Zirvede Haber

BÜYÜKŞEHİR BU YANLIŞTAN DÖNMELİ

BÜYÜKŞEHİR BU YANLIŞTAN DÖNMELİ

Gemlik Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu yapıldı. Toplantı günden dışı konuşmalarında söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Sedat AKKUŞ geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi olan BURBAK işletmesi tarafından Ziraat Bankası’nın arkasında bulunan ücretsiz otoparkın ücretlendirilmesini gündeme getirdi.

BEDAVA OTOPARK VATANDAŞIN HAKKI

Otopark alanının kamulaştırılması için kullanılan paranın belediyenin vatandaştan aldığı otopark ücreti ile yapıldığını hatırlatan Akkuş’un açıklaması şu şekilde:

Müteahhitin veya vatandaşın inşaat yaparken yasal mevzuat gereği kendi parseli içerisinde çözemediği otopark sayısı başına ödediği bir ücret var. Bu ücretler özel bir hesapta yasa gereği otopark alanı oluşturulurken kullanabilirsin diye kısıtlanarak toplanıyor.

BİR KOYUNDAN İKİ POST ÇIKMAZ

Yani Bursa Büyükşehir Belediyesi vatandaşın otopark yapılsın diye ödediği paralarla otopark alanını kamulaştırıp daha sonra da burayı vatandaşa paralı otopark olarak sunuyor. Bu Gemlik halkına Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atılmış bir kazıktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi burada bir koyundan iki post çıkarmaya çalışıyor. 2019 Mayıs ayında bu otopark alanında Bursa Büyükşehir Belediyesi yine böyle bir girişimde bulunmuştu. O zaman vatandaştan gelen tepkiler üzerine geri adım atılmıştı. Bu yanlıştan vazgeçilmeli.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ