Zirvede Haber

Akdoğan: Tarihe yazılacak bir iş yapacağız

Akdoğan: Tarihe yazılacak bir iş yapacağız

Gün’Aysın programının bugünkü konuğu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürhan Akdoğan oldu. Başkanlık görevine geçtiğimiz haftalarda başlayan Akdoğan, temsil ettikleri düşünce sistemlerini ve yapmayı planladıkları görüşmeleri Bursada Bugün’e anlattı.

ADD Başkanı Gürhan Akdoğan: Tarihe yazılacak bir iş yapacağız

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN

Aysın Komitgan‘ın sunduğu Gün’Aysın programının bugünkü konuğu Gürhan Akdoğan oldu. Bursa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürhan Akdoğan, dernek faaliyetlerine ve Atatürkçü düşünce sistemine dikkat çekti.

“TARİHE YAZILACAK BİR İŞ YAPACAĞIZ”

Basın sayesinde yaptıklarını duyurabildiklerini söyleyerek konuşmasına başlayan Akdoğan, tüm basın emekçilerine de teşekkür etti. Başkanlık konusunda teklifte bulunulduğunu ancak kabul etmediğini dile getiren Akdoğan, yoğun olarak bir baskı geldiğini ve bu görevi reddedemediğini belirtti. Gençlerden ve kadınlardan bir ekip kurduğunun altını çizen Akdoğan, “Bu dönem çok büyük bir heyecan var. Bundan da onurlanıyorum. Kentte bir noktalarda iz bırakmışız” dedi. Atatürk Düşünce Derneği olarak her yerde görünür olacaklarını ifade eden Akdoğan, “Kemalizm bizim temel anlayışımız. Biz bunu devam ettireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce prensibiyle yolumuza devam edeceğiz. Atatürk Düşünce Derneği herkesin içinde bulunduğu bir sistem olacak. Bizi her yerde göreceksiniz. Bir gün emekçilerin mücadelesinde, bir gün kadın ve çocukların hakkını savunurken göreceksiniz. Tarihe yazılacak bir iş yapacağız. Bununla ilgili bir birikimimiz var. Beraber olduğumuz kadın arkadaşlarımıza da bu birikimi aktaracağız. Sadece kongrelerde değil her alanda beraber olacağız. Çok onurlu bir görevi devam ettireceğiz” diye konuştu.

“İNANMADIĞIMIZ ŞEYLERİN ARKASINDA OLMAMALIYIZ”

Toplumda bazı şeyler yapıyoruz ama ne için yaptığımızı bilmiyoruz diyen Akdoğan, “Tıp bayramını kutlarken bile insanlar ne için kutladığını bilmiyorlar. Ne için ne yaptığımızı bilmemiz gerekiyor. Mustafa Kemal’in ilkeleriyle yaklaşmamız gerekiyor. Özgürlük- etkinliktir. Biz Atatürk devrimcisiyiz diyorsak inanmadığımız şeylerin arkasında olmamalıyız. İl başkanı, milletvekili olacaklar inandığı şeyin arkasında olmaları gerekir” dedi.

“TÜRKİYE’DE SES GETİREN HER TÜRLÜ EYLEMİN İÇİNDE OLACAĞIZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak öncelikli hedeflerinin görünürlüğü sağlamak olduğunun altını çizen, Akdoğan, “Eleştirelliği ortadan kaldırmak için ziyaretler yapıyoruz. İnsan merkezliysek, insanların mutluluğu için bir şey yapıyorsak insanlardan uzak olamayız. Basında ve kamusal alanda ziyaretler yapacağız. Meslek odaları başkanları, il koordinasyon başkanlıklarına, cumhuriyetle derdi olan herkesle buluşacağız. Türkiye’de ses getiren her türlü eylemin içinde olacağız. Mustafa Kemal’in kurduğu ilkeler ve yeniden Kemalist cumhuriyeti inşa etmek için her şeyi yapacağız. Hedefimiz siyaset mekanizmasına beklentimizi koymak. Yanlış bulduğumuz şeyleri söylemek” diye konuştu.

“Bizim Atatürk devrimlerinin savunulması karşısında kesin bir duruşumuz olacak” diyen Akdoğan, “İnsanlarla kesinlikle buluşacağız. Tavizsiz duracağız. Mustafa Kemal’in yolundan gideceğiz diye de ekledi.

Kentin değerlerinin, öğrencilerde aidiyet duygusu olması gerektiğinin altını çizen Komitgan, “Bilinçsiz öğrencileri bilinçlendirmek, onları geliştirmek sadece okullarda olmuyor. Sivil toplum örgütleriyle de bunlar yapılmalı” dedi ve Akdoğan şu şekilde cevap verdi: “İlk toplantımızı yaptığımızda bunları konuştuk. Bunları yapmalıyız dedik. Okullara gideceğiz kent ile gerekli şeyleri, Atatürkçü düşünceyi anlatacağız. Biz şanslı bir kuşaktık. Her şeyi gördük.  Neden şanslıydık biliyor musun? Bir rektör çıkıyor bu ülkeye, ‘Cehaletin ferasetine inanıyorum. Okumuş insan görünce çıldırıyorum’ diyor. Sen niye okudun sen niye profesör oldun o zaman. Şu an coğrafya dersi yok sistemlerde. Bu kuşak kendini internet üzerinden dağınık bir birikimle geliştiriyor. Bu çocuklara bizim bir şey vermemiz gerekiyor. Hepimiz için geçerli bu görev. Bu topraklarda yaşıyorsak herkesin görevi. Ülke için ne yapabiliriz diye sorgulamamız lazım. Atatürk Düşünce Derneği içinde hepimizin işi. Bütün derneklerin içinde Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını korumak gerekiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ