konumdadır. Rahip Brunson böyle zafiyettir. Kaşıkçı cinayetini hatırlıyorsunuz değil mi? Adamcağızı doğrayıp, kıymaya çevirip yok ettiler büyükelçilikte ve maalesef, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin dosyası, Türk yargısı da maalesef utanç duyulacak bir konuma sokularak Arabistan’a gönderildi. Maalesef, bu ülkede Birleşik Arap Emirlikleri’ni, yine, bu iktidar tarafından yani sizin tarafınızdan FETÖ darbe girişiminin, o hain darbe girişiminin finansörü olarak siz anlattınız bize ama maalesef, ekonomideki zafiyetiniz, dış politikada da çok ciddi bir zafiyete dönüşmek suretiyle âdeta oralarda sırtlarını sıvazlayarak hazinemizin de finansörü olmaları konusunda ciddi çabalar sarf ettiniz.

Evet, bu yönüyle “Akıl dışı politikaları terk ediyoruz.” söyleminizi Sayın Bakan, önemsiyor ve eyleme dönüştüğü takdirde de çok kıymetli buluyor, bizim temennimizin de bu yönde olduğunu ifade ediyor, her birinize saygı ve sevgi sunuyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ