Zirvede Haber

Türkoğlu’ndan Can Atalay’a destek!

Türkoğlu’ndan Can Atalay’a destek!

Geçtiğimiz haftalarda İran sınırından kaçak geçiş yaparak ülkede gündem yaratan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, TİP Milletvekili Can Atalay’a, yatmakta olduğu Silivri Cezaevi’nde destek ziyareti gerçekleştirdi. Türkoğlu aynı gün Gazeteci Barış Pehlivan’la da yatmakta olduğu Açık Cezaevi’nde görüştü.

Selçuk Türkoğlu’ndan Can Atalay’a destek!

Marmara Cezaevi’nde yatan Can Atalay’ı ziyaret ederek yaklaşık bir saat görüşme yapan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, çıkışta yaptığı basın açıklamasında Adalet Bakanlığı’na seslendi.

Gazeteci Barış Pehlivan’ın da özgürlüğünün elinden alındığını ifade eden Türkoğlu, “Devletimizin dünya kamuoyunda saygınlığını zedeleyen adalet ve özgürlük ile ilgili özürlü yapısından kurtulmadıkça ülkemizde istikrarlı bir döneme giremeyiz” şeklinde konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Mahkum Hakları Alt Komisyonu Üyesi olan Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti Bursa Milletvekili olarak buraya, Silivri Kapalı Cezaevi’ne, milletvekili sıfatını taşıdığı halde Meclis’te aramızda olamayan Can Atalay’ı ziyaret amacıyla geldim. Az önce de kendisiyle yaklaşık bir saat boyunca karşılıklı görüşme imkanımız oldu.”

Ziyaretinin iki amacı olduğunu belirten Türkoğlu, “Bu ziyaretimin iki amacı vardı. Biri tamamen insani açıdan dönemdaş vekilimiz sohbet etmek, adalet ve hürriyet mücadelesinde yanında olduğumuzu belirtmek, grubumuzun selamlarını iletmek, aynı zamanda sağlığıyla ilgili bilgi sahibi olup kamuoyuna aktarmaktı. Diğeri ise; ben aynı zamanda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mahkum Hakları Alt Komisyon Üyesiyim. Dolayısıyla cezaevi koşullarını öğrenmek, Can Atalay’ın buradaki hakkını hukukunu kullanma noktasındaki yaşadıklarını, bizzat kendi ağzından dinlemekti. Nitekim her iki amacımızla ilgili de maksadımız hasıl oldu.” dedi.

‘MECLİS KARARI OLMADIKÇA…’

Atalay’ın, Nisan 2022’den bu yana Marmara Cezaevi’nde kaldığını vurgulayan Türkoğlu, “Buradan, Atalay’ın çile doldurduğu Marmara Cezaevi’nden vicdanlara sesleniyorum. Bu arkadaşımız, 14 Mayıs seçimlerinde en büyük hakem/hakim dediğimiz milletimizin tercih ve oluruyla milletvekili seçildi mi kardeşim?
Seçildi. Atalay, milletvekili olarak mazbatasını alan, Meclis’te adı okunan ve Genel Kurul’da oybirliği ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine de seçildi mi? Evet seçildi.
Peki? Anayasa’nın, 83. Maddesine göre; “Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis’in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz” demiyor mu? Evet, aynen böyle diyor…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ