Zirvede Haber

AHMET MUHTAR;”5 YILDA 20 YILLIK HİZMET GETİRDİK”..!!

AHMET MUHTAR;”5 YILDA 20 YILLIK HİZMET GETİRDİK”..!!

Güzel Karacabey’imizin yemyeşil doğası ,bol oksijenli havası ile ünlü ve son 5 yılda gelmiş olan birçok hizmetle de güzel bir görünüm kazanmış olan Bursa’nın ve de Karacabey’in en başarılı muhtarları arasına adını kesinlikle yazdırmış olan Hürriyet Mahallesi  Muhtarı Ahmet Kaçar ile 5 yıllık süreçte yapılan hizmetler gelecekle ilgili planlamalar ve daha birçok konuyu ele aldığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

****Öncelikle muhtarım  bizleri ,ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan Karacabey’imizin güzel Mahallesi Hürriyet’te konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Tabii defalarca gelmiş olmamızdan dolayı biz sizi yakından tanıyoruz ama okuyucularımız için kısaca  sizi bir tanıyalım. Sonrada bu 5 yıllık süreçte ne gibi hizmetler getirdiniz Hürriyet’e onlardan bahsedelim.

—- Hürriyet Mahallemize kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Ben Ahmet Kaçar,doğma büyüme buralıyım, İlkokulu burada okudum, Ortaokulu Karacabey’de ,Bursa’da da Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’ni tamamladım.Onun sonrasında askere gittim dönünce evlendim. Baykal Makina’de bir buçuk sene çalıştıktan sonra 24 senede Oyak Renault’ta  çalıştıktan sonra emekli oldum. Emekli olduktan 9 sene sonra köye geldim, 2019 seçimlerinde burada yaşayan insanlarımızın teveccühü ilemuhtar oldum. 5 seneden beri görev başındayız işte aşağı yukarı 2 ay kadar bir zaman kaldı seçime.

İÇME SUYU- BAKKALIN AÇILMASI-KAPALI YEMEK ALANI

Bu 5 yıllık süreçte ne gibi hizmetler geldiği ile ilgili  sorunuza cevap verecek olursam.Gerçekten çok şey yaptık. İlk önce şebeke suyumuzu getirdik,yazın hiç suyumuz yoktu yaz kış şimdi suyumuz çok güzel bir şekilde akıyor. Hatta yakın köylere tankerle su bile veriyoruz.Onun ardından harabe bir bina vardı orayı adam ettik,çalışır  bir bakkal durumuna  getirdik.Bir bakkalın olması çok  önemli ,sonuçta burada yaşayan insanlarımızın alışveriş yapabileceği ihtiyaçlarına gireceği bir hale gelmiş oldu.Sonrasında işte  Ramazan’da bizim iftar yemeklerimiz özel günlerde davetlerimizde yemeklerimiz oluyor orada kapalı bir alan yaptık. Bu da büyük bir maliyetti ama  burada bu hizmeti vatandaşlarımızın desteğiyle yaptık.

CAMİİ ÇATISININ ONARIMI-TARLA YOLLARININ DÜZENLENMESİ

Kahvehanemizin komple çatısını ve tabanını yeniledik orası da kullanılamaz bir haldeydi, tarla yollarına malzeme döküldü insanlar istedikleri yere kolayca ulaşabilsinler diye.Bu anlamda ulaşımın sağlanması sağlandı. Bunun dışında camimizin komple çatısını yeniledik, Çıkmaz sokak şeklinde olan geçilmeyen 5 tane sokağımız açıldı. isterseniz arabayla isterseniz bisikletle şu an her şekilde gezebilirsiniz. Bunun dışında 30.000 metrekare taş döşemesi gerçekleştirildi köyümüzde ayrıca köyümüzün giriş ve iniş çıkışlarında sıcak asfalt yapıldı yine birkaç gün içerisinde 7 metre genişliğinde 2 kilometrelik sıcak asfaltımız dökülecek. Mini bir futbol sahası da yaptırdık gerçekten çok güzel oldu.İşte şimdi gider oradan fotoğraflarda  çekeriz.

KAHVEHANENİN ZEMİN VE ÇATISININ TAMİRİ-ÇIKMAZ SOKAKLARIN AÇILMASI-30.000 METREKARE TAŞ DÖŞEME İŞİ..!!

Her hafta çarşamba günü saat 11.00’de hizmet vermeye başlayan bir buçuk gibi hizmet veren pazarımıza pazar alanı  yaptık.Bizim hemen şu karşı taraf mezbelelikti , harabeydi, çalılık, çiyanlıktı o alanı temizledik oraya  kilit taşı döşettik  pazar alanı yaptırmış olduk.Daha önce işte yine geliyordu pazarcı arkadaşlar ama sağda solda dağınık duruyorlardı biz onları orada güzel bir noktada toplamış olduk. Böylelikle burada bir düzen oluşturmuş olduk. İnşallah bir daha muhtar olursak orasının üstünü kapatır  Kapalı Pazar alanı yaparız hedefimiz bu yönde.

ESKİ OKULUMUZ TADİLATTAN GEÇTİKTEN SONRA  MÜZE OLACAK..!!

Eski köy Okulumuzun malzemeleri geldi, Şubat’ın 10’undan sonra okul tadilatına başlanıyor ,komple yenilenecek.Okulumuzun içinde müze yapacağız müze sözü aldık. Ama yarın öbür gün buralara insanlar gelir, öğrenci olursa yine Okulumuz okul olarak  hizmet verecek.Fakat  buranın tadilatını yapacağız. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden malzemesini temin ettik malzemeler geldi, İşçiliğini de Karacabey Belediyesi üstlendi bir hafta 10 güne kadar da inşallah tadilata başlanacak.

**** Ahmet Muhtarım Tabii seçimleri de neredeyse 60 gün kadar bir zaman kaldı tekrardan adayız inşallah değil mi? Bu anlamda Hürriyet Mahallesi’nde güçlü bir karaktersiniz.Gördüğümüz kadarıyla  20 yılda yapılabilecek 20 kalemin üzerinde bir hizmeti  5 yılda getirmişsiniz bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Karacabey Belediyesi’nde de güzel bir diyalog da sağlamışsınız neler söylersiniz?

BAŞKANLARIMIZLA HEP İRTİBAT HALİNDEYİZ..!!

— 31 Mart seçimlerinde adayız inşallah,  köyümüze en iyi hizmetin gelmesini bundan sonra da sağlamaya çalışacağız. Bu anlamda hem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde hem de Karacabey Belediyesi’nde hem  başkanlarımızla hem de yöneticilerimizle güzel bir diyalog kurduk, güzel bir İletişim sağlamış durumdayız. İnşallah bu güzel iletişimi bundan sonra Hürriyet mahallemize en iyi şekilde yansımasını sağlamaya çalışacağız.

VE DAHA NELER NELER ,SAYMAKLA BİTMEZ..!!

*** Muhtarım belediyelerimizle Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi ile gördüğümüz kadarıyla güzel bir diyalog kurmuşsunuz.Bazen bakıyoruz muhtar aday adayları yok şunu yapacağız,yok  bunu yapacağız diye söylüyorlar ama yani sonuçta bunları  hayata geçirmek orada muhatap bulabilmek orada isteklerinize hayat verebilmek çok zor bir durum bayağı da bir süreç uzuyor değil mi.?

—- Aynen o şekilde.Biz gerçekten burada 3 senedir başkanlarımızla daire başkanlarıyla sıkı fıkı olduk belediyelerimizde. İlk zamanlar bir iki yıl öyle geçiyor gidiyor sonuçta. Sonuçta birebir ilişkilerle hem başkanlarımızla hem daire başkanlarımızla güzel bir yol almış durumdayız. Tabii bu birebir ilişkiler istekleri onlara ulaştırabilme eksiklikleri onlara iletebilmek ve onlardan da güzel bir dönüş gelebilmesi bu anlamda çok önemli.

***Bir de Muhtarım bu el konulan arazilerle de ilgili birçok söylem dolaşıyor bu konu ile ilgili neler söylersin?

O ZAMANLAR KİMSE YANIMDA DURMADI,DESTEK VERMEDİ..!!

—-Bizim köyümüz gerçekten tüm Türkiye’ye örnek bir köy. Büyükşehir yasasıyla birlikte bizim 3500 dönüm arazimize el konuldu bazıları bunu hazmedemiyor niye belediye aldı satılıyor diye söylüyorlar. Ben bu yasa çıkmadan evvel Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Turan Tayan’a  mecliste önerge verdiren benim. 2014’te ben o zaman Dernek başkanıydım Hürriyet Köyü Güzelleştirme,Dayanışma ve Kültür Derneği başkanıydım. Siz Neredeydiniz o zaman? . O zaman bu yerler şöyle söyleyeyim ben 2010’da emekli oldum bir aylık emekli maaşımla bir buçuk dönümlük yer alıyordum. Şimdi 2 milyon Lira bir buçuk dönüm yer. Ben o önergeyi verdirirken ben parayı hiç düşünmüyordum köyde bizim yerlerimiz gidiyor bakın  yasa çıkıyor Büyükşehir Yasası geliyor ,bu  mevcut Kooperatifi  canlandıralım oraya aktaralım İhtiyar heyetinde çok kereler söyledim hiç kimse gelmedi arkamdan. Şimdi de belediye el koydu yerler de para yapınca vay efendim belediye satıyor sepet almışlar kollarına  eylem yapmaya kalkıyorlar.

KOOPERATİFİN ÜZERİNE ALALIM DEDİM,KİMSE ORALI OLMADI..!!

Sonuçta meclisten bu yönde kanun çıkmış Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kanunla çıkmış bu geri gelecekse yine oradan gelecek. O zaman çok söyledim, televizyonlar her yerde bas bas bağırıyordu Büyükşehir Belediyesi yasası çıkıyor diye. Hürriyet Köyü güzelleştirme dayanışma Kültür Derneği başkan yardımcılığını 8 sene ve son olarak da 3 senede başkanlığını yaptım o süreçte o  dönemin muhtarına ihtiyar heyetine  bas bas bağırdım,gelin  elinizi  taşın altına koyun  dedim kimse oralı olmadı kimse düşünmedi neden o zamanlar parada  etmiyordu.O  sırada bizim mevcut  kooperatifimiz vardı ama işte borcundan dolayı  askıda gibiydi onu canlandırıp hemen yasa çıkmadan oradaki meramızı arazilerimizi Kooperatifimize alalım dedik. Oradaki bir arkadaşımızla beraber gerçekten maddi ,manevi fedakarlıklarda  bulunduk ama kimse o süreçte bize yardımcı olmadı,oralı olmadı, destek olmadı yanımızda durmadı Sonradan da işte Büyükşehir Yasası çıktıktan ve arazilere  el konulduktan sonra yerlerde para etmeye başlayınca  işte böyle bu şekilde söylemlerde bulunmaya başladılar.

***Peki Muhterem Tabii çok güzel bir çalışma gerçekleştirmişsiniz bu 5 yıllık süreçte Hem  büyük şehirde hem Karacabey’de başkanlarımıza neler söylerseniz. Ayrıca şube müdürlerimize başkanlarımıza kimlere buradan teşekkürler göndermek istersiniz?

BİREBİR İLİŞKİLER HİZMETİN GELMESİ  İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

— Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Koray Bey’e, Karacabey belediye başkanımız Ali Özkan bugüne kadar beni hiç kırmadı. Hele Başkan yardımcımız Mehmet Vural Ahmet abi der  ne istesek  bugüne kadar hayır demedi. Hem Ali başkanıma hem Mehmet Başkan yardımcıma selamlarımı gönderirim. Teşekkürler ederim. Fen İşleri Müdürü, temizlik işleri ,Park bahçe müdürlükleri olsun Bursa park bahçeler müdürlerinin hepsine ama hepsine teşekkürlerimi göndermek istiyorum. Tabii bu arada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Başkanıma ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Mesela bu eski köy okulumuzun müzeye çevrilmesi ile ilgili yine bizi kırmadı sağ olsun. Alinur Başkan 400 bin liralık bir malzeme göndereceğiz dedi. Başkanım 400 bin liralık malzeme ile ben oranın tuvaletlerini yaptıramam dedim  malzeme miktarını bir buçuk milyon liraya çıkarttı sağ olsun ve şimdi işte en kısa zamanda 10 güne kadar  Karacabey Belediyemizden gelecek arkadaşlar buranın işini yapacaklar ve hizmet vermeye başlayacak.

*** Peki Muhtarım Tabii yavaş yavaş da geldik röportajımızın sonuna son olarak buradan  Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz?

KÖYÜME ,İNSANIMA HİZMET EDİNCE ÇOK MUTLU OLUYORUM..!!

—Köyde yaşayan insanlarımızın benden çok memnun olduklarını biliyorum ben de onlardan memnunum.Her ihtiyaçlarını gördüm görmeye çalışıyorum, sağlık anlamında doktorumuz 2 haftada bir geliyor, Öğlenleyin ilaçları yazılıyor akşamleyin ben ilaçları temin ederek  yaşlılarımıza insanlarımıza evlerinden çıkmadan teslim ediyorum.O konuda yaşlılarımız benden çok memnun burada yaşayanlar ben de onlardan çok memnunum.Ben de zevk duyuyorum onların o güzel yüzlerini görünce Benim de çok hoşuma gidiyor. Gece saat 3-4 arayın diyorum hasta oldumu , sıkıntı olduğunda ihtiyaç olduğunda aracım da var hastaneye mi götürülecek götürürüm torununu mu özledin bir yere mi gitmek istiyorsun ara götüreyim diyorum.Neden?  Çünkü benim başka bir işim yok, ben kendimi buraya adadım. Kendimi insanımıza köyümüze faydalı hissetmek gerçekten beni çok mutlu hissettiriyor.Son olarak başta Hürriyet’te yaşayan bütün insanlarımız olmak üzere herkese bütün hemşerilerime Hürriyet’ten  sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

5 YILDA NEREDEYSE 20 YILLIK HİZMET..!!

5 yılda Hürriyet Mahallesi’ne neredeyse getirmedik hizmet bırakmayan,bütün eksiklikleri tamamlayan. Bu anlamda hem Bursa Büyükşehir Belediyesi ile hem Karacabey Belediyesi ile de güzel bir diyalog ve dostluk ortamı sağlamış olan Bursa’mızın ve de Karacabey’imizin kesinlikle en başarılı muhtarları arasında kendisine yer edinmiş olan Ahmet  Kaçar’a bizler de aşağı yukarı  2 ay kalmış olan seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ