Zirvede Haber

Nakliye masrafları arttı, fason üretimde Suriyeliler sorun olacak

Nakliye masrafları arttı, fason üretimde Suriyeliler sorun olacak

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, ihracatta nakliye masraflarının döviz bazında 2-3 kat arttığını belirtirken, Kazakistan ve Rusya’ya yapılan gönderimlerdeki maliyet artışlarına dikkat çekti. Türkoğlu ayrıca, bebek konfeksiyonunda fason üretimin tamamen Suriyelilerin eline geçmesinin önemli bir sorun olduğunu ve sektörün ucuz iş gücüyle rekabet edemez hale geldiğini ifade etti. Bu gelişmelerin sektör için büyük bir sorun teşkil ettiği vurgulandı.

Özgür Can / Gazeteabc

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Nakliye masraflarının yurt dışına ihracatta döviz bazında bir yıl içerisinde neredeyse 2-3 kat arttığını ifade ediyoruz.

Kazakistan’a bir kilo su 1,60 dolara gönderilirken şimdi 3,60 dolara yükseldi. Rusya’ya 2 dolara gönderilen bir ürünün maliyeti şimdi 4,20 dolara çıktı. Bu durum ciddi bir sorun teşkil ediyor.

İkinci büyük sorun, özellikle bebek konfeksiyonunda fason üretimin tamamen Suriyelilerin eline geçmesidir. Yakında bu konuda ciddi bir problemle karşı karşıya kalacağız. Ucuz iş gücüyle rekabet edemez hale gelen bebe konfeksiyoncuları büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaklar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ