Zirvede Haber

YÜREKLİ, NAMUSLU, VİCDANLI, AHLAKLI, EŞİTLİK VE DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEYEN İNSANLAR BUGÜN NEREDE OLMAK İSTERDİNİZ????

YÜREKLİ, NAMUSLU, VİCDANLI, AHLAKLI, EŞİTLİK VE DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEYEN İNSANLAR BUGÜN NEREDE OLMAK İSTERDİNİZ????

Geçmiş dönem Güler Buğday makalesinde;

Bu gün TBMM 600 vekille birlikte yeniden görev yapmak (!) üzere açılıyor.
Aslında fuzuli işgal ve bir o kadarda bütçeye yük!!!
Çünkü Tek Adam Saray otokrasisinde Vekillerin görevi 23 Nisan çocuklarının koltuklara oturtulup gönüllerini yapmaktan öteye geçmiyor.
Bu ucube ve asla dünyada eşi benzeri olmayan sistemde ülke felakete sürüklendi ama ne TBMM’de görev (!) yapan iktidar veya muhalefet vekilleri, nede açlığa mahkûm edilmiş çoğunluklardan ses çıkmıyor ve kimse bu çürümüşlüğe engel olamıyor.
Gerçi bugün günlerden SALI…
Siyasi partilerin TBMM kürsülerinden kabadayılık yapıp halkların gazını alma günü.
Oysa o kutsal mekânda bulunan ve halkları temsile hak kazanmış milletvekillerinin yapacakları çok şey var.
Yeter ki kişisel hesap yapmaktan arınıp; gerçekten ülkenin geleceğini, halkların mağduriyetini ve demokrasiyi katleden, çıkar, rant ve soygun düzenini ortadan kaldırmak istesinler!!!!
Yazacak şok şey var ama çoğunluk her şeyin farkında ama afyon yutmuş gibi sadece kendi aralarında pahalılıktan, yoksulluklarından ve çocuklarıyla ilgili mağduriyetlerden şikâyet edip sızlanıyorlar.
Yıllardır bizler yazarak, anlatarak ve risk alıp gerçekleri paylaşarak özellikle Siyasal İslam’ın ülkede iktidar destekli gerici ve bağnaz hatta sapkın tarikat ve cemaatler eliyle ülkeyi bir yüzyıl geriye nasıl götürdüğünü anlatıyoruz.
Özellikle laik, sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi nasıl çürütüp, nasıl değerlerini yok edip ve tüm kazanımlarını yağmalayarak bir avuç kan emici ile birlikte kör kuruşa muhtaç ettiklerini görüyor ama celladına aşık konumda bu felaketi hep birlikte izliyoruz.
Uzatmaya gerek yok:
Bugün yürekli, çağdaş ve kul olmayı reddeden ve tüm haklarına, özgürlüklerine sahip çıkan kadınlarımız TBMM’de olacaklar.
TBMM’deki kadın vekillerle birlikte herkesi kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek olmaya çağıracaklar.
Yine bugün Antakya’dan başlatılan çok ama çok önemli bir eylem devam ediyor:
Demokrasiye inanan, yasal haklarımızın bilincinde olan tüm yurttaşların desteklemsi gereken bir eylem.
Keyfi, haksız, hukuksuz bir faşist uygulamanın ve seçilmiş bir milletvekilinin sarayın keyfiyetinde tutsak olmasının kınanması için TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay’dan Ankara’ya ‘Özgürlük Yürüyüşüne’ başladı.
Bu yürüyüşe destek vermek halkların iradesini yok sayan faşist düzene karşı koymaktır.
Yine ülkemin birçok yerinde duyarlı insanlar özellikle doğayı tahrip eden yağmacılara direnen insanlarımız var.
Barışın simgesi ve insanlık tarihinin en önemli varlığı olan geleceğimizin güvencesi olacak olan zeytinliklerimiz yağmalanıyor.
İşte onun için soruyorum namuslu vicdanlı ve gerçek yurtsever insanlar, eşitlikten yana olan ve “hak hukuk adalet” diyen insanlar bugün nerede ve kimlerle olmak isterdiniz????
Ben Güler Buğday olarak fiziki koşullarım uymasa da; aklımla, fikrimle, duygularıma ve tüm inancımla bu onurlu mücadeleyi yapanların tümünün yanında olmanın gururunu yaşıyorum.
Çünkü ben susmuyorum.
Çünkü ben ikiyüzlü davranmıyor ve kimseyi kandırmıyorum.
Çünkü ben ağzımda sol söylem varken aç ve çaresiz insanların yanındaymış gibi yapıp varlığıma varlık katıp lüks şatafat ve akıl almaz paralar harcayarak bencilce ve duyarsızca yaşayamıyorum.
Çünkü ben, sol/sosyal demokrat olmanın bir söylem değil bir eylem ve yaşam biçimi olmasının bilincinde beklentisiz ve kişisel çıkarım olmadan yaşayan bir insan olarak CHP’nin değişimini ve gerçek bir sol/sosyal demokrat parti olmasını istiyorum.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ