Zirvede Haber

Dostluğun 70. yılında eğlence ve anlam dolu, Türkiye’ye özel Kore tur programları başladı

Dostluğun 70. yılında eğlence ve anlam dolu, Türkiye’ye özel Kore tur programları başladı
Kore Turizm Organizasyonu (KTO) ve Asiana Havayolları, iki ülkenin kardeşliğini pekiştirmek ve Kore Savaşı ateşkesinin 70. yılı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla Kore Dostluk ve Kültür Turunu düzenliyor. Unutulmaz bir deneyim sunan Kore Dostluk ve Kültür Turu, 6 Eylül ve 18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Kore Gazi ve Şehit yakınları için tur fiyatında özel indirim sağlanmakta. Haziran ayının sonunda ilki gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye’de yaşayan Kore Gazi ve Şehitlerinin yakınlarının katılımları olmuş ve Busan’daki Birleşmiş Milletler Şehitliğinde Çelenk Koyma Töreni düzenlenmişti.
06 Eylül ve 18 Ekim’de düzenlenecek olan tur organizasyonunun içeriğinde; Kore’yi yakından anlayabilmek ve kültür yakınlaşmasını sağlamak adına Kore Yemekleri Yapım Atölyesi, Busan’ın nefes kesen güzelliğini yakından görmek, keyifli ve bol dinlenmeli şehir manzaraları eşliğinde güzel zaman geçirmek için gerçekleştirilecek olan Busan Yat Gezisi, 2009 yılında restore edilen karakteristik Gamcheon Köyü’nde rengarenk evler-sokak graffitileri ve heykeller, X the Sky ile gökyüzünden Busan şehrini panoramik keşif, Kore’nin meşhur alışveriş caddelerinin gezilmesi seyahate keyif katan unsurlar arasında olacak. Busan’daki eşsiz deneyim Haeundae Sahil Treni ile Kore’nin denizle birleşen bambaşka görselliklerine keyifli bir tren seyahati ile farkı açıdan da bakabilmek de mümkün olacak. Unesco Dünya Kültür Mirası Alanları olan  Gyeongju bölgesi ve Haedong Yonggungsa Tapınağı, Kore Halk Köyü gibi tarihi-kültürel yerler de ülkeyi yakından tanıtan güzelliklerin yanısıra tura değer katan diğer unsurlar.. Tüm bunların yanı sıra, Busan’daki Birleşmiş Milletler Anıt Parkı’nda Türk Şehitliği ziyareti, Yongin-Seoul’de Türk Kahraman Askerleri Anıtı ve Kuzey ile Güney Kore’yi ayıran savaş sonrasında yapılan askerden arındırılmış DMZ bölgesinin keşfi de tur programının renkleri arasında.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, program hakkında “İki ülke arasındaki bağı pekiştirmek ve minnettarlığımızı ifade etmek için Kore Dostluk ve Kültür Turu’na öncülük etmekten dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle, bu kampanyayı birlikte düzenlediğimiz için Asiana Airlines’a teşekkürlerimi sunmak ve tur programlarımızı destekleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Kore Gazileri Anma Topluluğu ve Gyeonggi Turizm Organizasyonu’na da desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.”açıklamasında bulundu.

Asiana Airlines Genel Müdürü Gukhee Kim, ”Bu anlamlı tur programıları için, biz de Kore menşeili bir Havayolu olarak katkıda bulunmayı görev bildik. Gaziler ve aileleri için yapılacak tur programları için uçak biletlerinde çok ciddi indirimler sunarak, organize edilecek tur programlarının maliyetinin düşmesine katkı sağlamayı amaçladık. Ayrıca haftanın 4 günü İstanbul’dan Kore’ye konforlu bir seyahat için büyük gövdeli Boeing 777 uçaklarımızla 835 USD’den başlayan bilet fiyatlarımızla, turların yanı sıra münferiden de Kore’yi ziyaret etmek isteyenler için imkan sunmaktayız.” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda ilki gerçekleştirilen tur programına 10’u Kore Gazilerinin yakınları olmak üzere toplam 18 ziyaretçi katılmıştı. 2007’den beri Türkiye’de yaşayan, Ayla filmi, Elin Oğlu ve Survivor programlarıyla hafızamıza kazınan, ünlü influencer Chaby Han da bu tura katılarak takipçileri ile paylaşmak üzere turun akışını özel bir açıdan videoya çekmişti. Kore Dostluk ve Kültür Turu kapsamında; Kore kültürü, sanatı, turistik-tarihi güzellikleri, Kore lezzetleri, eğlenceli aktivite ve gösterilerinin yanı sıra Kore Savaşı ile ilgili bölgeler ziyaret edilip, 25 Haziran Pazar günü Kore Devlet Yetkilileri Busan Birleşmiş Milletler Şehitliği’nde, Kore gazi ve şehitlerimiz için Çelenk Koyma ve Anma Töreni gerçekleştirilmişti.

10 günlük Kore Dostluk ve Kültür Turu için 6 Eylül ve 18 Ekim tarihlerindeki düzenlenecek yeni programlar için seyahat rezervasyonları, More World Travel, Saltur ve TURVİGO gibi anlaşmalı seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Ayrıca Kore gazi ve şehit yakınları bu seyahat acentelerine başvurarak tur programlarında özel indirimden faydalanabilecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ