Zirvede Haber

CHP BURSA; Daima ileriye bakacağız

CHP BURSA; Daima ileriye bakacağız

CHP Bursa İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakarak Zafer Yürüyüşü’ne katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramını meydanlarda kutladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan CHP Bursa İl Başkanlığı çok sayıda kurumla ortaklaşa düzenlenen Zafer Yürüyüşüne de katıldı.

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan’ın açıklaması şu şekilde;

“Büyük Zafer’in 101’nci yıldönümünde, başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos, işgal altında ki topraklarımızdan doğan bir zafer ışığıdır. Kükreyerek ayağa kalkan milletimizin yazdığı bir destandır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından, elimizde-avucumuzda ne varsa bir araya getirerek oluşturduğumuz Ordumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı Büyük Taarruz, ardından savaşı kesin bir zaferle sonuçlandırmıştır. Dünya savaş tarihine altın harflerle geçen bu zaferle, Türk Milleti asla boyunduruk kabul etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen elde edilen 30 Ağustos zaferi, emperyalistlerin dayattığı Sevr’in yırtıp atıldığı, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun açıldığı, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.”

‘Türkiye’yi el birliği ile gönül birliği ile kuracağız’

Konuşmasını sürdüren Özkan, “Büyük zaferin ardından tam 101 yıl geçti. 101 yıl önce canlarını ortaya koyarak bu büyük mücadeleyi yürütenlere karşı borcumuz var. O borcun bize yüklediği bir yükümlülük var. O yükümlülük önümüzdeki yüzyılda Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırmaktır. Daha güzel, bağımsız, demokratik bir Türkiye’de yaşamak için, bizden öncekiler hayatlarını verdiler. Bugünkü bağımsız Türkiye’yi kurdular. Bize düşen görev, ikinci yüzyılda, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır. Önümüzdeki yüzyılda çok daha güzel bir Türkiye’yi el birliği ile gönül birliği ile kuracağız. Zaman zaman kayıplar olabilir… Her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Ama şunu bilmeliyiz ki, seçimi kazanamamış olmak, her şeyin sona erdiği anlamına gelmiyor. Daima ileriye bakacağız. Birlikte, omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. 101 yıl önce, çok daha ağır koşullarda nasıl zafer elde edildiyse, biz de omuz omuza zafere yürüyeceğiz, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma hedefimizden bir an olsun sapmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; emperyalizme boyun eğmeyerek bizlere bu şanlı zaferi armağan eden; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ