Zirvede Haber

NOSAB’dan Cumhuriyet Bayramı konseri

NOSAB’dan Cumhuriyet Bayramı konseri

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, 2023 yılının ekonomi değerlendirmesini, üretimdeki beyaz yakalı sorununu ve NOSAB Akademi VE NOSAB İstihdam olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Gülmez, Cumhuriyet’in yüzüncü yılını kutlamak adına da etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. 26 Ekim Perşembe akşamı NOSAB Atatürk Bulvarı’nda bir Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyeceklerini aktaran Gülmez, etkinliğin amacını da aktardı.

NOSAB'dan Cumhuriyet Bayramı konseri

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN 

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde barındırdığı birçok firmayla ülkenin iç ve dış ekonomisine katkıda bulunuyor. Gülmez, ihracatçıların 2023 yılının iyi geçmediğini belirterek, 2024 yılında da aynı tablonun devam etmesini ön gördüklerini vurguladı. Gülmez, sektördeki beyaz yakalı sorununu da ele alırken üretimde çalışacak kişi bulmakta zorlandıklarını ifade etti. BUİKAD ve Borçelik ile yaptıkları iş birliğinden bahseden Gülmez, erkeklerin egemen olduğu meslek gruplarına kadınları da kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

“2023 YILI GEÇİRDİĞİMİZ EN KÖTÜ YILLARDAN BİRİ”

2023 yılını değerlendiren Gülmez, “Bir yılı değerlendirmek lazım. Ekonomide son çeyreğe girdik. Maalesef 2023 yılı geçirdiğimiz en kötü yıllardan bir tanesi diyebilirim. Biz pandemi zamanında bile bu kadar karamsar olmamıştık. Bunun sebebi ise, 2023 yılında ülkemiz genel seçimleri atlattı. Dolayısıyla seçim ekonomisi uygulandı. Bizim bölgemizde daha çok ihracatçı bir bölge. Döviz uzun süre çok ciddi anlamda baskılanma gördü. Bu arada da enflasyondan kaynaklı biz üreticilerin maliyetleri çok arttı. Üretim maliyetimiz bu sürede yüzde 200 artarken, dövizin kur artışı yüzde 36’larda kaldı. Bu da enflasyondaki maliyet artışını dövizdeki artışla ihracatçının karşılayamaması anlamına geldi. Dolayısıyla biz ihracatçılar kar edememeye ve zarar etmeye başladık. Önümüzdeki 2024 yılında da bu endişelerimiz devam ediyor. 2024 yılında da bir seçim var ve yine seçim ekonomisinin uygulanacağını düşünüyoruz” dedi.

“SANAYİCİLERİMİZ İHTİYAÇ DUYDUĞU DURUMLAR İÇİN NOSAB AKADEMİ’Yİ KURDUK”

NOSAB Akademi’den bahseden Gülmez, “NOSAB Bölge Müdürlüğü olarak, sanayicimizin alt yapısını üstü yapısını, temizliğini, yeşil alanları gibi bu tür hizmetleri zaten yapıyoruz. Fakat sanayicinin başka ihtiyaçları da oluyor. Sosyal ihtiyaçları, eğitimle ilgili ihtiyaçları var. Eğitim ve araştırma ihtiyacı için NOSAB Akademi’yi kurduk. Her yıl sanayiciler arasında bir anket yapıyoruz. ‘Bu yıl NOSAB Akademi olarak hangi konularda eğitim çalışması yapmamızı istersiniz’ diye soruyoruz ve ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Yıl boyunca devam eden eğitim planımız sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda oluyor.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZDE BEYAZ YAKALILARDA BİR YIĞILMA VAR”

Üretimde eleman bulmakta zorlandıklarını ve beyaz yakalılarda da bir yığılma olduğunu belirten Gülmez, “Ülkemizde beyaz yakalılarda yani üniversite mezunu kitlede bir yığılma var. 200’ün üzerinde bir üniversite var ülkede. Açık öğretim de var bunun yanında. İsteyen herkes bir üniversite kurumundan mezun olabiliyor. Kişilerde mezun olduğu bölümle ilgili bir yöneticilik beklentisi istihdamı oluşuyor. Bu ülkeye yılda bin tane mühendis lazımsa, siz 10 bin tane üretirseniz 9 bini iş bulamaz. Bu tarafta da üretimde çalışacak kişi bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunun için de bir istihdam ofisi kurduk. NOSAB İstihdam Bürosu… Burada, eleman arayanla iş arayanı bulup biz aracı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“BU İŞ EŞİTLİK PROJESİ DEVAM EDİYOR”

Kadınlar meslek gruplarına kazandırılması için gerçekleştirilen projeyi anlatan Gülmez, “BUİKAD kadınların iş hayatında daha etkin rol oynaması için bir proje getirdi. Genelde erkeklerin egemen olduğu meslekler var. Vinç operatörlüğü, kaynak operatörlüğü gibi pozisyonlarda erkek çalışanlar vardır. BUİKAD erkeklerin egemen olduğu yerlerde kadın istihdamını da artırmak için yaptığı projeyi bizimle paylaştı. Borçelik eğitimlerini üstlendi. Biz de proje destekçisi olduk. Bizim ülkemizdeki kadınların diğer ülkelerdeki kadınlardan da bir eksiği yok” dedi.

“26 EKİM’DE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’NE BEKLİYORUZ”

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında yapacakları etkinlikten bahseden Gülmez, “Bir ülkenin kuruluşunun yüzüncü yılı çok büyük bir anlam taşıyor. Bu jenerasyon olarak bizim jenerasyona denk geldi. O nedenle bunun kıymetini bilmeliyiz. Bizde bu yüzüncü yılda hak ettiğimiz gibi kutlamak için ne yapabiliriz diye baktık. Genelde salonlarda, balolarda kutlanıyor. Biz biraz salonların dışına taşalım istedik. İşverenimizle çalışanımızla hep bir arada olmak istiyoruz. Sanayici arkadaşları biraz yürüteceğiz. Sonra da açık hava konseri ile bunu taçlandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Gülmez NOSAB’da çalışan herkesi 26 Ekim Perşembe günü 18:30’da gerçekleşecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti. Etkinliğin hemen ardından Bursa’nın tanınmış gruplarından Denden sahne alacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ