Zirvede Haber

DEVA BURSA; “20 Yıldır Vatandaşa Sabır Çektiren İktidarın Her Yıl Havaya Ödediği Faizlerle Fakir Fukaraya 1 Milyon Konut Yapılabilirdi!”

DEVA BURSA; “20 Yıldır Vatandaşa Sabır Çektiren İktidarın Her Yıl Havaya Ödediği Faizlerle Fakir Fukaraya 1 Milyon Konut Yapılabilirdi!”

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık deprem Türkiye’de birlik ve beraberliğin asırlar boyunca devam edeceğinin büyük bir göstergesi oldu. Ulusal kanalların ortak yayınlarına çıkan ekranların sevilen yüzleri olan spor ve sanat camiasından onlarca kişi deprem bağısı toplayarak son yılların rekoru sayılabilecek bir rakam olan 117 milyar lirayı toplamayı başardı. Her zaman depremzede ailelerin yanında olduklarını belirten DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz; kampanyada Teşkilat dizisinin oyuncusu Murat Yıldırım’ın “Unutmayalım” sözüne atıfta bulunarak “Geçen yıl hükümet kur korumalı mevduat için, bankada parası olana, vergilerimizden 650 Milyar faiz ödedi. Bizim kesemizden hazineden çıkan bu parayla 1 milyondan fazla konut üretilerek gelir durumu asgari ücret altında olan vatandaşa konut yapılabilirdi. 20 yıldır iktidarda olanlar şimdi çıkmış ekranlara pişkin pişkin çıkarak “biz oradaydık, siz gidip oradaki dramı gördünüz mü?” diye söylemlerde bulunuyor. Herşeyden vazgeçtim, sizin neredeyse milli yayın organınız olan bir kanal 1 saat değil, 2 saat değil, tam 3 gün boyunca, bir çoğunun ayağında sadece terlik üstlerinde pijamalı depremzede vatandaşlara mikrofon uzatarak “devlet yaralarınızı sarıyor değil mi?” diye sorduğunda vatandaştan “nerede devlet kardeşim beni burada kaderimle baş başa bıraktı, kaynımı enkazdan ben çıkarttım.” bir diğeri “kayınvalidemi, anamı, hasta yakınımı omuzladım ben çıkarttım” demedi mi! Şu bir gerçektir. Deprem bölgesine iktidarın koltuk sahipleri yukarıdan gelen bir talimatla gitmiş, onlara da belli bir bölgenin sorumluluğu verilmiş oralarda kendilerince bir inceleme yapmışlar, imkanları ölçüsünde de aşevi gibi gereksinimleri gerçekleştirmiştir. Bursa belediyeleri, STK’lar, siyasi partilerde yüzlerce yardım tırının deprem bölgesine ulaşması için çaba göstermiştir. Depremin tek gerçeği 20 yıldır iktidarlarını saltanata çevirenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 40 bine yakın hemşehrimizin ölümüne sebebiyet vermiş olmalarıdır. 20 yıl içinde nereden bakarsanız bakın iktidar en az 8 milyon konut yapabilirdi.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ