Zirvede Haber

İYİ MUSTAFAKEMALPAŞA; Talana geçit Vermeyeceğiz!

İYİ MUSTAFAKEMALPAŞA; Talana geçit Vermeyeceğiz!

Yapılan düzenleme ile 19,6759 hektarı Bursa Güllüce Büyük Ova Koruma Alanı içerisinde kalan toplam 25,1984 hektar yüz ölçümlü taşınmazlar ticaret ve sanayiye açılmıştı!

Bursa Güllüce Büyük Ova Koruma Alanı‘nda; 76.184 metrekare ticaret, 52.995 metrekare sanayi, 52.888 metrekare depolama, 3.716 metrekare akaryakıt ve servis istasyonu alanı planlandı! Sözde “ovayı koruyoruz” diyenler tarafından hazırlanan kente büyük zarar verecek bu planın farklı bir özelliği de vardı! Büyükşehir Belediyesi‘nin üst düzey yöneticilerine göre Mustafakemalpaşa‘daki planlı sanayi alanlarında doluluk hayli azdı! Bu gerekçeyle Başkan Alinur Aktaş‘ın sonuçlandıramadığını itiraf ettiği taslak hâlindeki 2040 Çevre Düzeni Planı’nda sanayiye yeni planlı alanlar ayrılmamıştı. Aynı Büyükşehir Belediyesi, doluluğun az olduğunu belirttiği Mustafakemalpaşa‘da ovayı katledecek bir düzenlemeyi onayladı.

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehmet Kanar Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi planlama alanındaki üç parseli yaklaşık 250 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarma kararı aldı!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, satış ihalesinin iptal edilmesi istemiyle Mustafakemalpaşa Belediyesi‘ne resmî bir yazı yollamayı kararlaştırdı.

Söz konusu yazıda ders niteliğinde ifadeler yer aldı:

Planlara konu arazi tarım toprağı niteliğinde olup, bir bölümü ekilmektedir. Plan çalışmalarında bu durum dikkate alınmamış olmakla ve diğer nedenlerle dava edilen planların hukuka aykırılığının Mahkeme tarafından belirlenip planların iptal edileceği açıktır.

Satışın gerçekleşmesi halinde, tarım şehri olan Mustafakemalpaşa‘nın bir bölüm toprağını daha sanayiye ya da onun depolama gibi yan alanlarına kaptırması anlamına gelmektedir. Bunun yanında, plan iptali söz konusu olmasa bile, plan kararlarıyla ‘depo alanı’ olarak kamuya kazandırılan, İzmir Devlet yoluna çok yakın bu 3 adet parselin satışı halinde kamunun hak kaybına uğrayacağı düşünülmektedir. Zira, pek çok belediye borç ödemek kaygısıyla mülkü olan kamu alanlarını satmaya çabalarken gelecekte halkın daha yoğun ihtiyaç duyacağı alanların kaybına neden olmakta, satışla birlikte özel mülkiyete geçen aynı yerleri kamulaştırmak zorunda kalmaktadır ki, bu kamu kaynaklarının ziyan edilmesi anlamına gelmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYE’SİNDE NELER OLUYOR

Mustafakemalpaşa’nın gelecek vizyonu olan daha önce sayın belediye başkanı Mehmet Kanar’ın da desteklediği, taslak proje tanıtımda söz aldığı ve sahip çıktığı ilçemizde hayati önemi olan kendi sininde bilgisi dahilinde organize sanayi bölgesinin ön cephesinde bulunan anayola cepheli 400 dönümün üzerinde olan ve çeşitli parsellerden oluşan daha önce ismini Orta Ölçekli KOBİ Organize Sanayi ve Ticaret Alanı olan lansmanında iş insanları ile yaptığımız toplantıda büyük destek gören ve talep topladığımız 17 kurumdan oluru alınarak Başkan Mehmet Kanar’a dosya halinde teslim ettiğimiz proje kapsamındaki 50 dönüm üzerinde kavşak girişindeki 3 parsellik alan satılmak isteniyor.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı yaşanan bu olay üzerine köye çıkartma yaptı. ilçe Başkanı Tevfik Demir; “Bursa Milletvekilimiz Selçuk Türkoğlu, 6. Bölge Teşkilat Başkan yardımcımız Yusuf Ocak, Mustafakemalpaşa Damızlık Sığır Yetiştirciliği Kooperatif Başkanı Kadir Kumsar, Doğder Başkanı Seyit Ali Geçici, Meclis Üyelerimiz, teşkilat mensuplarımız ve Güllüce Mahalle sakinlerimiz ile birlikte, hukuksuz satış için Mustafakemalpaşa Belediyesi yetkililerine seslendik ve uyardık. Millete ve hukuka rağmen girdiğiniz bu yol yanlıştır ve bedeli ağır olacaktır.

Bugün yine maalesef Mustafakemalpaşa Belediyesinin önümüzdeki Cuma günü satışını planladığı ve Güllüce mahallemizin sınırları içerisinde yer alan üç parselin satış ihalesine olan tepkimizi ve itirazımızı dile getirmek için buradayız.

Eylül ayı Belediye Meclisinde karşı gelerek red oyu kullandığımız bu satış ihalesi iddia ediyoruz ki, hukuka aykırı olarak yapılmaktadır.

Yapılan Ticari imar planına karşı Bursa Mimarlar odasının açtığı bir dava bulunmaktadır. Davanın sonucu beklenmeksizin satış alelacele yapılmak istenmektedir. Üstelik satış ihale ilanının ardından yürütmeyi durdurma için ayrı bir müracaatta bulunulmuştur. Satış yapıldıktan sonra karar Belediye aleyhine sonuçlanırsa kamu ciddi bir zarara uğrayacaktır. Üstelik tüm bunların yanında Eylül ayı Meclis toplantısında alana ait yeni bir imar çalışma gündemi de Meclise sunulmuş, konu imar komisyonunda kalmış ve henüz karara bağlanmamıştır. Bu bilinmezlik içerisinde satılan alanların sonrasında alınacak karar ile imar durumu değiştirilecek, belki de bu yerlerin değeri artarak yine kamu zarara uğratılarak kişilere haksız bir fayda sağlanmış olacaktır.

Ticari alanların oluşturulması ve satılmasıyla ilgili olarak istihdam amaçlandığı söylense de, geçmişte yaşadığımız ve karşı durduğumuzun satışların sonunda İlçemize pek de istihdam kaynağı sağlanmadığını tecrübe ettiğimizden bu açıklamaları samimi bulmamaktayız. 2022 Yılında öküzcü merasının son parçasının satışı esnasında yaptığımız açıklamayı da hatırlatmak isteriz. O zaman da istihdam istemeyen muhalefet olarak bizi suçlayanlar, o alanda kaç kişinin istihdam edildiğinin cevabını verebilecekler mi? Elbette veremeyecekler. Çünkü bugün itibariyle söylenen istihdam gerçekleşmemiştir. Bugün yine bu alanın satışı ile ilgili istihdam karşılığı olacağı söylenirken, soruyoruz depolama alanı olarak planlanan bu yerlerde 3 bekçi ile mi istihdam sağlanacaktır.

Bu alanın bütün olarak gerçekleşecek projesinin tamamı planlanmadan, alt yapıları oluşturulmadan ve dava sonuçları beklenmeden yapılacak bir satış sadece hukuksal olarak bir suç teşkil edecektir. Satışı gerçekleştirecek encümende görev alacak Meclis üyeleri ve memur üyeleri bu konuda şiddetle uyarıyoruz.

Duyduğumuz ve bildiğimiz kadarıyla, hesapsız ve gereksiz harcamalar ile parasızlık ve borç içine sürüklenen Mustafakemalpaşa Belediyesi, siyasi yöneticilerinin iş bilmezliği sonucu sadece bu satıştan gelecek paraya bel bağlamıştır. Hizmet için değil borç ödemek için çıkılan bu satış ihalesini, tüm kamu oyuna şikayet ediyoruz. Mustafakemalpaşa hepimizindir ve asla sahipsiz değildir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ