Zirvede Haber

OKX Orta Doğu, Dubai’de VARA’dan MVP hazırlık lisansı aldı

OKX Orta Doğu, Dubai’de VARA’dan MVP hazırlık lisansı aldı
BAE stratejik küresel ve bölgesel ticaret merkezi hâline gelirken, OKX personel sayısını 30’a çıkardı
İşlem hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto borsası ve lider bir Web3 teknoloji şirketi olan OKX, bugün OKX Orta Doğu Fintech FZE’nin (OKX Orta Doğu) Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurulu VARA’dan Minimum Uygulanabilir Ürün (MVP) hazırlık lisansı aldığını duyurdu.

OKX, BAE’yi için küresel anlamda kilit bir stratejik büyüme ve ticaret merkezi olarak görüyor ve OKX Orta Doğu’nun faaliyetlerine büyütmeyi planlıyor. Şirket, bu çalışmaların bir parçası olarak Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde yeni bir ofis açtı ve yerel işe alımlar ve üst yönetime odaklanarak Dubai’deki personel sayısını 30’a çıkarmayı hedefliyor. OKX, dokuz haneli marka ortaklıklarını müşteri ve hayranlara yönelik aktivasyonlar ve etkinliklerle BAE’ye genişletmeyi de planlıyor.

MVP hazırlık lisansı, lisans sahiplerinin VARA rejimi dâhilinde MVP işlemleri gerçekleştirmek için gereken tüm ön koşulları sağlamasına imkân veriyor. OKX Orta Doğu, faaliyete geçme lisansını aldığı zaman, usule uygun şekilde düzenlenmiş onaylı sanal varlık faaliyetlerini genişletebilecek ve kurumsal ve kalifiye perakende müşterilerine USD ve AED yatırma, çekme ve spot çiftleri dâhil olmak üzere spot, vadeli işlem ve itibari para hizmetleri sunacak.

OKX Küresel Ticari İşler Direktörü Lennix Lai bu konuda şunları söyledi: “VARA’dan MVP hazırlık lisansını aldığımız için çok heyecanlıyız. Dijital varlık ve sermaye piyasalarının geleceği düzenlenmiş kurumlarda yatıyor ve VARA da sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (VASP’lar) gelişebileceği eşsiz bir ortam yaratarak bu yolda başarıyla ilerliyor. Bu yıl yeni ofisimizi açarak gerçekleştirdiğimiz genişleme sayesinde, yerel personelin ve üst yönetimin işe alımına odaklanıyoruz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi Web3 ve sanal varlıklar için bir mükemmeliyet merkezi olarak çok büyük bir potansiyele sahip ve biz de bölgede büyümekte olan ekosistemi genişletme fırsatını iple çekiyoruz.”

OKX Küresel Devlet İşleri Direktörü Tim Byun şunları söyledi: “Dubai ve VARA, sanal varlıklar ve Web3 için en güncel, kapsamlı ve baştan sona düşünülmüş çerçeveyi kurarak kripto düzenlemeleri konusunda dünya liderleri hâline geldi. Dubai’de lisans alma, OKX’in küresel düzenlemelere uygunluk stratejisinin kritik bir unsurunu oluşturuyor. Günümüzün belirsiz piyasa koşullarında, sanal varlık hizmet sağlayıcılarının son derece güvenli, şeffaf ve uygun olmanın yanı sıra güçlü ve net düzenlemelerle desteklenmesi büyük önem taşıyor. VARA’nın kapsamlı çerçevesi altında, faaliyet gösteren tüm operatörlerin, geleneksel finansal hizmetler için iyi bilinen mevcut düzenleme ilkelerine göre değerlendirildiğinde yüksek uygunluk, risk yönetimi, güvenlik ve tüketici koruma standartlarını karşılaması gerekiyor. Bu, hem operatörler hem de müşteriler için güven sağlamanın yanı sıra Orta Doğru ve Kuzey Afrika bölgesinde kripto ve Web3 endüstrisini yakın ve uzun vadede katılımının artacağı ve genel büyümenin yaşanacağı bir pozisyona getiriyor.”

Bu gelişmeyi değerlendiren OKX’in Pazarlama Direktörü Haider Rafique şu şekilde konuştu: “BAE’ye giriş yapmayı bekliyor ve oradaki insanların ürünlerimizi ilk elden deneyimlemesini istiyorduk. Bizim farkımız, işleri ölçülü ve şeffaf bir şekilde yapmamızda yatıyor. Mayıs ayı, art arda yedinci kez rezerv kanıtımızı yayımladık. Bu da bizi dünya genelinde buna kendini adamış tek kripto borsası yapıyor. Hem de bunu, lider merkeziyetsiz ekosistemimiz ile Web3 kapsamında endüstrideki en önemli yenilikleri yaratırken gerçekleştirdik. Aynı zamanda, çeşitli yeni güvenlik özellikleri başlatarak piyasaya daha fazla derinlik de ekledik. Bu tutumumuz, Manchester City Football Club, McLaren Racing ve Tribeca Festivali gibi bizi temsil eden marka ortaklarımızla da uyumlu. Acele etmiyoruz ve her şeyi doğru yoldan yapıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ