Zirvede Haber

GELECEK BURSA; Muhalefeti yapıcı muhalefet olarak yapacağız!

GELECEK BURSA; Muhalefeti yapıcı muhalefet olarak yapacağız!

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı, yerel seçimler öncesi Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ve geçmiş dönem Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün katılımlarıyla basın toplantısı düzenledi.

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı, yerel yönetimlerde yaptıkları çalışmaların ve ulusal gündemin ele alındığı basın toplantısını Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Düzenlenen basın toplantısına Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu’nun yanı sıra Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ve geçmiş dönem Bursa Valisi İzzettin Küçük de katıldı.

Yerel seçimlerde kendi adaylarını çıkaracak gibi hazırlık yaptıklarını söyleyen Gelecek Partisi Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, “Biz her yerde kendi adayımızı çıkaracak şekilde hazırlık yapıyoruz ve bir aday da belirliyoruz açıkçası. Muhalefet partisiyle de uygun yerlerde uygun tekliflerle beraber olabiliriz. O zaman konuşulabilecek bir şey. İktidar bloğu içinde olmadığımız için Cumhur İttifakı ile bir araya gelmemiz mümkün değil. CHP kongresi sonrası hangi tarafın kazanacağına bağlı olarak şekillenecek. Süre yaklaştıkça bu çalışmalar ortaklaşacak” dedi.

“VATANDAŞ YAPMASI GEREKENİ YAPTI, BURADA BAŞARISIZ OLAN SİYASETÇİDİR”

Genel seçimlerde kazanamamalarını başarısızlık olarak değerlendiren Torun, “Çok fazla Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı gösterildi. HDP’nin kendilerine bir aday çıkarmaması, bizim onlarla iş birliği yaptığımız düşüncesini doğurdu. Aday konusunda da, adayın etnik ve mezhep kimliği bazı yerlerde olumsuzluğa yol açtı. Vatandaş her zaman haklıdır. Vatandaş yapması gerekeni yaptı. Muhalefet seçmeni açısından elinden geleni yaptı. Burada başarısız olan siyasetçidir” şeklinde anlattı.

“KISA VADEDE BARIŞ OLMAZ AMA BELKİ ATEŞKES OLABİLİR”

Torun, “Bir de Filistin gündemi var. İsrail’in başlattığı hava saldırıları, sivillerin katledilmesine yol açıyor. 2 bin 500 civarı çocuk hayatını kaybetti. Batı’nın, Amerika’nın ve Nato üyelerinin tavrı utanç verici. Bize vaaz ettikleri değerleri hiçe sayarak bir soykırıma destek oluyorlar. Kabul edilmez bir şey. Ateşkes yapılması gerektiğini düşünüyor ve söylüyoruz. Dışişleri Bakanı’nın ortaya koyduğu planın uygulanabilmesi için yoğun bir diplomasi yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım bu savaş bölgesel bir savaşa dönüşmez. Barış girişimlerine sonuna kadar destek verilmesi kanaatindeyim. Filistin’in insansızlaştırılması gibi bir uygulama var. İsrail orayı alabilsin diye. Batı kamuoyunda ciddi bir kıpırdama ve tepki var ama henüz iktidarları kıpırdatamadılar. Garantörlük olmasa da önce bir ateşkes gündeme gelecek. İsrail’in ve Filistin’in güvenliği için garantörlük olacak. 2 devletli bir çözüm isteniyorsa bir karar verilmesi lazım. Devletin devlet olması lazım. Bu son saldırıda batı intihar etti. Dünyanın güneyine ders vermeye kalkıyorlardı ama bu son savaşta gördük ki moral değeri falan yok. Gücün varsa her şeyi yapabiliyorsun. Batı’nın uzun vadede kendi kendini yok edecek bir tavır aldığını düşünüyorum. Çok miyop yöneticileri var. Geleceği görmüyorlar. İnsanların katledilmesine bu kadar açık destek olmanın çok yıkıcı bir etkisi olacağını düşünüyorum. Yöneticiler de bunu hiç görmüyor yada İsrail’in lobi gücünden kaynaklanıyor. Dolayısıyla kısa vadede bir barış olmaz ama belki bir ateşkes olabilir. Garantörlük iyi bir teklif. Dışişleri bakanımızın söylediği biraz ürkütücü. Ya barış çıkacak ya da savaş. Ben eşit görüyorum bunu. 2. Dünya Savaşı’na benzer bir durum gözüküyor. O günleri andırıyor” ifadelerini kullandı.

“İYİ EĞİTİMLİ İNSANLARIMIZI KAYBEDİYORUZ, HEPSİNİ YURT DIŞINA YETİŞTİRİYORUZ”

Torun, “Gelecek Partisi olarak CHP listelerinden bir milletvekili çıkardık ve mecliste Gelecek, Saadet grubu kurduk. Sürekli grup olarak çalışmalara devam ediyoruz. Hem soru önergesi vermek, hem belirli konular üzerinde konuşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine girdikten sonra meclisin etkisi azaldı açıkçası. Hükümet bizden gelen her şeyi reddediyor. Filistin ile ilgili önerge getirdik reddettiler. Onun için bu şartlar altında biz grup olarak en iyi muhalefeti en doğru şekilde yapmak için çalışıyoruz. Her şeye karşı değiliz. Doğru olan şeylere de evet oyu kullandık. Torba yasasında birçok yanlışı söyledik ama kabul etmediler. Bu bir tercih meselesidir. İktidarın elinde belli bir para veya fon var bunu nasıl kullanacakları onların elinde. İktidar rantçılara vermeyi tercih etti. Aynı iktidar tarıma onda onunu aktarmadı. Yanlış ekonomi politikasından dolayı kuru tutamıyorlar. Dolayısıyla geldiğimiz noktada iktidar tamamen Türkiye’de vahşi bir servet transferi yaptık. Genel bir fakirleşme var. Biz 5 sene önceye göre hepimiz daha fakiriz. İyi eğitimli insanlarımızı kaybediyoruz. Türkiye’nin yabancı dil ile eğitim yapan kaliteli birkaç üniversitesi var ve hepsi yurt dışına gidiyor. Hepsini yurt dışına yetiştiriyoruz. Türkiye için bu büyük bir beka sorunudur ve önlemek için hiçbir şey görmedim” diyerek konuşmasına devam etti.

Torun, “Biz muhalefet partisi olarak önerilerimizi her zaman bildiriyoruz ancak iktidarın bu konularda daha muhalefetle iş birliği yapmasını tavsiye ediyoruz ama iş birliği yok. Muhalefetten gelen olumlu önerilere bile red verip kutuplaştırma yapıyor. Bu farklı görüşlerin, iktidarın, muhalefetin düşüncelerine yer vermesi gerekiyor” diyerek sözlerini bitirdi.

“SON 10 YILDIR BU ŞEHİRDE PLANLAMA YAPILMIYOR”

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Mahmut Fuat Kadıoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak isterim. Yarın çeşitli etkinliklerde bulunacağız. Bursa’nın çok fazla sorunu var. En önemli sorunumuz trafik. Hepimiz için bir sorun. Bunun çözümü için de hiçbir şey yapılmıyor. Dün açılan Alışveriş Merkezi’nin Bursa’ya getireceği trafik külfeti olacak. Planlama yapılmadan, yapılan her şey Bursa’ya zarar veriyor. Son 10 yıldır bu şehirde planlama yapılmıyor. Yapılan raylı sistemlerin yerin altına alınması gerekir. Biz de maalesef bazı maliyetler göz önüne alınıp yer üstüne yapılmıştır. T2 hattına yapılmış yolu metrobüs yolu yapsanız insanların çok daha işine yarar. Bursa’da kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsak öncelikle temiz hava almalıyız. Bursa bir sanayi kenti. Sanayi kuruluşlarımızın atıklarının temizlenmesi lazım. Bu sistemlerin acilen kurulması lazım. Bunu Çevre ve Şehircilik’in denetlemesi gerekiyor” dedi.

“YÜKSEK HIZLI TREN HALA BURSA’YA GELEMEDİ, BU BİR UTANÇTIR”

Bursa’nın sorunlarını dile getirerek konuşmasına devam eden Kadıoğlu, “Bozüyük’e gelen yüksek hızlı tren Bursa’ya hala gelemedi. Bu bizi yönetenlerin bir utancıdır. Bu şehri 25 yıldır aynı hükümete mensup belediyeler yönetiyor. Bu onların utancıdır. Şehir hastanesi sorunumuz var. Şehir hastanesinde doktor yok. Belki Çekirge Devlet küçük gözüküyor ama orada bile daha az bekleniyor. Her gün en az 4-5 telefon alıyorum yardım için. Şehrin dışına yapılan bir hastane. Metro yapılacaktı o da yalan oldu. Hala ortada bir şey yok. Ali Osman Sönmez Hastanesini bitireceklerdi. Çok güzel bir hastane yaptılar. Sönmez ailesi olarak büyük bir yükü onlar çekti. Taşeron firmasının işçilerine de maaşlar ödenmediği için onlar da sıkıntı çekiyor. Yaptım oldu zihniyetiyle yaparsanız maalesef böyle oluyor.

Bursa’da ilçe belediyelerin de, Büyükşehir’in de başarısız olmasını istemiyoruz. Şu anda maalesef Bursa’da başarılı diyebileceğimiz Belediye sayısı çok az. Bütün Bursa İl Teşkilatı Bursa’nın hizmeti için elini taşın altına koymaya hazır. Her ilçede kendi belediye başkan adayımızı çıkaracağız genel merkezimizin kararıyla. Muhalefeti yapıcı muhalefet olarak yapacağız, eleştirimizin çözümünü de sunacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ