Zirvede Haber

ÜLKENİN TEMELTAŞI OLAN CHP BİR ZÜMRÜD-Ü ANKADIR.

ÜLKENİN TEMELTAŞI OLAN CHP BİR ZÜMRÜD-Ü ANKADIR.

Geçmiş dönemin PM üyesi ve sol sosyal demokratların duayen ismi CHP’nin ablası Güler Buğday;

Kuşların hükümdarı olan Simurg ( Zümrüd-ü Anka ya da Phoenix ), Bilgi Ağacı’nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş.
Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak suretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirilmesidir.
Kendi küllerinden var olan Anka kuşunun dünyada sadece bir tane olduğuna inanılır.
Bugün 9 Eylül ülkemizin düşman işgalinden kurtulduğu ve İzmir’den denize dökülüp bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ilan edildiği gündür.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, Dünya liderimiz ve Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu vazgeçilemeyecek olan tek siyasi partidir.
Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru tüm zorlama ve ihanetlere karşın görevini yapmakta direnen ve her koşulda yok edilmek istenirken küllerinden yeniden doğan siyasi partidir.
CHP, ülkenin çimentosudur vazgeçilemez.
CHP, tüm istismar edenlere, içerden ve dışarıdan yok etmek için ilkelerinden yolundan saptırıp yok etmek isteyenlere inat kendini yenileyerek ve halklara dost sömürenlere ve istismar edenlere dersini vererek yaşayacaktır.
Çünkü Cumhuriyetimizin kurucu partisi olan CHP tıpkı Zümrüt-ü Anka gibi kim ne yaparsa yapsın yok edilemez.
Emperyalizmin tıpkı sol ve tüm devrimcilere, yurtseverlere düşman olduğu gibi CHP’de yerli işbirlikçileriyle hedefinde olsa da yok edemeyecekleri bir okuldur.
CHP’de tüm devrimciler ve gerçek solcular her zaman halkların ve Laik Cumhuriyetin yanında, hak hukuk adalet diyerek Atatürk’ün izinde nöbettelerdir.
Bu gün 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu ve CHP’nin 100. yaş günüdür.
ABD’nin ve sömürünün sembolü, mazlum halkların cellâdı olan emperyalistlerin Ortadoğu’yu bir kan gölüne çevirip bataklığa döndürdükleri hepimizin malumu.
En temel hedefleriyse laik, sosyal ve bir hukuk devleti olarak kurulan Türkiye Cumhuriyetini yıkmak ve halklarını kendilerine kul yapmak yani sömürge yapmaktır.
Emperyalizmin içteki maşaları olan siyasal İslam’ın bağnazlığı hâkim kılarak bu isteklerini yerine getirmelerine her zaman ve her koşulda CHP ve Atatürk’ün devrimleri sayesinde başaramıyorlar.
Son günlerde yine CHP zor günler geçiriyor.
Tüm iyi niyetiyle sağa açılması ve sağcı faydacı çıkarcı ve ülkenin bu karanlık günlere gelmesinde pay sahibi olan muhterislere yaptığı tüm yardım ve desteğe karşın ihanete uğraması bizleri üzüp yorsada yok edemezler.
CHP’nin 6 oku önemlidir.
Ama en önemlisi CHP’de gerçek devrimciler, solcular ve evrensel değerlere bağlı eşit yurttaşlığı ve barışı vazgeçilmez kılan kadroların eksilseler bile bitmediğidir.
Kendimi de bu gurupta gördüğüm için diyorum ki:
CHP Sol/Sosyal Demokrasiden vazgeçmiyecek.
Kendini yenileyecek ve Zümrd-ü Anka gibi küllerinden yeniden doğacaktır.
Bu anlayışla kutladığımız 9 Eylül hepimize kutlu olsun.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ