Zirvede Haber

DS AUTOMOBILES VE DÜNYA ŞAMPİYONU PİLOTLARI, FORMULA E’NİN YENİ SEZONUNDA DA BİRLİKTE!

DS AUTOMOBILES VE DÜNYA ŞAMPİYONU PİLOTLARI, FORMULA E’NİN YENİ SEZONUNDA DA BİRLİKTE!

DS Automobiles ve PENSKE AUTOSPORT, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. sezonunda da yola, iki şampiyonluğu bulunan Jean-Eric Vergne ve 2022 dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ile devam ediyor. Birlikte toplamda üç pilot şampiyonluğuna sahip olan yetenekli ikili, DS E-TENSE FE23’ün direksiyonunda, DS PENSKE takımı adına podyuma çıkma hedefini sürdürecek. 10. Formula E sezonu, 24-27 Ekim tarihleri arasında Valencia-İspanya’da gerçekleştirilecek olan resmi test sürüş günleriyle başlayacak.

Formula E’nin yeni sezonu öncesinde, DS Automobiles ve ortağı PENSKE AUTOSPORT, maceraya 2018 ve 2019 şampiyonu Fransız pilot Jean-Eric Vergne’in yanı sıra 2022 Dünya Şampiyonu Belçikalı pilot Stoffel Vandoorne ile devam edeceklerini açıkladı. Karma sonuçlar elde edilen 9. sezonda birçok değerli ders alınırken, Formula E şampiyonlarından oluşan bu benzersiz kadro, Fransız takımla yeniden bir araya geldi. Takımın hedefinde, 13 Ocak 2024’te Meksika’da yapılacak ilk yarıştan itibaren rekabetin en üst seviyesinde yer almak var. 2019 ve 2020’de çifte şampiyonluk kazanan Stellantis Grubu’nun premium markası, daha fazla podyum başarısı elde etmek için, en son tasarımı 9 Ekim’de tanıtılacak olan DS E-TENSE FE23’ün performansına ve tüm ekibin uzmanlığına güveniyor. Gerçek bir teknolojik laboratuvar olan Formula E, 2024’ten itibaren %100 elektrikli olacak yeni DS Automobiles modelleri için önemli bir değer olmayı sürdürüyor.

DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti; “Geçtiğimiz yıl Hindistan’da kazandığımız zafer, Cape Town ve Berlin’deki podyumlar ile Sao Paulo’daki pol pozisyonuyla yüksek puanlar elde ettik. Ancak zor anlar da yaşadık. Tüm bu iniş-çıkışlar boyunca değişmeyen tek şey pilotlarımız oldu. Hızlarını her zaman korudular; hem pistte hem de pist dışında ellerinden gelenin en iyisini yapma konusunda kararlı oldular. İşte, bu nedenlerden dolayı, bu maceraya iki şampiyonumuzla devam etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İki dünya şampiyonuyla piste çıkan tek takımız. Onların yeteneklerini temel alacak ve önümüzdeki sezon boyunca her yarış hafta sonunda hazırlık ve performansa özel önem vererek gelişim göstereceğiz” dedi.

2018 ve 2019 Formula E Dünya Şampiyonu Jean-Éric Vergne; “Maceraya DS PENSKE ile devam etmekten çok mutluyum! Aynı takım arkadaşım ve Gen3 aracımızla yola devam ediyoruz. Bir bölüm kapanırken artık önümüzdeki sezona odaklanmanın zamanı geldi. Yarışmayı seviyorum ancak her şeyden önce kazanmayı seviyorum. Bu özel duyguyu, takımla tekrar yaşamayı istiyorum. Mühendisler ve teknisyenlerle gerçek bir güven ilişkim var. Onların özverileri ve sıkı çalışmaları bana ilham veriyor. Jay Penske ve ekibin diğer üyelerinin bana duyduğu inancın karşılığını vermek istiyorum. Sezon başında tüm puanlar sıfırlanıyor. Stoffel ile sağlam bir ikili oluşturuyoruz. Birkaç iyi yarış geçirdik ve tekrar zirveye çıkmak için çok çalışıyoruz. Daha iyisini yapmaya çalışmamız gerekiyor ve bunu yapana kadar da durmayacağız. Mutlak odak noktam ve kararlılığım en yüksek seviyede. Bu muhteşem takımla daha fazla şampiyonluk kazanmak için motivasyonum da her zamankinden daha yüksek” dedi.

2022 Formula E Şampiyonu Stoffel Vandoorne; “Bir yıl önce başladığımız yolculuğa, bu ekiple devam etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Tutarlılık ve istikrar, gelecekteki başarımızın temellerini oluşturacak. JEV ve ben bu alandaki en iyi ikililerden biriyiz. Geçtiğimiz sezonda bazı önemli adımlar attık ve birlikte güçlenmeye devam ediyoruz. Gelecek sezon için hedefimiz, performansımızda tutarlılık sağlamak. Nihai amacımız ise, elbette şampiyonluğu kazanmak. Buradan aldığımız güçle ilerlemeye devam etmeyi ve takımla birlikte birçok kupa kazanmayı heyecanla bekliyorum” dedi.

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana ulaşılan önemli başarılar:

  • 105 yarış
  • 4 şampiyonluk
  • 16 zafer
  • 47 podyum
  • 22 pol pozisyonu

DS AUTOMOBILES

Avant-garde ruhuyla hareket eden, olağanüstü bir mirasla desteklenen ve 2014 yılında kurulan DS Automobiles, Fransız seyahat sanatını somutlaştırmayı hedefliyor. Olağanüstü ürünler, göze çarpan Fransız lüks bilgi birikimi ve bir dizi kişiye özel hizmetle birleşen DS Automobiles, her yolculuktan önce, yolculuk sırasında ve sonrasında benzersiz bir deneyim sunuyor. Öne çıkmak isteyen, dünyayı dolaşmak ve her anın tadını çıkarmak isteyen müşteriler için tasarlanan DS modelleri, zarafet ve teknolojiyi bir araya getiriyor. DS 3, DS 4, DS 7 ve DS 9 ile DS Automobiles geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 2015’te Formula E’ye girişinden bu yana, 2019 ve 2020’de çifte Takım ve Sürücü Şampiyonluğu da dahil olmak üzere çok sayıda rekoru bulunan DS Automobiles, halihazırda her bir modelinin elektriklenmiş bir versiyonunu sunarak elektriklenmenin en ileri noktasında yer alıyor. E-TENSE etiketi altında DS Automobiles, hem %100 elektrikli hem de 360 beygir gücüne kadar 4×4 teknolojisiyle şarj edilebilir hibrit sunuyor. 2024’ten itibaren DS Automobiles tarafından piyasaya sürülen her yeni model %100 elektrikli olacak. DS Automobiles, müşterileri için benzersiz marka deneyimine yönelik özel hizmet programı olan “ONLY YOU, DS Deneyimi” programını da hazırladı. 41 ülkede faaliyet gösteren DS Automobiles markası, dünya genelinde 450 DS STORE’dan oluşan ve sürekli gelişen özel bir dağıtım ağı oluşturdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ