Zirvede Haber

Çıraklık Hak hukuk adalet diye çıktığımız bu mücadelemiz de mağduriyetimiz çözüme kavuşuncaya kadar!

Çıraklık Hak hukuk adalet diye çıktığımız bu mücadelemiz de mağduriyetimiz çözüme kavuşuncaya kadar!

“Çıraklık Hak hukuk adalet diye çıktığımız bu mücadelemiz de mağduriyetimiz çözüme kavuşunca ya kadar kararlılıkla sesimizi duyurmaya devam edeceğiz ”dediler.

BURSA Çıraklık ve Staj sigortası mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Fatih Yeniay ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bursa’nın İznik ilçesinde farkındalık yaratmak ve mağduriyetini anlatmak adına eski belediye binası önünde stant çalışması ve vatandaşlara broşür dağıtımı yaparak konuyu anlatmaya çalıştılar.

Türkiye’de olduğu gibi İznik’teki mağdur olan vatandaşlarla görüşerek bilgi sundular

Bursa Çıraklık 23.07.2023 Pazar günü İznik Eski belediye önünde gerçekleştirdikleri hak arama müsaadelerini gerçekleştirdiler.  Yaklaşık 5 Ay önce kurulan dernek üyeleri Hak, Hukuk, Adalet istiyoruz.

 Bursa Çıraklık ve staj mağdurlarıyız Haksızlık yapılmadan Hakkımız olan Çalışmalarımız dikkate alınsın dediler.

Sebahattin Günar Bursa Çıraklık ” Konuyla ilgili haber sitemize açıklamalarda bulunarak  Bursa Çıraklık ve Staj sigortası mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür derneği başkanı Fatih Yeniay  bizim tek amacımız var  8 Eylül 1999 öncesi Çıraklık yapan Staj yapan tescili olan  olmayan diye ayırmadan   basit bir kanun maddesi ile EYT kapsamına alınmasıdır

Günar Bursa Çıraklık Hak hukuk adalet diye çıktığımız bu mücadelemiz de mağduriyetimiz çözüme kavuşunca ya kadar kararlılıkla sesimizi duyurmaya devam edeceğiz ”dedi.

Yıllarca Çıktı Çıkacak denilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar 01.03.2023 tarihinde EYT mecliste kabul edilerek yasalaştı.

EYT’ nin Resmi Gazete ‘de yayınlanmasından sonra kurum aylık talebi başvurularını alacak. EYT Resmi Gazete ‘de yayınlandı. 2023 Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan tüm EYT’ liler 1 Nisan’dan itibaren tüm hak edişlerini alacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ