Zirvede Haber

Rotasız kalmış bir gemiye rüzgar fayda etmiyor

Rotasız kalmış bir gemiye rüzgar fayda etmiyor

31 Mart 2024’teki yerel seçimlere hızla yaklaşırken, belediye başkan adaylarının açıklamaları da sıklıkla gündemde. Bu bağlamda, CHP Bursa İl Başkan Adayı Nihat Yeşiltaş, il başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP Bursa İl Başkan Adayı Nihat Yeşiltaş, adaylık açıklamasını CHP Bursa İl Başkanlığında gerçekleştirdi.

CHP Bursa İl Başkan Adayı Nihat Yeşiltaş’ın konuşmalarından satırbaşları şöyle;

“Sendika üyesi oldukları için işten atılan Artemis, Trendyol Depo, Agrobay ve Fedaş emekçileri haftalardır hak mücadelesi veriyor. Onlara bir selam borcumuz var. Yurdumuzun dört bir yanında hak mücadelesi veren emekçilere, emeğin şehri Bursa’dan bin selam olsun. Bilin ki yüreğimiz sizinle atıyor. Bilin ki büyük usta Nazım’ın düşlediği, gündüzlerinde sömürülmeyen gecelerinde aç yatılmayan bir ülkeyi hep beraber kuracağız.

“NE MUTLU Kİ ŞEREFLİ BIR MİRASA SAHİBİZ”

Ulu Önder; bundan 100 sene önce, ismi halk olacak bir parti düşlediğinde, bu fikirden hoşlanmayanlar olmuştu. Partinin anlayışına ve ismine karşı çıkanlara şu tarihi cevabı verdi:

“Bu halk asırlardan beri gericilerin, cahillerin, riyakarların ve menfaatçilerin sözleri yüzünden bugün, çamurdan ve sazdan evlerde oturmaya mahkum, çıplak ayakları ve çıplak vücutlarıyla, çamurların, karların ve yağmurların amansız şamarları altındadır”

“Bu partinin siyasi yaşamının sonuna kadar tek amacı bu vatan için ve bu halk için çalışmaktır.” dedi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Ne mutlu ki böyle onurlu ve şerefli bir mirasa sahibiz. Söz veriyoruz, ömrümüzün sonuna dek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına, halkın partisine sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında.

100. yaşımız kutlu olsun dostlar.

“GURBETTEYİZ KENDİ ÜLKEMİZDE”

100 sene önce, bu partinin gericilere ve menfaatçilere karşı verdiği mücadele bugün de devam etmekte. AKP’nin ve Cumhur ittifakının yarattığı cehennem, ülkemizin yoksulları üzerinde derin bir tahribat yaratmış durumdadır. Halkımız bir lokma ekmek için mücadele verirken, ülkemizin dört bir yanı, yerli ve yabancı sermaye tarafından yağmalanıyor. Şairin dediği gibidir ahvalimiz, “Gurbetteyiz kendi bahçemizde, kendi dağlarımızla çevirmişler bizi..”

“PARTİMİZİN ROTASINI EMEKÇİLERDEN YANA BELİRLİYORUZ”

Bu ağır tablonun ışığında şu net olarak görüyor ki, bu onurlu halkın mücadelesini verebilmek için, farklı bir siyasi bilince ve örgütlenme modeline ihtiyacımız vardır. İl kongremize de işte bu anlayışla gidiyoruz.  Rotasız kalmış bir gemiye rüzgar fayda etmiyor. Bizler, bir emek kenti olan Bursa’da, partimizin rotasını emekçilerden yana belirliyor ve bu anlayışla yola çıkıyoruz.

“ADAY OLMAMIN TEK SEBEBİ HALKÇI ANLAYIŞI ÖRGÜTÜN HER ALANINA YAYMAK”

Siyaseti zenginlerin elinden alıp, halkın öfkeli yüreği ve nasırlı elleriyle buluşturmak zorundayız. Parası olanların yoksullar hakkında konuştuğu, yoksul olanın payına ise susmanın düştüğü, adaletsiz bir siyaset ortamının, Bursa’mız ve ülkemiz için hiçbir sağlıklı sonuç vermeyeceği açıktır. Vereceğimiz mücadeleyi sol- sosyal demokrat değerler üzerinden inşa edemezsek, mazlum halkımız, iktidarın karanlık siyasetine çaresiz bir şekilde onay vermek zorunda kalacaktır. Aday olmamın en büyük sebebi, partimin cevherinde yatan halkçı anlayışı, örgütün her alanına yaymaktır. Eğer cumhuriyet kimsesizlerin kimsesiyse, cumhuriyeti kuran parti de öyle olmak zorundadır.

“MAZLUMLARIN SESİ OLMAK İÇİN ADAYIM”

Ben; kimsesizlerin, yoksulların ve yok sayılanların mücadelesini vermek için, bu kentin mazlumlarının sesi olmak için adayım.

“BURSA CEHENNEM YAŞIYOR”

Ülkemizin genelde yaşadığı cehennemi, yerelde de 19 yıldır yaşamaya devam ediyoruz. Her geçen gün artan trafiği, söz verip yapılmayan metroları, ranta kurban giden yeşili, becerilemeyen kentsel dönüşümü, kirli havası ve  çoraklaşan kültür sanat hayatıyla, Bursa başka bir cehennemi yaşıyor. Bu kadim şehir, bu basiretsiz yönetimden acilen kurtulmak zorundadır.

“BİZİ BİRLEŞTİREN BİZİ AYIRANDAN DAHA GÜÇLÜDÜR”

En son 46 yıl önce Bursa’yı kazanmış bir partinin, bugün kendi içinde anlaşmazlıklara düşmesi kabul edilemez bir durumdur. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi, içinde farklı eğilimleri barındıran bir partidir. Ancak uğrana mücadele ettiğimiz ortak değerler ayrışmamıza imkan vermeyecek kadar büyüktür. Bu partide siyaset yaparken temel ilkem her zaman şu olmuştur. Bizi birleştiren bizi ayırandan daha güçlüdür. Bizler; zenginlik olarak gördüğümüz farklarımızla ayrışmak yerine, Atatürk Devrimlerinin ve Sosyal Demokrasinin yolunda bir araya gelmeliyiz.


“MUSTAFA BOZBEY’İ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YAPACAK MÜCADELEYİ VERMEK İÇİN ADAYIM”

Öncelikle yapacağımız şey bütünleşmeyi sağlayıp, örgütü ayağa kaldırmak olacaktır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde birliği ve beraberliği sağlamak için adayım. Ben 100. yılımızda bu kentte Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını kurmak için Sayın Mustafa Bozbey’i Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yapacak mücadeleyi vermek için adayım.

“MUHALEFET CEPHESİNİ OLUŞTURMAK İÇİN ADAYIM”

Parti içinde sağlayacağımız beraberlik ruhunu, bu kentin ilerici güçlerinin tamamına yaymak bir başka mecburiyettir. Eğer devletleşmiş bir partiye karşı mücadele ediyorsak, kentin muhalefet güçlerini aynı cephede toplamalıyız. Ben; emekçilerin, sendikaların, meslek örgütlerinin, akademik odaların ve derneklerin içinde bulunduğu, Bursa’nın daha önce görmediği bir muhalefet cephesini oluşturmak için adayım. Bizler bu muhalefet cephesinin önderliğini yapabilecek en büyük örgütlü gücüz ve tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız.Güçlü bir kent muhalefeti yaratmak için geliyoruz. Doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen, korkusuzca laikliğin mücadelesini verecek bir ruhu oluşturmak için geliyoruz.

“YOLDAŞLIK ANLAYIŞI İLE GELİYORUZ”

Şeffaf, hesap verebilen, liyakatli, kibirden arınmış ve güler yüzlü bir yönetim için, herkesin kendini mutlu ve huzurlu hissettiği, kadınların ve gençlerin yürekli mücadelesinin türlü anlayışlara kurban edilmediği bir örgütü inşa etmek için geliyoruz.

Hiçbir parti emekçisinin yok sayılmadığı, yoldaşlık anlayışı ile birbirimize bağlandığımız bir ortamı var etmek için geliyoruz.

Bu kentte yaşayan tüm çocuklarımızın geleceği için geliyoruz.

“BURSA’YI ALMAK İÇİN GELİYORUZ”

100.yılımızda Bursa’yı almak için geliyoruz. Yani, bir çift mavi gözün ışığında, yüreğimizde büyüttüğümüz bütün düşleri gerçek kılabilmek için geliyoruz!

Umutluyuz çünkü biliyoruz

‘Bu dikenli tarlaların ötesi

Baharda bir nar bahçesi’

Yaşasın mücadelemiz!

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. ”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ