Zirvede Haber

Bursa Tarzan’ı Ali Atay “Kader Dediğin….”

Bursa Tarzan’ı Ali Atay “Kader Dediğin….”

Bursa’nın ele avuca sığmaz meşhur Tarzını Ali Atay ile Osman Çetin röportaj yaptı. Yıllar yıllar önce yaşanan bir kavuşamama hikayesi onunki. Bu hikâye, kendini yıllarca Uludağ’ın koynuna teslim edip, şehirden de içindekilerden de uzaklaşma sebebi.

Bursa Tarzan’ı olarak da bilinen Ali Atay, 22 yaşında Tarzan filmini izlemek için gittiği sinemada Çiçek adında bir kıza âşık olmuş. Aşkı karşılıksız değilmiş ama büyükler bu aşka onay vermemiş. Aşkından yataklara düşen Çiçek, sevdiği adamın kollarında son nefesini vermiş. Ali Atay’da, kendisini Tarzan’a benzeten sevgilisinin hatırasını almış, çıkmış dağlara.

50 yıl önce aşık olduğu kız intihar edince, dağa çıkıp yaşamaya karar verdi.. Bursa’da yaklaşık 50 yıl önce aşık olduğu kızın intihar etmesinin ardından Uludağ’a çıkarak, ormanda yıllarca insanlardan uzak bir yaşam sürdüğü bilinen ve bu nedenle “Bursa Tarzan’ı” olarak anılan 75 yaşındaki Ali Atay, eski günlerini özlüyor.

Son yıllarda kent merkezinde yaşayan, ancak sık sık Uludağ yamaçlarına çıkarak eski günlerini anan Atay, 22 yaşındayken “Tarzan” filmini izlemek için sinemaya gittiğini, bu sırada “Çiçek” adında bir kızla tanıştığını belirterek yaşam öyküsünü anlattı. Atay, kendisini “Tarzan”a benzeten genç kıza aşık olduğunu ve ailesinden istediğini, ancak ailenin evlenmelerine izin vermediğini ifade ederek, “niyetim mutlu bir yuva kurmaktı, ama olmadı. Sevdiğim kız da çok sayıda uyku hapı içti. Kendisini hastaneye kaldırdılar. Yanına gittim, gözlerime baktı ‘Ali’m geldin mi?’ dedi ve son nefesini verdi” dedi.

“6 YIL İNSANLARDAN UZAK KALDIM”

Bu olayın ardından çok üzüldüğünü ve “Tarzan” filminde olduğu gibi ormanda yaşamaya karar vererek Uludağ’a çıktığını dile getiren Atay, şöyle konuştu: “Onun aşkıyla dağlara çıktım. Yıllarca tek başıma ormanda kaldım. Çam ağaçlarının üstüne bir ev yaptım ve orada yaşamaya başladım. 6 yıl boyunca insanlara uzak kaldım.

Ayılarla, kurtlarla karşılaştım. Ormanda bulduğum bir yavru ayıyı büyüttüm. Ayı, köylülerin kovanlarından bal çalmaya gidiyormuş. Dağda köylüler bizi yakaladı. Tanınmaz hale gelmiştim. Saçım, sakalım uzamıştı. Ailem de benim öldüğümü sanıyordu. Beni ‘yabani’ diye kafes içinde şu an Nilüfer ilçesine bağlı olan Hasanağa köyünün yakınındaki Çongara mevkisine getirdiler. Jandarma geldi, zararsız olduğumu gördü.

Gazeteciler geldi, gazetelere çıktım. Kente gelmek istemedim, dağda kalmak istedim.” Atay, daha sonraki yıllarda Uludağ’daki otellerde rehberlik yaparak geçimini sağladığını ve bu işten emekli olduğunu ifade ederek, “mutlu değilim. Kalbim hala ölen sevgilimle atıyor” dedi.

Bursalı Tarzan 1948 Karacabey doğumlu ve 75 yaşında gayet sağlıklı bir durumda. Tarzan’ın gerçek mesleği yorgancı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ