Zirvede Haber

Zafer Osmangazi; İçimizdeki Cumhuriyet meşalesinin hiçbir zaman sönmediği bir hâletiruhiyeyle giriyoruz.

Zafer Osmangazi; İçimizdeki Cumhuriyet meşalesinin hiçbir zaman sönmediği bir hâletiruhiyeyle giriyoruz.

Zafer Parti Osmangazi İlçe Başkanı M. Turgay Şimşek yayınladığı mesajında;

Tam bağımsızlık idealiyle 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, Türk’ün binlerce yıllık tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesini zamanın ruhuyla taçlandıran birlik ve beraberliğimizin teminatı olan en büyük eserdir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlarken bu toprakları düşman çizmelerinden temizleyerek bize yeniden vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere neredeyse her evi cephe kılan, yurdunu savunan ismini bildiğimiz yahut isimsiz tüm kahramanlarımızın huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Cumhuriyet; Samsun’dan Ankara’ya yürüyen Mustafa Kemal’e, on iki yaşında babasının yanında cepheye koşan Nezahet Onbaşı’na, bacaklarını vatan uğruna kaybetmiş Yörük Ali Efe’ye ve bizlere bağımsızlık ile cumhuriyeti armağan etmiş nice vatan evlatlarına saygı yürüyüşüdür. Cumhuriyet siyasi anlamdaki kazanımlarının yanında bir medeniyet projesi olarak çağdaşlaşmanın adı olmuştur. Eğitimden sağlığa, kültürden sanata, bilimden spora her alanda gelişmenin temeli atılmıştır.
İkinci yüzyılımıza dünyada yaşanan savaşların gölgesinde, iklim değişikliğinden ekonomiye uzanan krizlerin etkisinde, aklımızın deprem bölgesinde olduğu, geçmişte ortak sevinç olarak adlandırdığımız anlarda bile artık kutuplaşmaya başladığımız, ötekileştirmenin arttığı ancak koşullar ne olursa olsun içimizdeki Cumhuriyet meşalesinin hiçbir zaman sönmediği bir hâletiruhiyeyle giriyoruz.
Bazı sorunlar çözümsüz gibi görünebilir, bizi umutsuzluğa sürükleyebilir. Oysaki “Cumhuriyetin ilk günleri gibiydi yüzün.” diyor şair. O günlerdeki aydınlığını kılavuz edinerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yüz yıl önce verilen mücadelenin temelini oluşturan kurtuluş ruhu ve kuruluş iradesiyle hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. Çünkü bundan bir asır önceki kurtuluş mücadelesi yalnızca bir askeri mücadele ile kalmamış; cehalete, yoksunluğa, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı da verilmiştir. Kuruluş irademiz ise bir yönetim biçimi değişikliğinin ötesinde eğitimi, altyapıyı ve ekonomiyi kapsayan büyük bir silkinme, Anadolu’yu, 20. yüzyılın çağdaş manzarasına dahil etme seferberliği olmuştur. Zafer Partisi; parti programı, misyonu ve vizyonu ile cumhuriyetin yeni yüzyılını siyasi şovenizmle değil bilim birlik ve barış temeliyle planlamaktır.

Biz Zafer Partililer, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın liderliğinde, başkomutanımız Atatürk’e minnetimizi gösterip cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet’in kazanımlarını büyüterek sürdürmek cumhuriyet evlatları olarak bizler için bir zarurettir. Aydınlık Türkiye’nin teminatı olan Zafer Partiler, cumhuriyetin hedeflerini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartma ülküsünde birleşmiştir, karamsarlığa mahal vermeden Atamızın gösterdiği hedeflere kararlılıkla yürümektedir ve her zorluğa rağmen yılmadan onun izinde yürümeye devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ