Zirvede Haber

Çanakkale Savaşları kahramanı ”Ezineli Yahya Çavuş” anıldı.

Çanakkale Savaşları kahramanı ”Ezineli Yahya Çavuş” anıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği öncülüğünde,Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından, Çanakkale Savaşlarıkahramanı ”Ezineli Yahya Çavuş” anısına doğa yürüyüşü düzenlendi.

Videolu Haber – Mehmet BAYER – 05.06.2023 – HİBYA – Türkiye Dağcılık Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği öncülüğünde, Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından, Çanakkale Savaşları kahramanı ”Ezineli Yahya Çavuş” anısına doğa yürüyüşü düzenlendi.

Keşan Sardos Doğa Kulübü, Ç17 Doğa Kulübü, NİOBE Manisa Doğa Kulübü, Tekirdağ Zirve Doğa Kulübü, Bursa Ayakizi Doğa Kulübü ile Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve Ankara, Eskişehir, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden yaklaşık 100 doğa sever, Çanakkale’nin Ezine ilçesindeki Atatürk Anıtı’nda bir araya geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Yahya Çavuş ve silah arkadaşlarının kahramanlığına ilişkin bilgi verildi.

Konuşmalardan sonra, Yahya Çavuş’a, tarihe ve doğaya dikkati çekmeyi amaçlayan yürüyüşe katılanlar, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Yahya Çavuş’un doğup, büyüdüğü ve yaşadığı köy olan, 2012 yılında Koçali isminin yerine kahramanın adının verildiği Yahya Çavuş’a kadar yürüdü.

Yürüyüşleri köy girişinde mehteran takımı karşıladı, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Etkinliğe, Yahya Çavuş’un 3. kuşak torunu Mustafa Canbaz da katıldı.

Hibya Haber Ajansı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ