Zirvede Haber

TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL NEDEN KIYMETLİM VE VAZGEÇİLMEZİMDİR,

TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL NEDEN KIYMETLİM VE VAZGEÇİLMEZİMDİR,

Parti büyüklerinden geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Güler Buğday yazısında;

Bir insan ve bir siyasetçi için yapılan haksız eleştirilerden, sürekli özelden, genelden itiraz edenlerden öyle bıkar, öyle usanır ve sürekli uyarılardan en çokta çirkin karalamalardan dolayı dayanamaz sonunda isyan edersiniz.
Bu konudaki son sözümü ben en başta söylemek istiyorum:
Yaşamları sevgi, saygı ve hak edenleri takdir etme duyguları yerine kıskançlık, hak etmeden öne geçme, insan eksilterek yer kapma, ama en çokta her şeyin kan bağı olmadığını CAN bağının çok daha önemli olduğunu anlamayanların ve dar bir bakış açısının esiri olanların başvurduğu haksız bir yöntemdir.
Özelikle siyasette takdir etmenin, başarılı insanlara hakkını vermenin, birbirini geliştirme, dayanışma, bilgiyi, paylaşarak ülkeye, halklara ve sol/sosyal demokrasiye ve ait olunan partiye güç katmanın yerine mevki makamdan güç almaya alışanların yakışıksız bir yöntemidir karalama ve arkadan konuşmak.
Gerekli açıklamayı satır başlarıyla yaptığımı düşünüyorum.
Şimdi gelelim herkese dert olan, en yakınlarından en uzakta olan hatta doğru dürüst tanımadan 9 yıldır milletvekilimiz olan Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın sürekli tartışılmasına ve eleştirilmesinin nedenlerine.
Ayrıca solun değişmez savunucusu, güce, şana, şöhrete, haksız yere atanmış gücü elinde tutan etkin ve yetkinlere (!) itibar etmeyen, para ve pulla işi olmayan dik duruşundan taviz vermeden bir ömür mücadele etmiş Güler Buğday’ın Toprak Adamı sevip saymasını ve korumasının nedenlerine:
Birincisi:
Bir insanın, bir annenin evladı olması için illa doğurmuş olması yani kan bağı olması şart değildir.
Toprak Adam yıllar önce bir kurultay sonucu listeyi delip kazandığı ve ilk bana haber verdiği gece 4.10 da kendisi beni annelik gibi kutsal bir mevkiye layık gördü.
Bende onur duyarak onun bu kıymetli tercihini aldım kabul ettim ve kendisine “EVLAT” diyerek gönlüme yerleştirdim.
Çünkü her çocuk annesini sever ama Toprak Adam için rahmetli annesi çok değerlidir ve her zaman onu saygıyla özlemle anar, takdir eder ve özler.
Bu konuda çokta haklıdır.
Yoksulluk içinde 11 çocuk doğuran ve o günlerin koşullarında hiçbir teknolojik aletin olmadığı, büyükleriyle aynı evde yaşayıp tüm hizmetleri yapan yinede şikâyet etmeyen bir onurlu Anadolu kadınıdır Toprağın çilekeş annesi…
Tabiî ki beni annesinin yerine koymamıştır ama bana da aynı değeri, kıymeti verip saygıda kusur etmeyerek bu çok değerli ve saygın tavrı ile beni çok mutlu etmiştir.
Bu eşi az bulunan durum; Toprağı sevmeyen veya çok sevdiğini (!) iddia eden birçok kimsenin kıskançlıklarına, hatta emek değeri bilmeyenlerin yakışıksız saldırılarına ve kumpaslarına karşın asla yok edilememiştir.
Çünkü doğurmasam da, kan bağı olmasa da Toprak Adam Orhan Sarıbal, benim yüreğimde sevgimle büyüttüğüm ve çok sevdiğim Canım olan evladım olmuştur.
Toprak Adam ismini de kendisine ben taktım ve tüm ülkede kabul gördü ve gerçekten konumuna kişiliğine uygun olan bir isim veya tanımlama oldu.
İkincisi:
Toprak Adam, çok saygılı, çok çalışkan, çok fedakâr, çok efendi, insanlara hadsizlik yapmayan ve özelikle büyüğünü küçüğünü bilen ve şımarmayan bir insandır.
Güler Buğday için farkı ve evladı olmasının tercih sebebi ise:
Güçlü sol damarı, mağdur edilen halkların sesi soluğu vicdanı olması, mütevazı yaşamı, emekten yana tavrı ve çalışmaktan üretmekten dolayı ellerinin nasırlarının hiç geçmemesi bile tercih sebebidir.
Toprak Adam, bir ömür hiç durmadan hiç dinlenmeden çalışmış bataklıkları kurutup en son teknolojilerle örnek bahçeler ve çiftlikler yaparak ülke tarımında rahmetli Ahmet İsvan gibi rol model olmuştur.
Mesleğinde gerçekten örnek ve batırılan yok edilen tarım hayvancılık konularında ders alınacak sözü dinlenecek birkaç saygın insandan birisidir.
Toprak Adamın bana benzeyen bir özelliği vardır:
Çalışkan ve özverili olduğu kadar başarma konusunda hırslı ve pes etmeyen mücadeleci bir yapısı vardır.
Bu konuda benimle de ciddi benzerlik taşır.
Giyim kuşam, gösteriş, lüks ve şatafatlı yaşam ikimizin de tarzı ve tercihi değildir.
Toprak Adamın en büyük arzularından biriside vekilliği bıraktıktan sonra sahip olduğu topraklara benim Güre’deki evimi çok beğendiği için onun gibi bir ev yaparak orada üretimin içinde yaşamaktır.
Kendisini tanımayanlar veya görmezden gelmek isteyen insanlar Adalet Yürüyüşünde hiç ara vermeden yürüdüğünü unutmammalıdır.
Topraak Adam, iptal edilen İstanbul seçimlerinde inanılmaz fedakârlık yaptı ve günlerce çuvalların üstünde yatıp kalktı.
Hepimizin tanık olduğu ve benim içimi parçalayan yüzyılın felaketi olan depremde Toprak Adam hiç ara vermeden aç susuz incecik bir kıyafetle yıkılan binaların üstünde 21 gün insan kurtarmaya çalıştı.
Zaten Toprağı nerede bir sel felaketi varsa, nerede yangın varsa nerede bir doğa afet veya orman katliamı varsa kendisini oralarda gece gündüz mücadele ederken görmüşsünüzdür.
Kendisi ile farklı zamanlarda 3 kez Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya gidip kimsenin görmek istemediği gerçekleri ortaya çıkardık.
Ben orada kendisini özellikle derdi tasası olan, mağdur olan ve çare arayan insanların nasıl sevip, sayıp, güvenip ve ona aynen benim gibi evlat olarak baktıklarına tanık olan bir insanım.
Toprak Adam 9 yıllık vekillik sürecinde gerçekten Gines Rekorlar kitabına girmeye hak kazanıştır.
Ülkeyi baştanbaşa gitmedik tek il hatta ilçe bırakmadan defalarca gezmiş, dolaşmış ve tüm sorun yaşayanların sesi soluğu olmuştur.
İnanın çok zordur.
Karda, kışta, soğukta, ayazda, selde, felakette veya çok sıcaklarda tepede güneş kavururken tarlalarda günlerce onlara çare aramak veya seslerini duyurmak için aç susuz mücadele etmek.
Hatta hiç dinlenmeden ve tatil yapmadan, özellikle ailesinin şatafatlı ve lüks yaşamına katılmadan sıradan bir çiftçi gibi yaşayıp tüm zamanını ülkenin içine düştürüldüğü ve tarımı yok eden politikalara karşı tavır koyup halkı bilinçlendirmek için uğraşmak.
Toprak Adam Ziraat mühendisidir.
Özellikle pandemi süreci ve daha sonra ülkedeki soygunun neticesinde AKP’nin dışa bağımlı yandaş varsıllaştırmak için uyguladığı hatalı tarım politikası sonucu gıdaya ulaşmanın zorluğunu ve gelecekte yaşanacak felaketi gece gündüz anlatmaktadır.
Ben Toprak Adamı evladım olarak kabul ettiğim için, sevdiğim kadar onun inanılmaz çalışkanlığı ve mücadelesine duyduğum saygıdan dolayı da hem seviyor hem sayıyorum
Ayrıca onun ülkem için, halklar için ve partim için çok önemli ve vazgeçilemeyecek değerde olduğunu biliyor ve görüyorum…
Kendisi dün TELE 1 ekranında, Alev Olay’ın sunduğu Gün Başlıyor programında tam 1,5 saat inanılmaz başarılı ve adeta ders verir nitelikte programda da gösterdi ki Toprak Adam sol için, CHP için büyük bir şanstır.
Siyaset zorlu ve acımasızdır ama Toprak Adam Orhan Sarıbal’a çok ciddi haksızlık yapılmakta ve hiç hak etmediği koşullarda kendisine adeta linç mantığı ile saldırılmaktadır.
Hiç beklemediğim insanlar, kadın erkek, ihtiraslı kıskançlar, anlamsız ilgi bekleyenler ve birçok siyaset erbabı özellikle benimde kendileri gibi Toprak Adama düşman olmamı ve onun aleyhinde yazmamı isteyecek kadar kendilerini şaşırabiliyorlar.
Üstelik ben kimsenin arzusu için nokta koymam ve bu nedenle kolay kolay kimsenin çay ikramını bile kabul etmem.
Asla kalemimi kimseye borçlu bırakmadığım bilindiği halde temcit pilavı gibi beni arayarak veya mesaj yazarak veya haber göndererek bu absürtlüklerinde inat ediyorlar.
Bu nedenle Toprak Adam yüzünden çok kimseyle sonunda tartışıp konuşmaz oldum.
Gerçi arkadan sallayanların onun yüzüne asla bu eleştirileri yapamadıklarını hatta etrafında döndüklerine de tanık oluyorum.
Bu tür çakma kabadayılardan bıktım usandım.
Bu alanda enteresan olan bir durumu da buradan paylaşmak isterim:
Benim Toprak Adam Orhan Sarıbal’ı ve çalışmalarını anlatan yazılarımı takip edenler;
“Abla inan Orhan Sarıbal vekil çok şanslı adam senelerdir Toprak Adam diye mükemmel bir insan yarattın ve tüm ülkeyede tanıttın” diyorlardı.
Ancak çok yakın zamanda olan bir olay gerçekten beni de güldürdü:
Partili genç arkadaşlardan birisi beni aradı ve seçimlerle ilgili bir takım eleştiriler yaptı.
Her zamanki gibi Orhan Sarıbal’da eleştirilerde en çok nasibini alan oldu.
Ben her zamanki gibi karşımda inat eden gence yanıldığını ve haksızlık yaptığını anlatmaya çalışıyorum.
Ayrıca bu gençle ideolojik olarak birçok olaya aynı pencereden bakmadığımız için ısrarla haksızlık yaptığını kırmadan anlatmaya çalışıyorum çünkü eli kalem tutan ve inandığı doğrularda direnen bir genç.
En sonunda genç arkadaş pes etti ve bana dedi ki:
“Abla senelerdir bir tek gün ondan vazgeçmedin her zaman kale gibi arkasında durdun.
Yol gösterdin ve onu her koşulda zaman zaman tek başına bizlere karşıda yazarak bizlerle savaşarak onu korudun.
İnan senin emeklerine yazık o ancak bu kadar desteğe milletvekili olabildi.
İnan ki sen bana o desteği verseydin yeminle ben garanti ediyorum “GENEL BAŞKAN olurdum” dedi!!!!
Oysa ben ona ve mücadelesine inandığım, tanık olduğum birde “EVLAT” dediğim için haksızlığa uğramasına izin vermiyorum.
Çünkü çoğu eleştiriler biliyorum ki kıskançlıktan yapılmaktadır.
Yıllardır süren bu istismar ve kötülüklerden hata il başkanı veya milletvekili sıfatıyla Toprak Adam başarılı olmasın diye nasıl çirkinlikler yaptıklarına, Kurultayda il il gezerek kirli pazarlıklar yaparak nasıl yok etmek istediklerine de tanık olmuş bir insanım.
BU KISKANÇLIĞIN SEBEBİ NEDEN?
Onun kadar çalışkan ve özverili değiller.
Toprak kadar bilgili ve halklara eşit yurttaşlık temelinde ve insan hakları ölçeğinde dost ve kalkan olamıyorlar.
Hırslarının kurbanı oldukları için kendisi ile yarışamayınca yok etmeyi hedef yapıp sürekli karalama il yol kesmeye çalışıyorlar.
İnanılmaz iftira ve karalamalara tenezzül ediyorlar.
Oysa Toprak Adam, kendi alın teri ile sahip olduğu mal varlığından dolayı hiç kimseye, hiçbir zümreye borçlu değildir.
Son seçimler göstermiştir ki Toprak Adam birileri gibi imtiyazlı ve hak edilmeden ön sıralarda seçime girmemiştir.
Ayrıca son seçimlerde konulduğu yerin zorluğunu da ondan başka kimsenin de kazanma şansının olmadığını da biliyoruz.
O ZAMAN SUÇU NEDİR VE TOPRAK ADAMDAN NE İSTENİYOR?
Bana göre tek suçu pes etmeden çalışması ve başarmak için inanılmaz bir eforla herkesten hızlı koşması ve kendisine yetişilememesidir.
Yani temelde kıskançlıktır.
Başka????
En temel konu Alevi olmasıdır
Yıllarca ülkemizde aydınlığın yüz akı ve çağdaşlığın, kadının saygınlığının ve insan sevgisinin en güzel tanımlaması olan Alevilik felsefesinin nasıl çirkinliklere muhatap olduğu belleklerimizdedir.
Yine emepreyalistlerin maşası olan barbar ve şeriat özlemcisi katillerin Alevilere karşı defalarca yaptıkları katliamlarda Canlar veren insanlara karşı hala şuur altlarındaki ayrımcılık v e nefret maalesef CHP içinde de hayat bulmaktadır.
Kimse yıllarca yapılan iğrenç ötesi saldırganlıklarından dolayı kalkıp Alevilerden özür de dilemiyor helallikte istemiyor.
Bizi yönetenler, hiç suçumuz olmayan konularda gerçek suçlulardan nedense helallik istediler!!!!
Özellikle Bursa’da Toprak Adamın sürekli “Alevicilik yapıyor” diye suçlanması ve hedef gösterilmesi kabul edilemez…
Aday olanlar kendilerini desteklesinler diye neredeyse hepsi işlerine gelince Alevi kesiliyor ama suçlanan tek kişi Toprak Adam oluyor.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, hata yapmıyor mudur mutlaka bu kadar baskı ve suçlama karşısında hatada yapmışta olabilir.
Ancak özellikle bu seçim sürecinde kaybedenlerin, partiyi başarısızlığa götürenlerin, beceriksiz liyakatsiz ve yetersiz olanların tek hedefi Toprak Adam Orhan Sarıbal olmuştur.
Ancak ben kendisi ile 9 yıldır gece gündüz konuşan, en özellerimizi paylaştığımız bir dost, abla anne ve yoldaşı olarak Toprağın kimseye “YEZİT” dediğine rastlamadım
Hatta kendisi ile uğraşanların aksine kötü söz söylediğine ve intikam derdinde olduğuna pek rastlamadım.
Ancak Aleviler içinde de tıpkı Siyasal İslam anlayışında olan fanatikler gibi Aleviliği kullanarak siyaset yapma biçiminde olanların fanatizmi Toprak Adama mal edilmektedir.
Kimse farkında değil galiba, Bursa’da seçimlerde Aleviler kadar, Balkan göçmenleri, Erzurumlular, Muşlular, Artvinliler de hemşerilik bağlamında ama aynı şoven duygularla hareket etmektedirler.
Toprak Adam yıllardır başarısız ve bölücülük yapan hatta yakışıksız suçlamalara muhatap olan Bursa CHP’de örgütteki çoğunluğun isteği doğrultusunda bu başarısız ve yozlaşmış yapının değişmesini istedi.
6 yıldır başarılı bir ilçe başkanı olan ve örgütle ve halkla iyi ilişkileri olan Yıldırım İlçe Başkanı İl başkanlığına aday olunca adeta fısıltı gazetesi ile tek konuşulan konu adayın Alevi olduğu ve Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın adayı olduğu dedikodusuydu.
Sonuç gösterdi ki Aday Nihat Yeşiltaş ilk kez kimsenin bu güne dek başaramadığını başardı.
Tüm ilçe başkanlarının, Belediye Başkanlarının ve aday olanların ve siyasetteki önemli figürlerin tümünün desteği ile ve yüksek oyla İl Başkanı seçildi.
Buna karşın tüm olumsuzlukları Toprak Adama yükleyerek amaçlı ve maksatlı yıpratmaya devam edilmektedir.
En üzücü olanıysa sürekli arkasından yıpratmak amaçlı dedikodu yapanların çoğunluğunun kendisinin yüzüne karşı bu sözleri ve suçlamaları yapmadan yıpratmaya çalışmalarıdır.
SON SÖZ:
Toprak Adam bu özelliklerinden dolayı benim kıymetlim ve kendisi bana verdiği annelik hakkını reddedene kadarda yüreğimde sevgimle büyüttüğüm yiğit evladımdır.
Bana sürekli onu karalamaktan, onun yapmadığı şeyleri anlatarak veya sıradan bir hatası nedeniyle ondan vazgeçmemi beklemek boşuna gayret olacaktır.
Ayrıca farz edilsin ki Toprak Adam değişti, şımardı, “ben oldum” diyerek kötülerin, çıkarcıların, beklentisi olanların yörüngesine girdi ve beni artık sevmiyor.
Ben yinede kendisini ölene dek sevip, koruyup kollayacağım.
Çünkü o benim SOL YANIMDIR…
Toprak Adam sola ihanet etmediği, mağdurlara ve çaresizlere sırtını dönmediği, farklı inançlara saygılı olduğu sürece değerlimdir.
Özellikle sürekli haksızlığa uğrayan halkların eşit yurttaşlık hakkını savunduğu, mütevazılığını ve saygısını kaybetmediği sürece benim vazgeçilmezim olarak yaşayacaktır.
O benim değerlim olarak kalacak ve ayağına taş, gözüne yaş değmesin, başarılarının önüne engel konmasın ve hak ettiği yerde olsun diye dualarım onunla olacaktır.
Tek temennim ve arzum tüm hak edenlerin, namuslu, vicdanlı, ahlaklı ve özverili olanların özellikle içerden ve yakından tüketilmeden başarılarına destek verilmesidir.
CHP’nin başarılı olması için ülkede umut olup 21 yıllık çürümüşlüğe çare olabilmesi için hak edenlerin kıymetini bilerek başarıya destek olmalıyız.
Toprak Adama ben her zaman derim; “seni doğuran anne nurlarda yatsın” diye.
Sen ondan aldığın terbiyeden dolayı her zaman saygılısın.
Sen annen gibi çalışkan ve vericisin.
Sakın ola bozulma evlat..
Anlamsız hırsların esiri olma.
Kendi çocuklarına sağladığın olanakların tüm ülkenin çocuklarının hakkı olduğunun bilinciyle çalışmana ve yoksulluğa çare olmaya devam et.
Bunlar benim aynı zamanda senden her zaman beklentim ve ölürsem vasiyetimdir.
Birde kötülerden, vefasızlardan, sola, emeğe ve namuslu insanlara kötülük yapanlardan kim olurlarsa olsunlar uzak dur.
Ayrıca makine değilsin kendine bu kadar eziyet etme.
Sevgiyle, saygıyla başarılarının kalıcı olmasını dileyerek bitiriyorum.
Çünkü ben her zaman insanlar yaşarken kıymeti bilinmeli diyorum.
Arkadan kimsenin keşkesi olmaması için yürekli olmak, takdir etmek ve sevgiyi anlatarak göstererek, çoğaltarak örnek olmanın da değerli olduğuna inanıyorum.
Toprak Adamları tüketmeyin örnek alıp çoğaltın.
Ülke aydınlığa, halklar yoksulluktan varsıllığa, demokrasinin sağlanmasıyla da huzur mutluluk ve geleceğin kardeşlik ve barış içinde olmasına katkı koyun.
Ben evlat dediğime ihanet etmem ona daha iyi daha başarılı olması için katkı koyarım çünkü ben Toprağın aynı zamanda kendisinin tanımlaması ile öğretmeniyim.
Hem Anne hem Öğretmen hemde Yoldaş olunca neden böyle bir yazı yazdığımı anlayabilirsiniz.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ