Zirvede Haber

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Okçulukta Büyük Başarı

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Okçulukta Büyük Başarı

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakalarında ödülleri topladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı okul sporları kapsamında düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Bursa İl Şampiyonasında Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okçuluk takımı erkeklerde Bursa 2.’si olurken, kızlarda ise Bursa 4.’sü oldu.
Geleneksel Türk Okçuluğu branşından iddialarını ortaya koyan Yıldırım MTAL okçuluk takımı 20 – 22 Mayıs tarihlerinde Afyon’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına da gitmeye hak kazandı.
Spora ve sporcuya her zaman destek  verdiklerini belirten Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “ Öğrencilerimizin okuldaki başarılarının yanı sıra tüm spor branşlarında da faaliyet göstermelerini canı gönülden destekliyoruz. Atalarımızdan bizlere yadigar olan Geleneksel Türk Okçuluğu sporunda bu sene ilk defa takım kurduk. İlk başarımızı da Bursa İl Şampiyonasında elde ettik. Okçuluk takımımızın antrenörü Osman Bacılı’ya ve okçuluk takımımızda yer alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.


Okul takımını çalıştıran okçuluk üstadı Osman Bacılı ” geçmişten geleceğe ata sporumuz olan okçuluğun yaşatılması için okulumuz bünyesinde kurduğumuz takımımız bu sene henüz birkaç aylık olmasına rağmen güzel bir başarı elde etti sonuçtan gururluyuz.

Boş zamanlarını bazen yağmur bazen güneş altında talimle geçiren öğrencilerimi tebrik ediyor bizden desteklerini -esirgemeyen okul müdürümüz Ömer Yılmaz beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ