Zirvede Haber

CHP’DEN ADAY OLANLARIN GERÇEK DÜŞÜNCELERİNİ ÖĞRENMEK HAKKIMIZDIR.

CHP’DEN ADAY OLANLARIN GERÇEK DÜŞÜNCELERİNİ ÖĞRENMEK HAKKIMIZDIR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan uyarı! Buğday;

Bu güne kadar ülkemizde çok seçim yapıldı ve seçmenler kendi inanç, tercih ve partilerinin ideolojisine, taahhütlerine ve adayların yeterliliğine göre oy verip tercihlerini özgürce kullandılar.

Bu sefer yapılacak seçimlerde gerçekten sağlıklı ve güvenilerek karar verilmesi çok zor ve riskli.

Her koşulda seçmen, hangi partili olursa olsun, 21 yıllık yıkım ve talan iktidarının tüm bileşenlerine hak ettiklerini göstermek zorundadır.

Çünkü saray rejimi yani Tek Adam otokratik siteminde ülke gelirinin yani halkların hakkı olanı bir avuç kan emici ve gerici, bağnaz karanlığın temsilcileri gasp ettiler.

21 Yıllık Siyasal İslam’ın ve tüm istismarcı yapıların temsilcisi olan Tek Adam, Cumhuriyetimizin tüm maddi manevi kazanımlarını, varlıklarını kendilerini ve yakınlarını varsıllaştırmak için talan etti.

Sadece maddi olanakları değil Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı olan ve tüm İslam ülkelerinde tek örnek olan Laiklik yok edildi ve bizde ağzımıza bu önemli konuyu alamaz olduk.

Ben ne Millet ittifakındaki konuk siyasi partilerden, nede CHP’deki kendi adaylarımızdan bu çok önemli konu hakkında bir açıklama ve tavır göremiyorum!!!!

Yine, cinsiyet eşitliği, kadınlarımızın özgürlüğü ve yasal hakları konusunda listelerimizde yer alan hatta garantili yerlerde olan misafir adaylarda bu konularda ne düşünüyorlar bilmiyorum.

Birlik, bütünlük ve demokrasi ortak paydasında bir arada olmak güzel, saygın ve gerekli ama kaç gün ve nereye kadar bizlerle birlikte devam ederler ben gerçekten çok merak ediyorum???

21 Yılda yok edilmiş fabrikalar, limanlar, stratejik yatırımlar ve yabancılar tarafından talan edilmiş tüm kurumlarımız dâhil seçildikten sonra bu haksız gasp edilmiş yatırımlarımızla ilgili neler yapılabilecek bu konuda misafirlerimiz ne düşünüyorlar öğrenmek istiyorum.

Ülkemizin ve halklarımızın garantisi olan ve hoyratça özelleştirme adı altında yabancılara veya yerli işbirlikçilerine peşkeş çekilen kurumlar ve fabrikalarımımız yeniden devletleştirilecek midir?

Yoksa o haksız ve ülke zararına olan kararları AKP’de verenlerle bu gün birlikte olunuyorsa; CHP olarak bizler mi bu talan düzenine ortak edileceğiz?

En önemlisi ve merak ettiğim özellikle Bursa’daki listelerde garantili yerlerde yer alan misafir adaylardan Milli Eğitim ve öğretim hakkında ne düşündükleridir.

Her yerde zorlama bir yöntemle çocukları mecbur eden İmam hatipler konusundaki düşüncelerini açıklamalarını istiyorum.

Zorlama din derslerini ve özellikle anaokulu çocuklarına verilmeye zorlanan kuran kursları konusunda ne yapacaklarını öğrenmek ve bilmeyi kendimizde hak sayıyorum.

Çok konu var yazacağımız ve irdeleyeceğimiz ancak tam seçim sathında daha fazla kafa karıştırmak istemiyorum!!!!

Ama bir konuda bir özeleştiri veya bundan sonrası için bir taahhüttü her koşulda duymak istiyorum.

Hatta çok kimsenin duymak istediğini biliyorum!!!

Maraş katliamı, Çorum vahşeti, Sivas katliamı ve ülkede yapılan benzer katliamlarla ilgili en azından bizim listelerimizden aday olanların birer video ile düşüncelerini anlatmalarını ve katliamları kınamalarını öğrenmek hakkımızdır diyorum.

Sağ olsun bu tür çalışmaları ve benzer videoları zaten kendisinden, inancından, mücadelesinden uğradığı haksızlığa karşın yaptığı özverili çalışmalarından şüphe etmediğimiz Toprak Adam Orhan Sarıbal yapmaktadır.

Partimizin seçim kazanılırsa neler yapacağını anlatan çektiği videoları sosyal medyada sürekli tekrarlanıyor.

Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, şahsen ben tüm iyi niyetimle gece gündüz tüm çalışmaları izliyor ve takip ediyorum.

Ancak birinci sıradaki adaylarımızın bile yeterli ve gerekli çalışmaları yapamadıklarını görüyorum.

Örneklersem; sağlıkla ilgili çok donanımlı olan (Keşke kendileri sağlık bakanı olsaydı) Kayahan Pala’nın bile sağlık dışında diğer konularda ne düşündüğünü bilmiyorum!!!!

Zaten birçok adayla ilgili yaşanan hayal kırıklığını benim söylememe yazmama gerek yok.

Herkeste ve özellikle örgütte tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor ve herkeste bunu biliyor.

Bu bastırılmış duygularla, dayatmalarla, kırgınlıklarla zorlama ile Tek Adam faşizminden kurtulmak için insanları mecbur ederek başarılı olunacağı hakkında ciddi tereddütlerim hatta korkularım var.
Kimse bana çokbilmişlikle, akıl vermeye kalkarak “şimdi bunlar tartışılamaz veya sorgulanamaz, listelerdekiler kim olursa olsun oylar boşa gitmemesi için tercih kullanılamaz” diye ucuz kahramanlıklar yapmasın.

Bu tavır iki sebepten yanlış olur:

Birincisi:

Her adayın geçmişi gelecekteki yapacaklarının teminatıdır gerçeği ile benzer hatalara birde CHP ortak olursa sonra ülkede neler olur diye düşünmek zorundayız.

İkincisi:

Kendi ideolojimize daha yakın Sol/sosyal demokrasi ile yan yana birlikte olması gereken partileri ittifaka almayıp
bana göre hata yaptık.

Düzeni değiştirmeyi, emeği öne çıkaran, eşit yurttaşlığı anayasal hak gören, laik sosyal hukuk düzeninden vazgeçmeyeceğini taahhüt eden partilere karşı yapılan acımasızlık bana göre insan haklarına ve özgür düşünceye de aykırıdır.

SON SÖZ:

Sol/Sosyal demokrasinin ideolojisine, evrensel değerlere, emekçi halkların hak ettiklerinin adil paylaşımına, özelleştirme adı altında yapılan soygun düzenine karşı açık net anlaşılır tavır koymak tüm adayların görevidir ve bu tavırları beklemekte bizlerin hakkıdır.

Yıllardır unutturulmak istenen “Laik Düzenin” ve hukuk devleti anlayışının vazgeçilmezimiz olduğunun altı mutlaka çizilmelidir.

Hiç kimseye “Şuna oy verme boşa gider, bunlara oy verme AKP’ye yarar” gibi kişilerin özgür iradelerine emir kipi ile dayatma yapması doğru ve adil değildir.

Bu yöntem AKP ve Tek Adam faşizminin yöntemidir.

Yine meydanlarda ittifakın ortağı olduğunu unutup her yerde “Bir oy Kemal’e bir oy Merale” denmesinin ittifaka zarar verip vermediği düşünülüyor mu acaba???

İşimiz gerçekten çok zor.

Yapılması gereken halklara güven vermektir.

Bu gerici ve bağnaz anlayıştan kurtaracak, halkların hak ettiği insanca yaşamanın maddi manevi koşullarını ülkede hâkim kılacak ve laikliği garanti altına alacak bir sistemin ülkede yaşama geçirileceğini seçmeni inandırmak ve samimi davranmaktır.

Şafak sayıyoruz. Karanlıklar aydınlığa evrilecek.

Lütfen adaylar en azından bu temel konular hakkındaki düşüncelerini videolarla sosyal medyada paylaşarak tereddütlerimizi yok edip misafir vekilliklere verilecek oyları özellikle hak etsinler.

Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ