Zirvede Haber

TİBFED, sektörün sorun ve çözümlerini Hibya’ya anlattı

TİBFED, sektörün sorun ve çözümlerini Hibya’ya anlattı

SÜMEYYE YALÇIN-  Hibya Haber Ajansı stüdyolarında ‘Türker Akanlar ile Hibya Gündem’de Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu’nun (TİBFED) sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Yayın, hibya.com ve Hibya ağında gerçekleşti.

Hibya, programda Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) Kamu ve Siyasi İşler Başkanı Mevlüt Tekdemir’i stüdyosunda ağırladı.

Yayının moderatörlüğü Hibya Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı M.Türker Akanlar’ın üstlendiği programda; sektörün sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

M.Türker Akanlar, daha önceki programlarda da Cep Telefoncular Derneği (CEPDER) tarafından sektörün sorunlarını gündeme getirdiklerini hatırlattı. Akanlar, “Cep telefoncuların birçok sıkıntı ve sorunları vardı. CEPDER tarafından daha önceki yayınlarımızda da bunları gündeme getirdik. CEPDER’i hatırlatmakta fayda var.” dedi.

TİBFED’in nasıl kurulduğunu anlatarak sözlerine başlayan TİBFED Kamu ve Siyasi İşler Başkanı Mevlüt Tekdemir, “TÜİK verilerine göre Türkiye’de 150 bini aşkın cep telefon satıcısı esnafı bulunmakta. Ancak maalesef bu esnaf kitlemiz 25 yıldır dernekleşme ve oda kurma konusunda sıkıntılar yaşamakla beraber ihtisas alnınınn dışında kendisiyle bağdaşmayan odalara kayıt olmak zorunda kalmış. 150 bin esnaf üyemiz var ama bunlar berberler odasına bağlı, kasetçiler plakçılar odasına bağlı ama plakçı dahi kalmadı.” ifadesini kullandı.

Mevlüt Tekdemir, GSM sektörünün sorunlarının giderilmesi, emekçilerin hak ve menfaatlerinin korunması ve emek verenlerin maddi ve manevi kazançlarını artırmaları adına önce TİBFED’in kurulduğunu dile getirdi.

Tekdemir, CEPDER’in federasyon olma yolunda geçtiği aşamalara değinerek, “Bu odaların sektörümüz esnafını iş insanlarını, üreticilerinin hak ve menfaatlerini savunması gibi bir şey söz konusu olmadığı için, Türkiye’de bulunan büyün GSM sektörünün emekçilerinin sorunlarının giderilmesi hak ve menfaatlerinin korunması, bu sektöre emek verenlerin maddi ve manevi kazançlarını artırmaları ve bir iş birliğinin sağlanması maksadıyla 2019 yılında kurucu il başkanımız Şenol Şen tarafından Afyonkarahisar’da kurulan dernek, 2021 yılında CEPDER adını alarak yoluna devam etmiştir.” şeklinde konuştu.

Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu’nun (TİBFED) 12 Haziran’da resmi olarak kurulduğunu ifade eden Mevlüt Tekdemir, “Türkiye’nin her bölgesinden 5 adet cep telefoncu derneği birleşerek 12 Haziran’da Türkiye İletişim Bilişim Federasyonunu resmi olarak kurmuş bulunmaktayız.” ifadelerine yer verdi.

“Hedefimiz her mahalleye bir sorumluluk vermek.”

TİBFED’in bugüne kadar yaptıklarından bahseden (TİBFED) Kamu ve Siyasi İşler Başkanı Mevlüt Tekdemir şunları kaydetti:

“1900 kişilik çok güçlü bir teşkilat şeması oluşturduk. Çok hızlı bir şekilde atamalarımız yapmaktadır. Hedefimiz, her mahalleye bir sorumluluk vermek, ulaşamadığımız teşkilata katamağımız hiçbir ilçe esnafı kalmaması. Bu yolda da çok hızlı bir şekilde gidiyoruz. Muhalefet ve iktidar partilerine fedarasyonu tanıtıcı ziyeretlerde bulunduk. Amacımız kendimi tanıtmakla beraber sektörün sorunları ve sıkıntıalrını sahadan almak. Bunları hükümet düzeyinde giderilmesi için çalışmalar yapmak.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ