Zirvede Haber

SİYASİ TUTSAK SELAHATİN DEMİRTAŞ AKTİF SİYASETİ BIRAKIYOR.

SİYASİ TUTSAK SELAHATİN DEMİRTAŞ AKTİF SİYASETİ BIRAKIYOR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; makalesinde,

“Ülkeyi ortaçağ zihniyetine mahkûm eden ve her türlü devlet desteğini ve haksız uygulamaları ve tüm basın organlarının tek yanlı yayınları, gerici cemaat ve tarikatların desteği ile seçim kazanan (!) Cumhur ittifakından sonra Selahattin Demirtaş bir karar vermiş:
Kendisi aslında çok kimsenin sevdiği hata keşke sosyal demokratlara başkan olsaydı diye çokça dile getirilen, istenen ve sevilen genç bir siyasetçi.
Selahattin Demirtaş aslında örnek bir lider.
Bu kadar yıldır uğradığı haksızlığa, hukuksuzluğa Avrupa İnsan hakları mahkemesinin suçsuz bulduğu, tutukluluğunu haksız bulduğu halde halklara olan görevini parmaklıklar arkasından bile yüreklice yapmaya çalışan bir lider.
Ne kadar iftira atarlarsa atsınlar, ne kadar algıyla insanları aldatırlarsa aldatsınlar, Selahattin Demirtaş bir barışsever ve halkların dostu olan bir liderdir.
Selahattin Demirtaş, bu haksız hukuksuz ve yabacıların oyları ile ülke kaderini belirleyen seçimlerden sonra şu açıklamayı yaparak aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.
Ancak mazlum halklar ve namuslu vicdanlı ve demokrasi aşığı hiç kimse kendisini bırakmayacaktır.
Selahattin Demirtaş’ın açıklaması:
Merhabalar. Yarın Artı Gerçek’te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:
“Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum.
Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum.
Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.”
Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor,
hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle.
Selahattin Demirtaş
SON NOT:
Benim ülkemde sonunda güneş yeniden doğacak ve tüm insanlar, barış, kardeşlik, özgürlük, eşitlik ve hakça bölüşülen bir düzenden birlikte halaya duracaklar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ