Zirvede Haber

Yol Yapmayıp Gariban Vatandaşı Ceza ile Korkutan Belediyenin Yeni Marifeti “Yol Mol Yapmıyoruz!”

Yol Yapmayıp Gariban Vatandaşı Ceza ile Korkutan Belediyenin Yeni Marifeti “Yol Mol Yapmıyoruz!”

Geçtiğimiz ay içinde Osmangazi’nin Çekirge mahallesine bağlı olan çoğunluğu guatır ve göğüs hastası olan 80 hane ve 30 kadar barakada yaşayan yaklaşık 400-450 vatandaşın çöplerinin toplanmaması yüzünden biriken çöplerini yakmak zorunda kaldıklarının haberini yapmış ertesi sabahta gün ağarmadan çöplerin toplatıldığı haberini vermiştik. Gelişen olaylar sonrasında Temizlik İşleri’nden 1 personel ile zabıtalar çöp yakan vatandaşı “Cezai İşlem Uygulayacağını ve Çöp Konteynırlarını 2 Kilometre Aşağıya Taşımaları” istenmiş, Yerleşim bölgesine giden tek patika yol ise o yolda arsası olan bir vatandaşın arsasına taştan bariyer örmesiyle sonuçlanmıştı. O vatandaşın şimdide komşularına dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Osmangazi Belediyesi’nin ise bu dava olayına nasıl bir tepki vereceği bilinmezken mahalle sakinleri kendilerinin derdini çözecek bir makam arıyor! Mahallenin sakinlerinden birinin imzaladığı evrakla Osmangazi Belediyesi’ne “YOL YAPMAK” için yapılan müracaat ise gelen evrakla hayalleri yıktı! Osmangazi Belediyesi cevaben “Değerli vatandaşımız; Çözüm merkezine yaptığınız 10338560 numaralı başvurunuz sonuçlandı: “MERHABALAR, Çekirge Mahallesi 1.Çevik Sokak Yol talebiniz incelenmiştir. Söz konusu yolda 3194 sayılı 18.madde uygulaması yapılmadığından ekiplerimizce çalışma yapılması uygun bulunmamıştır. İyi günler dileriz.” Saygılarımızla.” denildi. Bu cevap mahalle sakinlerini üzdü. Mahalle sakinleri şimdi “Tapulu evimize nasıl gideceğiz anlamıyoruz” sorularını soruyor!

NE OLMUŞTU?

Söz konusu binalara bugün Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri ve zabıtalar gelerek +65 yaş üstü vatandaşları “Yasal Tebligatla” uyardı! Asfaltı olmayan yerleşim biriminde 2,5 kilometrelik bir alanda toprak stabileze patika olan yürüme mesafesine daha önce “Osmangazi Belediyesi” tarafından bizzat yerleştirilen konteynırların ilk binadan itibaren 250 metre uzaklıktaki yola indirilmesi istemişti! Osmangazi Belediyesi’nin iş bilen bürokratlarının bu dahihane fikri şapka çıkartırdı! Gün geldi çöpler yine toplanmayınca cezadan korkan vatandaşlar çöplerini kendi araçlarıyla Çelik Palas’a ait konteynırlara kadar götürüp atmıştı.

Yeni gelişme adeta pes dedirttirdi! Mahallenin tek ulaşım noktası olan patika yolda arsası olan bir vatandaş bölgeye gelerek polis gözetiminde yola taştan bir bariyer yaptı! Olayın yerleşim alanına yeni bir ev alan bir sakinin eşya taşıyacak aracın yolu genişleterek daha kullanılabilir olmasını istemesi üzerine kiraladığı dozeri getirmesi üzerine geliştiği öğrenildi. Bu yolu kullanamayacak olan mahalle sakinlerinin artık evlerine SIRIKLA ATLAYARAK girmesi bekleniyor!

Kışın karda çamurda yağmurda, yaz sıcaklarında hergün yaşlı vatandaşların onca yolu nasıl yürüyeceği de  merak konusu!

Çekirge’de Toplanmadığı İçin Tepeciğe Dönen Çöpler Şafak Operasyonuyla Artık Tertemiz!

Bursa’nın nezih semti bir zamanların nadide mahallesi olan çoğunluğu guatır ve göğüs hastası emeklilerden oluşan Çekirge’de uzun zamandır toplanmayan çöpler sabah namazına mütabiken gelen temizlik ekipleri tarafından temizlendi. Osmangazi Belediyesine bağlı temizlik işlerinden 10 işçiyi Çelik Palas’ın güney yamacına temizlik için bırakan ekip daha sonra bölgede kara ve ulaşım yolu olmadığı için 35 dakika yürümek zorunda kaldı. Bursa Vatan Medya Gurubu ( Bayrak Haber, Zirvede Haber, Haberde BursaTV, Demokrat Zafer, Bursa Ant ) ERA Haber Ajansı ( ERA- Atlas Haber) gücü bu haber ile birkez daha kanıtlandı. 350 vatandaşın zorlu hayat mücadelesinde çöplerin düzenli toplanması önemli bir yer tutuyor. Biriken çöplerin uzun süre yolları olmayan toprak kadastro yolunda birikmesi sağlık şartlarını da olumsuz etkiliyor.

Çekirge de Çöpler Neden Toplanmıyor! Vatandaş Kaderine mi Terk Edildi!

Bursa’nın nezih mahallesi olan ve 35 bin kişinin yaşadığı Osmangazi’ye bağlı Çekirge’de Uludağ yamaçlarında yüz kadar binanın sorunu megakentte çözülemiyor! 400-450 vatandaşın yaşadığı Çelik Palas’a 1,5 kilometre uzaklıktaki mesire alanına giden bir karayolu bulunamaması çöplerin alınamamasına mı neden oluyor? Geçtiğimiz hafta “Hayaller Büyükşehir Gerçekler Kestel’de Çöp Yığınları” haberimizden sonra yetkililer harekete geçmiş Büyükşehir ve Kestel Belediyesi haberin yayınlanmasından 2 saat sonra çöplük bataklığını temizlemişti. Biriken çöpler artık burada yaşayan guatır ve göğüs hastası vatandaşlarında sağlığını zorlamaya başladı. Çöplerin arasında yaşam savaşı veren vatandaşlar çöpleri yakarak kesif kokuyu ve sineklerin yumurtlama alanlarından kurtulmaya çalışıyor!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ