Zirvede Haber

Kur’an kurslarında neler oluyor ‘Kimin eli kimin cebinde’

Kur’an kurslarında neler oluyor ‘Kimin eli kimin cebinde’

Bursa’daki bazı Kur’an kursları ile AKP’ye yakınlığıyla bilinen derneklerdeki kirli ilişkiler ve akçeli işler ortaya çıktı. Yetkililer ise sessizliğini koruyor!

habererk.com

Bursa’da biri dernek olmak üzere iki Kur’an Kursu’nda yaşanıldığı iddia edilen olaylar dudak uçuklattı.

İddiaya göre, Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron olarak işçi kadrosunda çalışan Osman İpekçi isimli kişi tarafından 2014 yılında kurulan imtiyazlı derneklerden Kalbi Selim Derneği, 2015 şubatında AK Partili belediyelerin himayesinde hatırı sayılır bir konuma geldi. Tüzüğünde olmamasına rağmen dernek Bursa’daki Suriyelilere yardım eli uzattı ve tüm enerjisini bu konuma kullandı.

Dernek Başkanı Osman İpekçi’nin hiçbir derneğe tanınmayan maddi imkanları ve yanı sıra bir de passat markalı makam aracı ile eski asker olduğu öğrenilen Suriyeli bir yakın koruması bulunduğu iddia edildi.

SADAT İLE KESKİN İLİŞKİLERİ VAR

İddialara göre, görev tanımını sadece Suriyeliler üzerine kuran Osman İpekçi, vatandaştan da tepki görmemek için “yetimlere öksüzlere yardım ediyoruz” kılıfıyla kendi derneklerini topluma lanse ediyor.

Kalbi Selim Derneği’nin son zamanlarda Atatürk karşıtı cemaat ve tahrikatların da ilgisini çektiği ve bu cemaatlerin durağı olduğu öğrenilirken, SADAT ile de keskin ilişkileri bulunan derneğin Bursa’daki 50 bin Suriyeliyi etkisine aldığı bildirildi.

SURİYELİLERİN ÜLKE KARŞITI HAREKETİNİN BURSA AYAĞI İDDİASI!

Kalbi Selim Derneği’nin son 6 ay içinde Ortadoğu ülkelerine yaptığı ziyaretler de dikkatleri üzerine çeken bir gelişme. İddialara göre gelişebilecek bir takım sokak olaylarında Suriyeli radikal kökten dinci tarikat ve cemaatlerin hepsi bu dernekte yuvalanmakta ve burada Laik Cumhuriyet karşıtı gruplar tarafından eğitilmekte. Derneğin, Suriyelileri maddi olarak kendilerine bağlayıp sonrasında ülke karşıtı bir hareketin Bursa ayağını oluşturması ihtimali konuşulurken, Suriyelilerle ilgili vatandaşlık işlemlerinin de bu dernek ve dernek görevlileri tarafından takip edildiği iddialar arasında yer alıyor.

KUR’AN KURSLARINDA HAADDİ AŞAN AKÇELİ İŞLER!

Öte yandan Bursa’nın güzide iki kuran kursunda yaşananlar olaylar da “Vay be…” dedirtirdi.

Üftade Kur’an Kursu’nda yöneticilerin de karıştığı “akçeli işler” nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda “Kayyum” atandı. Üftade Kur’an Kursu’nda Başkan M.S. ve Yardımcıları M.O, A.A, M.A, H.B, İ.Ç hakkında başlatılan adli ve idari süreçte görevlerinden el çektirildi. Dernekler Kanunun Hükümlerine tezat olarak uygulanan hükmün tersten işletilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve “sabit delillerle orijinal evraklara” ulaşıldığı 19/07/2022 tarih ve 2022/131310 sayılı evrakla iz düşümü yapılan işlemlerde “bağış olarak toplanan paranın hangi şartlarda harcandığı, bağış için toplanan miktarın kesin dille ispat edilmediği, harcama için kullanılan evraklarda fatura giriş ve çıkışlarının tespit edilememesi” gibi olguların kesinliği ise “sabit kusur” sebebiyle dernek yönetimi görevlerinden el çektirilmesine neden oldu. Kayyum ataması ise Kurban Bayramı’ndan hemen sonra gerçekleştirdildi.

AŞK MABEDİ Mİ?

Üftade Kuran Kursu’na kayyum ataması ile benzer bir suçtan hakkında işlem başlatılan İsmail Hakkı Bursevi Kur’an Kursu Başkanı Mustafa Baykal getirildi. İsmail Hakkı Bursevi Kur’an Kursu Başkanı Mustafa Baykal’ın ise suçu daha kabarık.

Hakkında bugüne kadar 3 soruşturma açılan Mustafa Baykal için “semadan gizli pamuk ellerin devreye girerek tüm soruşturmaları alelacele kapattığı” ileri sürülürken, son 6 ayda Kur’an Kursunda yaşananlar dudak uçuklattı.

Kur’an Kursuna garip guraba kalsın diye hayırsever N.D. tarafından bağışlanan tek katlı müstakil dairede kalan 82 yaşındaki Z.A. adlı kadına gönüllü bakan, aynı zamanda da ikinci derece kanser hastası olan kadın bakıcı T.S. bir süre sonra İsmail Hakkı Bursevi Kur’an Kursu erkek belletmen İ.K. tarafından yükümlü olduğu hasta bakım hizmetlerinden hastalığı gerekçe gösterilerek uzaklaştırıldı. Uzaklaştırılan T.S.’nin yerine ise Osmangazi Müftülüğü’nden sözleşmeli kadrosunda yer alan M.D. getirildi. Bir süre sonra her ikisi de evli ve çocuklu olan belletmen İ.K. ile M.D. arasında başlayan gönül ilişkisi fırtınalı bir aşka dönüştü. Her gece yaşlı Z.A.’nın evinde alem yapan çiftin bir süre sonra ayyuka çıkan ilişkileri hem Kur’an Kursu hem de Osmangazi Müftülüğü personelince duyuldu ve konu üst makamlara aktarıldı. Konunun açığa çıkmasının ardından her iki personel açığa alınsa da Osmangazi Müftüsü Mehmet Uzun’un soruşturma açılmasını engellendiği ileri sürülüyor.

Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun’un daha önce birçok soruşturmanın üstünü kapattırdığı da iddialar arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ